Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι κι αν ανήκουμε στη Δύση, η Ελλάδα μαρτυράει


Γράφει ο Θεόδωρος Ράκκας

Η Ελλάδα ανήκει στην πολιτική Δύση από το 1953, όταν έγινε μέλος του ΝΑΤΟ. Επίσης από το 1981, είναι πλήρες μέλος της ΕΕ του ισχυρότερου διακρατικού οργανισμού στον κόσμο. Ακόμη, από το 2002 έχει ενταχθεί και στην Νομισματική Ένωση, εισερχόμενη υποτίθεται στον σκληρό πυρήνα της Δύσης. Αλλά οι Έλληνες σφάλαμε. Θεωρήσαμε, υπό την ομπρέλα της Δύσης, την ασφάλεια και την ευημερία δεδομένες. Και τι κάναμε; «Ζωάρα», ρουσφέτι και κατανάλωση. Κατανάλωση, όμως, προϊόντων εταιρικών, κατά κύριο λόγω γερμανικών και γαλλικών.

Και το 2010, έφτασε η ώρα της κρίσης και της τιμωρίας. Μιας τιμωρίας υποδειγματικής, η οποία επιβλήθηκε εκβιαστικά, από τους υποτιθέμενους εγγυητές της ευμάρειας μας. Ύστερα ακολούθησαν οι μάζες των προσφύγων. Ήταν, και ακόμα είναι, η τιμωρούμενη Ελλάδα αυτή η οποία καθίσταται αποθήκη ψυχών, άνευ ουσιαστικής ελάφρυνσης. Εξ’ αιτίας της οκταετούς «αλληλεγγύης» και της εγχώριας ανεπάρκειας, το ΑΕΠ μειώθηκε πάνω από 25%, το χρέος διογκώθηκε και η ανεργία εκτινάχθηκε.

Οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, επί χρόνια μεγαλοεισφορείς της γερμανικής οικονομίας, ταλανίζονται από έλλειψη πόρων και απαξιώνονται. Συνεπώς, μειώνονται και οι δυνατότητές τους να εκτελέσουν αποτελεσματικά την αποστολή τους. Αμελητέο το γεγονός ότι συνορεύουμε με μια αναθεωρητική Τουρκία, πάνω απ όλα οι ευρωπαϊκοί κανόνες!


Το χειρότερο, όμως, είναι ότι η χώρα πάσχει πνευματικά. Βρίσκεται στα πρόθυρα τέλματος. Τέλματος, στην παραγωγή ιδεών, στην καινοτομία και στη δυναμικότητα. Ο Έλληνας έχει αρχίσει να εμπεδώνει το ρόλο του αμέτοχου παρατηρητή. Ενός παρατηρητή ενοχικού, ηττημένου και ανήμπορου να καθορίσει ακόμα και τα του οίκου του. Συχνά η διαχείριση της αδυναμίας, βαφτίζεται πραγματισμός και ρεαλισμός. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το διαπλεκόμενο, πολιτικοοικονομικό σύμπλεγμα εξουσίας συνεχίζει να κρατάει τα ηνία.

Μορφή τρομοκρατίας

Και φτάνουμε στις αποφράδες μέρες που διανύουμε. Οι ενδείξεις για εσκεμμένη και οργανωμένη ενέργεια, είναι πολλές. Και ας μην γελιόμαστε, ο εμπρησμός είναι μορφή τρομοκρατίας. Εάν πρόκειται για οργανωμένο εμπρησμό, είναι προφανές ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες απέτυχαν να εντοπίσουν την επερχόμενη απειλή. Οι δράστες δεν έχουν εντοπιστεί. Η ουσία όμως είναι ότι η τιμωρημένη με τα μνημόνια Ελλάδα καίγεται και τα παιδιά της μαρτυρούν.

Μέσα, λοιπόν, στην χαμένη μας «δεδομένη» ευημερία, χάνουμε και τη «δεδομένη» ασφάλεια. Ας ενεργοποιήσουμε, το έμφυτο στον Ελληνισμό, ένστικτο επιβίωσης κι ας συνειδητοποιήσουμε ότι πρώτα εμείς έχουμε την ευθύνη της πατρίδας μας. Το μόνο θετικό είναι ότι οι ισχυροί θέλουν να υπάρχουμε. Οι Έλληνες πρέπει να μείνουμε στην πατρίδα μας και να παλέψουμε.

Όσοι είναι έξω να συνεισφέρουν με δυτική τεχνογνωσία, αλλά ψυχή ρωμαίικη. Όλοι μαζί ας εργαστούμε υπεύθυνα και μεθοδικά, δημιουργώντας, και εν συνεχεία υπηρετώντας ένα νέο όραμα. Ένα νέο όραμα αυθεντικά ελληνικό, το οποίο να πηγάζει από αξίες και θεσμούς ενδογενείς που μας κράτησαν διαχρονικά ζωντανούς. Ας επιβεβαιώσουμε εκείνο το παραδοσιακό ότι «η Ελλάς προώρισθαι να ζήσει και θα ζήσει»…

SLPress


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]