Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι υποσχέσεις ή τα ΜΑΤ θα είναι... περισσότερα;


Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας από τη ΔΕΘ θα ξαναμοιράσει επιδόματα και θα διαψεύσει τις περικοπές στις συντάξεις

Από τον Νίκο Καραγιαννακίδη

Τα εγκαίνια της ΔΕΘ θα έχουν φέτος έναν Τσίπρα από τα... παλιά: Εκείνον του Προγράμματος Θεσσαλονίκης, το οποίο, όσο κι αν περνά ο καιρός, οι Θεσσαλονικείς δεν πρόκειται να ξεχάσουν. Με ή χωρίς ανασχηματισμό ή με εξαγγελίες του τύπου «Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα». Με ή χωρίς διαβεβαιώσεις ότι δήθεν μας έβγαλε από τα Μνημόνια!
Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα ξαναμοιράσει επιδόματα, θα ξαναπεί για δήθεν παροχές, θα διαψεύσει τις περικοπές συντάξεων, θα αναδείξει οράματα που θα αποδειχθούν αυταπάτες και ψευδαισθήσεις... Ομως, τα νέα ψέματα ενός... παλιού αρχηγού θα βρίσκονται μέσα σε ένα διαφορετικό κάδρο: Αυτό της τιμώμενης χώρας της φετινής ΔΕΘ, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, οι οποίες, όπως όλα δείχνουν, ζήτησαν την απέλαση Ρώσων, την αφοσίωση της κυβέρνησης και τη «μονογαμία» στη σχέση τους.

Επίσης, τα ψέματα Τσίπρα θα ακουστούν στο περιθώριο ακόμη ενός μεγάλου συλλαλητηρίου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, με τη συμμετοχή και πάλι του Μίκη Θεοδωράκη (και της ορχήστρας του), στη σκιά του «κακοφωτισμένου» Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, τα εγκαίνια να γίνουν παρουσία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ -ή της διαρροής πληροφοριών από το Μαξίμου για παρουσία και του... προέδρου-, ώστε να διασκεδάσουν τις κακές εντυπώσεις από την εσωτερική και την εξωτερική πολιτική, και να δείξουν ότι η Ελλάδα -ή, μάλλον, η Νότια Μακεδονία- μετά τη συμφωνία με τη... «Βόρεια Μακεδονία» βρίσκεται σε σταθερή ρότα, έχοντας στο πλευρό της τον Ντόναλντ Τραμπ.


Οπως μαθαίνω από συναδέλφους και διεθνολόγους των ΗΠΑ, όλα αυτά ενδέχεται να συνοδευτούν από αμερικανική οικονομική βοήθεια -υποανάπτυκτης χώρας- και να ακούσουμε και πάλι από ελληνικά πρωθυπουργικά χείλη «Ευχαριστούμε τις ΗΠΑ». Να θυμίσω ότι η σύγκλιση Τραμπ - Τσίπρα ξεκίνησε εδώ και μήνες, με τη συνάντησή τους στην Ουάσινγκτον, όπου «διάβολοι και άγγελοι έχασαν και βρήκαν τα φτερά τους». Και, επειδή πολλά αλλάζουν κι άλλα τόσα μένουν ίδια, όπως θα έλεγε ο Αβραάμ Λίνκολν, «σχεδόν όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν τις αντιξοότητες, αλλά, αν θες να δοκιμάσεις τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δώσ’ του εξουσία»!

* Ο Ν. Καραγιαννακίδης είναι δικηγόρος και νομικός εκπρόσωπος του Συλλόγου Δανειοληπτών Βορείου Ελλάδος.
Δημοκρατία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]