Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυτό είναι το σύγχρονο ελληνικό κράτος


Αυτό είναι το σύγχρονο ελληνικό κράτος. Άλλοτε πνίγονται και άλλοτε καίγονται δεκάδες άνθρωποι, λίγα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας! Αυτό είναι το αποκαλούμενο αθηνοκεντρικό πρωθυπουργοκεντρικό κράτος.

Ας μην σκεφτούμε τι θα γίνει με αυτό το κράτος αν συμβεί κάτι πολύ χειρότερο. Η προχθεσινή on camera σύσκεψη του κ. Τσίπρα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ο ίδιος έχει ορίσει, με πάγωσε στην κυριολεξία. Για μια στιγμή φαντάστηκα απλά αυτή τη σύναξη να χειρίζεται πολεμικές επιχειρήσεις, όπου θα παίζεται η ζωή χιλιάδων ελληνόπουλων και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Σκεφτείτε το κι εσείς λίγο.

Για να επανέλθουμε στο θέμα της καταστροφής που έγινε, όταν οι τοπικές κοινωνίες έχουν σπρωχτεί στο περιθώριο, για να έχει όλες τις εξουσίες η κεντρική διοίκηση, δηλαδή στην ουσία η εκάστοτε κυβέρνηση και οι περί αυτής, η κοινωνία παραλύει και τα αποτελέσματα τα ζούμε όλοι μας.

Απαιτείται άμεσα αποκέντρωση της εξουσίας προς τα χέρια του απλού πολίτη, ο οποίος είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης της, αν φυσικά μιλάμε για δημοκρατία και όχι για κάτι άλλο και ο οποίος πολίτης ξέρει να της κάνει καλύτερη χρήση από την εκάστοτε ενδεχομένως και ελεγχόμενη από εξωθεσμικά κέντρα και συμφέροντα κυβέρνηση.

Αυτό που έγινε δεν επιτρέπεται να το αφήσουμε να περάσει έτσι, γιατί απλά θα επαναληφθεί.
Θα είμαστε ασυγχώρητοι.
Θα πρέπει να αλλάξουμε πράγματα, πρόσωπα και θεσμούς.

Πέτρος Χασάπης
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]