Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δέσμευση Κομισιόν για 6.000 ευρώ ανά μετανάστη


Με τη δέσμευση ότι οι χώρες που υποδέχονται αιτούντες άσυλο θα εισπράττουν 6.000 ευρώ κατ’ άτομο από κοινοτικούς πόρους, η Κομισιόν επιχειρεί να διασφαλίσει ότι η εκπλήρωση των ανθρωπιστικών υποχρεώσεων των χωρών υποδοχής δεν θα αποβαίνει εις βάρος των προϋπολογισμών τους. Την ίδια ώρα, το δράμα στη Μεσόγειο συνεχίζεται, με την Τυνησία να αρνείται για δωδέκατη ημέρα να υποδεχθεί σκάφος με πρόσφυγες και μετανάστες, το οποίο, όπως υποστηρίζουν οι Αρχές της χώρας, οφείλουν να δεχθούν η Ιταλία ή η Μάλτα.

Το τυνησιακό σκάφος, που περισυνέλεξε περίπου 40 Αφρικανούς ναυαγούς που επέβαιναν σε λέμβο, βρίσκεται σε απόσταση 12 ναυτικών μιλίων από την Τυνησία, ενώ οι ανθρωπιστικές συνθήκες στο εσωτερικό του επιδεινώνονται δραματικά. Δεν είναι σαφές αν οι πρόσφυγες και μετανάστες αποπειράθηκαν τη διάσχιση της Μεσογείου, αναχωρώντας από την Τυνησία ή τη Λιβύη. Σημειώνεται ότι προ ολίγων εβδομάδων έχασαν τη ζωή τους στα ανοικτά της Τυνησίας 80 άνθρωποι.

Η πρόταση

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ανακοινώθηκε από τον επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, βασίζεται στη γρήγορη επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου σε «κέντρα ελέγχου», στα οποία η Ε.Ε. θα προσφέρει πλήρη οικονομική και πρακτική υποστήριξη, ενώ θα βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Αρχών του κράτους στο οποίο βρίσκονται. Για κάθε αιτούντα άσυλο που θα αποβιβάζεται στις ακτές τους, οι χώρες θα λαμβάνουν 6.000 ευρώ από την Ε.Ε., προοπτική που μπορεί να ικανοποιήσει τις κυβερνήσεις της Ισπανίας, της Γαλλίας ή της Ελλάδας, αλλά όχι της Ιταλίας. «Δεν είναι θέμα χρημάτων, η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν έχει αντίτιμο», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι χαρακτήρισε το ποσό «ελεημοσύνη», υποστηρίζοντας ότι το κόστος υποδοχής αιτούντων άσυλο σε βάθος χρόνου είναι πολλαπλάσιο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]