Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τελείωσαν τα ψέματα…


Tου Νεκτάριου Δαπέργολα
Διδάκτορος Ιστορίας

Ήρθε λοιπόν η ελεεινή συμφωνία παράδοσης της Μακεδονίας στους σφετεριστές, «ευχαίς και πρεσβείαις» του Σόρος, των ΗΠΑ, της ΕΕ και όλου του λοιπού νεοταξικού απόπατου, και από προχτές γίνεται (και δικαίως βέβαια γίνεται) λόγος για τις νέες μεγάλες λαϊκές αντιδράσεις που θα οργανωθούν απέναντι στις άθλιες και σκοτεινές μεθοδεύσεις των ελληνεπώνυμων προδοτών που υποδύονται την ελληνική κυβέρνηση.

Να το ξεκαθαρίσουμε όμως, γιατί τα ψέματα πια τελείωσαν: αν η όποια επόμενη κινητοποίηση (στις Πρέσπες, στη Βουλή, έξω από το Μαξίμου ή όπου αλλού) είναι να γίνει με τους όρους των έως τώρα συλλαλητηρίων, καλύτερα να μη γίνει καθόλου. Είναι πασιφανές ότι δράσεις με τέτοια μορφή (δηλαδή να τρέχουμε σε ολιγόωρες συνάξεις με τραγούδια και σημαίες κι έπειτα να γυρνάμε σπίτι μας, για να ξανακάτσουμε και να ψευτο-εκτονωθούμε στο facebook ή να δούμε…Μουντιάλ) έχουν τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα πια. Ήταν ήδη φανερό και μετά το μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας (είχαμε γράψει ήδη από την επόμενη μέρα του άλλωστε ότι το εκκωφαντικό ειρηνικό μήνυμα δόθηκε και πλέον, αν χρειαστεί, οι επόμενες δράσεις δεν μπορούν παρά να είναι διαφορετικές). Είναι όμως ακόμη καταφανέστερο μετά και από τα πρόσφατα συλλαλητήρια, που (παρά τον αρχικό σκεπτικισμό αρκετών εξ ημών για τη λυσιτέλειά τους) συνομολογήσαμε - κατ’ οικονομίαν - ότι καλώς πραγματοποιήθηκαν ως μία ακόμη έσχατη ένδειξη κι επιβεβαίωση της επιθυμίας του λαού να μη δεχθεί την επί θύραις προδοσία.

Έσχατη όμως και οριστικά στερνή - να το ξεκαθαρίσουμε πλήρως πια αυτό. Ελπίζω να κατάλαβαν οι πάντες από προχτές ότι πλέον εφεξής επίκειται η τελική αναμέτρηση με το μακράν πιο φασιστικό, θεομαχικό και προδοτικό καθεστώς ολόκληρης συνολικά της Ελληνικής Ιστορίας (ναι, έχουμε δυστυχώς το θλιβερό «προνόμιο» να ζούμε στις μέρες του - ως θεία προφανώς δοκιμασία «δια πλήθος αμαρτιών» και «δια το ανεπίστροφον ημών»), ένα καθεστώς απερίγραπτου ονείδους και καταισχύνης που βάλθηκε ξεδιάντροπα να κατεδαφίσει και να ξεπουλήσει μέσα σε λίγους μήνες ό, τι έχει απομείνει όρθιο στον τόπο μετά από δύο αιώνες ούτως ή άλλως εκπτωτικής πορείας. Ας επικαλεστεί κανείς το άρθρο 120 του Συντάγματος, ας επικαλεστεί το αυτονόητο καθήκον του απέναντι στην Ιστορία, το χρέος του απέναντι σε ολόκληρες γενιές νεκρών και αγέννητων, ας επικαλεστεί ό, τι άλλο θέλει. Το βέβαιο είναι πάντως πως η τελική αναμέτρηση είναι πλέον μονόδρομος. Και η αναμέτρηση αυτή δεν μπορεί φυσικά να γίνει με εκδρομούλες, συνθήματα και…παιδικές σχολικές εκθέσεις για ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα. Άλλες μορφές δράσης απαιτούνται. Τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων δηλαδή;

«Καλό μολύβι» πλέον, αδελφοί. Έτσι δηλαδή όπως αποχαιρετιόντουσαν καμιά φορά οι αγωνιστές του ’21, για την περίπτωση που δεν ξανασυναντιόντουσαν ποτέ πια. «Καλό μολύβι» ή «καλό βόλι»: αυθεντική ρωμαίικη ευχή για ένα τιμητικό υπέρ πατρίδος θάνατο. Όχι ότι είμαστε άξιοι φυσικά ακόμη και να πιάνουμε στο στόμα μας εκείνους τους ήρωες, ούτε ότι είμαστε ικανοί να κάνουμε ακόμη και τα απειροελάχιστα από τις δικές τους πράξεις. Κι ούτε φυσικά πως είμαστε και σε τέτοια φάση αγώνα κυριολεκτικά (τουλάχιστον όχι ακόμη). Καιρός όμως να προσπαθήσουμε, έστω και συμβολικά στην αρχή, να μπούμε στα νέα ψυχολογικά δεδομένα αυτής της επικείμενης αναμέτρησης, που οφείλει να είναι ανένδοτη κι αποφασιστική. Ό, τι μπορεί να γίνει για να εξωθηθεί αυτό το σάπιο και άθλιο φασιστικό καθεστώς σε υποχώρηση (και αποχώρηση), πρέπει να γίνει πλέον. Και όποια πίεση μπορεί να προκύψει, ήρθε πια η ώρα να ασκηθεί.

Και επειδή φυσικά πρέπει να το κατανοήσουν και οι ίδιοι οι εθνομηδενιστές Εφιάλτες ότι ο αγώνας είναι πια για μας ανένδοτος, μπορούμε να το λέμε εναλλακτικά και στη γλώσσα που καταλαβαίνουν καλύτερα (μια που από αυθεντικές πατριωτικές δράσεις και ήρωες του ’21, έχουν μαύρα μεσάνυκτα βεβαίως τα εν λόγω αγράμματα, ανιστόρητα κι ανελλήνιστα ανθυποσούργελα). «Ραντεβού στα γουναράδικα» λοιπόν, όπως το έλεγε το προ 70ετίας ίνδαλμά τους - και όπως το αναπαρήγαγαν προ ολίγων ετών κι οι ίδιοι, τότε που δήθεν θα έβαζαν τα στήθη τους αυτοθυσιαστικά υπέρ του αμετανόητα αφελούς αυτού λαού, για να…σχίσουν τα μνημόνια, και λίγο πριν προσκυνήσουν εξόφθαλμα και μετατραπούν στο πιο χυδαία υποτελές και ξετσίπωτα δωσίλογο καθεστώς που είδαμε ποτέ.

Καιρός για αγώνα λοιπόν. Κι αν είναι ζοφερή η κατάσταση και δυσοίωνα τα πράγματα, ας ξαναθυμηθούμε επιτέλους ότι «εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης». Όλα καταρρέουν, διαλύονται, ξεπουλιούνται, παραδίδονται. Τα άγια ρίπτονται τοις κυσί και οι μαργαρίται βάλλονται έμπροσθεν των χοίρων. Αρκετά δεν αργοσαπίσαμε επιτέλους πάνω στον καναπέ της τηλεοπτικής εξηλιθίωσης ως αμνήμονα και τρομοκρατημένα πλάσματα, τόσο τραγικά ανάξια των προγόνων μας; Κι επειδή πολλοί θα δηλώσουν ότι είναι δύσκολα πράγματα αυτά, κανείς φυσικά δεν είπε ποτέ από την άλλη πως θα είναι απλά και εύκολα. Σίγουρα δεν είναι καθόλου απλό να ξεπεράσει κανείς μια τόσο εμπεδωμένη από δεκαετίες κατάσταση φοβίας, αδράνειας και παθητικής ιδιωτείας και να ξαναρχίσει να διεκδικεί πάλι - έργοις και όχι λόγοις - τα αυτονόητα. Δεν υπάρχουν όμως άλλα περιθώρια πια αναβολής, καφενειακής γκρίνιας και διαδικτυακής ψευτο-εκτόνωσης, δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες. Τα ψέματα τελείωσαν. Και όποιοι λέμε πως έχουμε απομείνει ζωντανοί σε αυτόν τον τόπο, δεν αρκεί πια να το λέμε ψιθυριστά. Πρέπει επιτέλους να το βροντοφωνάξουμε. Κι αμέσως μετά πρέπει και να το αποδείξουμε κιόλας.

Καλή λευτεριά…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΣΟΥ ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΟΥΛΑ η ΜΑΛΛΟΝ ΔΥΟ!
    ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ!!!
    ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟ ΣΑΣ!!!
    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ...ΟΡΘΟΤΟΜΟΥΝΤΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ!
    ΤΑ ΣΥΚΑ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΑΦΗ ΣΚΑΦΗ!!!
    ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΑ ΣΥΚΑ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΑΦΗ ΣΚΑΦΗ , ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ!!!

    Ἔχω μία ἀδερφὴ ..κουκλίτσα ἀληθινή…

    — 2 Νοεμβρίου 2012 ἀπὸ τὸν/τὴν Σεμέλη


    Το κείμενο αυτό, είναι αφιερωμένο, όχι μόνο στον βασανισμένο Ελληνισμό της Β.Ηπείρου,αλλά και σε πολλούς άσχετους κι ανιστόρητους Ελληναράδες,που αγνοούν βασικά κομμάτια της ιστορίας μας κι όταν βρεθούν αντιμέτωποι με κάποιον Ἐλληνα της Β.Ηπείρου,του λένε υποτιμητικά…

    :«Α! Αλβανός είσαι;;»Ἔχω μία ἀδερφὴ ..κουκλίτσα ἀληθινή...2

    Ελληναράδες μου εσείς,που φορέσατε μια Ελληνική σημαία σαν γαρύφαλλο στο πέτο και …..καθαρίσατε!!

    Είναι μια από τις πιο περίεργες αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων, η ιστορία που θα σας διηγηθώ ..
    Πέρασαν πάνω από 3 δεκαετίες από τότε κι ακόμα την θυμάμαι σαν εχθές..
    •Ήταν ένα μεσημέρι καλοκαιριού του 1979 ή ’80,εγώ 7-8 χρονών τότε..

    Ἠμασταν αδέρφια,ξαδέρφια και φίλοι της γειτονιάς μαζεμένα στην αυλή του σπιτιού μιας θείας και παίζαμε..
    Τα μαζεύω ως πιο μεγαλύτερη να τους μάθω ένα τραγουδάκι που μας είχαν μάθει ,στην σχολική χρονιά που μόλις είχε τελειώσει..:

    «Έχω μιά αδερφή, κουκλίτσα αληθινή

    την λένε Βορείο Ήπειρο την αγαπώ πολύ

    την λένε Βορείο Ήπειρο την αγαπώ πολύ!!

    Της κόψαν την φωνή, κουκλίτσα αληθινή

    Την πιάσανε αιχμάλωτη οι ΆΠΙΣΤΟΙ Αλβανοί

    Και τώρα που μπορώ, το όπλο να κρατώ

    Και ανήκω εις τον ένδοξο Ελληνικό στρατό

    Θα ανέβω ενά πρωί, με δόξα και τιμή

    Για να αγκαλιάσω στοργικά την δόλια μου αδερφή»

    (Τώρα που το σκέφτομαι,με τα σημερινά δεδομένα,μου φαντάζει εξωφρενικό να ακουγόταν ένα τέτοιο τραγούδι στα σχολεία της Ν.Τάξης Πραγμάτων,αλλά τότε ακόμη δεν είχε έρθει η λαίλαπα της Αλλαγής του Αντρίκου και των όσων ακολούθησαν… )

    Κι εκεί που τραγουδούσαμε,χωρίς ουσιαστικά να γνωρίζουμε την σημασία αυτού που τραγουδάμε,πετάγεται από το σπίτι, ο γαμπρός της θείας μου και μας βάζει τις φωνές….ακόμα θυμάμαι πόσο φοβήθηκα!

    -«ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑΤΕ ΡΕ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑΑΑΑ;;;;

    ΠΟΙΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΣΑΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΑΥΤΑ;;;»

    -«Φασίστας;; Τι είναι αυτό;;..Στο σχολείο θείε μας το έμαθαν…»

    -«Στο σχολείο σας μαθαίνουν τέτοια τραγούδια ρε;; Γ@μώ τα φασιστικά τους τα σχολεία…που θα πάει, δεν θα αλλάξουν τα πράγματα, θα αλλάξουν »!!!

    …και ξαναχάθηκε μέσα στο σπίτι, βρίζοντας και καταριώντας..

    Πέρασαν πολλά χρόνια για να καταλάβω,τι είχε αυτό το τραγούδι και ενόχλησε τον θείο κι έκανε σαν παλαβός!
    •Δεν ήταν το τραγούδι που είχε κάτι…Αυτός είχε!

    Ηταν «βαμμένος» κομμουνιστής, οπότε οτιδήποτε εθνικό ή εθνικιστικό, ήταν γι’αυτόν αυτομάτως «φασιστικό» και η αλλαγή που ονειρευόταν ήρθε μερικά χρονάκια αργότερα..

    Δεν ζει πια για να ..καμαρώσει τα παιδιά της αλλαγής, τι έχουν καταφέρει στην Ελλάδα και κρίμα που πια δεν μπορώ να του τρίψω στα μούτρα ξανά αυτό το τραγούδι λέγοντάς του πως,….. η Β.Ηπειρος, αγράμματη και άσχετη αποβολή του Στάλιν, ήταν, είναι και θα είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ κι ότι κι αν κάνατε, από την μνήμη των Ελλήνων που υποφέρουν τόσα χρόνια εκεί πάνω,αλλά και την δική μας,δεν μπορέσατε να την σβήσετε!


    •Εσείς ήδη σβήσατε από τον χάρτη…..ο Ελληνισμός όπου κι αν βρίσκεται ΠΟΤΈ!!!!!!!!!!
    ...
    https://filonoi.gr/2012/11/02/exo-mia-aderfi/

    ΑΝΤΕ ΜΠΡΕ ΑΝΤΙΔΕΞΙΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ
    ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΔΕΛΦΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ
    ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεοχαρίδης Γεώργιος15 Ιουνίου 2018 στις 10:14 π.μ.

      Έχω δει παραληρήματα και παραληρήματα, αλλά τέτοια τρικυμία μέσα σε κρανίο ειλικρινά δεν πίστευα πως υπάρχει. Αξιότιμε κύριε Τερζή, φοβάμαι πως κάποια στιγμή πρέπει να προστατέψετε το κύρος του τόσο αξιόλογου ιστολογίου σας, ασκώντας στοιχειώδη λογοκρισία απέναντι σε άλλαντάλλων "σχολιαστές" σαν αυτόν τον κακομοίρη Ανώνυμο που άλλα διαβάζει κι άλλα κατανοεί! Έλεος δηλαδή!

      Διαγραφή
    2. Εσύ άμα θες νάσαι φασίστας και να το καμαρώνεις, είναι πρόβλημά σου! Ή μάλλον ντροπή σου και ξεφτίλα σου! Το καταλαβαίνης όμως πως η λέξη μπορεί και να χρησιμοποιήται όχι με πολιτική, αλλά με ευρύτερη σημασία (αυτού που άσχετα από κομματικό χρώμα, λειτουργεί αντιδημοκρατικά, τραμπούκικα κι ανελεύθερα); Το καταλαβαίνεις ή είσαι τόσο κρετίνος; Μα που ζούμε ωρέ!!!

      Διαγραφή
  2. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου15 Ιουνίου 2018 στις 1:49 π.μ.

    Ταυτίζομαι με τις θέσεις που εκφράζει ο κ. Δαπέργολας, εκτός από ένα σημείο. Θεωρώ ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί ΕΝΑ τουλάχιστον ακόμη κεντρικό συλλαλητήριο και να καταβληθεί κάθε προσπάθεια από την οργανωτική επιτροπή, αλλά και κάθε πολίτη που θέλει να καταπέσει αυτή η Ιστορική σκευωρία, να είναι γιγαντιαίο. Αυτό πρέπει να πραγματοποιηθεί, όποια και αν είναι η εξέλιξη των πραγμάτων, είτε δηλαδή παγώσει η συμφωνία είτε η κυβέρνηση χάσει τη δεδηλωμένη και οδηγηθούμε σε εκλογές. Πολύ πρόσφατη εξέλιξη, αλλά οι λόγοι που πρέπει να πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο είναι υπερκομματικοί, είναι καθαρά εθνικοί λόγοι.
    Τους λόγους αυτούς εξηγώ στο άρθρο μου με τίτλο:"Γιατί όλοι οι Έλληνες πρέπει να βρεθούμε στο μεγάλο συλλαλητήριο των Αθηνών", που αναρτήθηκε στο Δες το Όλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. “Ελπίζω να κατάλαβαν οι πάντες από προχτές ότι πλέον εφεξής επίκειται η τελική αναμέτρηση

    με το μακράν πιο φασιστικό,

    θεομαχικό και προδοτικό καθεστώς ολόκληρης συνολικά της Ελληνικής Ιστορίας...”

    Θα σας έλεγα κύριε αλλά φοβάμαι πως θα το παρεξηγήσετε αφού είστε μακριά νυχτωμένος από την πραγματική σημασία των λέξεων.

    @ 15 Ιουνίου 2018 - 10:14 π.μ

    Βρε μπας και είσαι ...ο θείος;

    Θα σας έλεγα κύριε αλλά φοβάμαι πως θα το παρεξηγήσετε αφού είστε “επίτηδες” μακριά νυχτωμένος από την πραγματική σημασία των λέξεων.
    Παραλήρημα που σου αποδεικνύω πως απο το 1980 ΦΑΣΙΣΤΕΣ ανέβαζαν και φασίστες κατέβαζαν όσους υπερασπίζονταν το Ελληνικό έθνος μας;
    Τι κερδίσαμε απο το 1980 και έπειτα που δεν βάλαμε τουτς αριστερούς στην θέση τους;
    Καλή η κακή αυτο θα το κρίνουν οι πολιτες!
    Απλά στην θέση τους!
    Αυτή που είναι και αυτή που τους αξίζει!
    Τι νόημα έχει να επαναλαμβάνουμε την ίδια αποτυχημένη τακτική με το 1980 που κανείς δεν τολμούσε να αντισταθεί στα αριστερά ψέματα και φτάσαμε να μας κυβερνούν και να κατηγρούμε και πάλι τον φασισμό;;;

    Δύσκολο να τα συνδέσετε . Το καταλαβαίνω αλλά δεν πίστευα πως θα διαβάζουν σε αυτό το Ελληνοχριστιανικό ιστολόγιο σχόλια άνθρωποι επιπέδου...

    Όσο για το κακομοίρης δεν ισχύει διότι δεν αφήνω κανέναν άσχετο όπως εσείς να επεμβαίνει στην ζωή μου και να μην αντιστέκομαι κατηγορώντας την μοίρα!
    Ο μοναδικός λόγος που σου απαντώ είναι για να καταδείξω για μία ακόμη φορά το πόσο πορωμένοι είναι οι κομμουνιστές με την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ έκφρασης της άποψης με την οποία αυτοί δεν συμφωνούν!
    Αυτή είναι η δημοκρατία σας και κατηγορείται τον φασισμό ως τέτοιο για να κρύβετε τον δικό σας αυταρχισμό που πηγάζει από την αδυναμία αντιπαράθεσης.

    Συνεχίστε έτσι και σας βλέπω δημοκρατικά υπουργό τύπου της κομμουνιστικής κυβέρνησης!

    Για απαντήστε μας λοιπόν ούτως ώστε να κατανοήσουμε την ...οξυδέρκεια σας και εάν αξίζει τον κόπο ο διάλογος.

    Σε ποια χώρα οι φασίστες ήταν θεομάχοι:
    Σε ποια χώρα οι φασίστες πρόδωσαν συνειδητά το έθνος τους;
    Μήπως όλα αυτά συνέβησαν στα κομμουνιστικά καθεστώτα;
    Η δεξιά , ο Καποδίστριας ο Μεταξάς και ο Παπαδόπουλος τους οποίους φασίστες τους ανεβάζει φασίστες τους κατεβάζει η αριστερή μεταπολίτευση ηταν Θεομάχοι πρόδωσαν το έθνος τους;
    Εάν δεν ηταν Θεομάχοι , δεν πρόδωσαν το έθνος τους , τι ήταν αντιφασίστες;
    Και άρα ως αντιφασίστες τι ήταν ;
    Δημοκράτες πατριώτες αριστεροί ;

    Πόσα θέλετε για να μας τρελάνετε όσοι θέλετε να αλλάξατε την σημασία των λέξεων και τις έννοιες τους;
    Η αλήθεια απο εδω και στο εξής θα γράφεται και θα διαδίδεται!
    ΔΕΝ ΘΑ ΦΙΜΩΣΕΤΕ ΠΑΙ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
    ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ!

    Συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν θα σας κάνω την χάρη !
    Η αλήθεια θα γράφετε και θα λέγεται με το όνομα της
    Το χρονικό της προδοσίας της Μακεδονίας από τα ορφανά του Στάλιν

    Φθάνοντας στο 1940 και λίγο πριν η Ελλάδα μπει στον πόλεμο, ο φυλακισμένος στην Ακροναυπλία Παντελής Πουλιόπουλος, πρώτος Γ.Γ. του ΚΚΕ γράφει: “Οι κομμουνιστές δεν θ' αρνηθούνε την πραγματικότητα της εθνικής καταπίεσης μιας εθνότητας και τον πόθο της που υπάρχει στην καρδιά και στο μυαλό κάθε Μακεδόνα εργαζομένου ν' αποτινάξει μια μέρα τον εθνικό ζυγό. Διακηρύττουν δυνατά από τώρα το δικαίωμά του να αυτοδιατεθεί μέχρι και του κρατικού αποχωρισμού του, αν τέτοια είναι η θέλησή του και έτσι ετοιμάζουν από τώρα την αυριανή επαναστατική συμμαχία του κοινωνικού επαναστατικού κινήματος του προλεταριάτου με το εθνικό επαναστατικό κίνημα των Μακεδόνων κατά του κοινού εχθρού της βαλκανικής μπουρζουαζίας.”

    Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/makedonia-to-chroniko-enos-proanaggelthontos-thanatou-apo-ta-orfana-tou-sta#ixzz5ITyhHzSm

    Μιάς και θα αρχίσεις τα δεν εννοούμε τον φασισμό του μεσοπολέμου αλλά το πως τον εννοούμε σήμερα και λοιπά γνωστά παραληρήματα που απέχουν από την λογική όσο και η ημιτονοειδής συνάρτηση (τρικυμία) με τον θάνατο (γαλήνη=ηρεμία) , σε ερωτώ κάτι και εάν ξέρεις μου απαντάς.
    Εάν φυσικά επιθυμείς να ζήσεις και οχι να πεθάνεις!

    Τον Μεταξά και τον Παπαδόπουλο πως τους χαρακτήριζαν όταν κυβερνούσαν και πως τους χαρακτηρίζουν σήμερα;
    Τον Λένιν και τον Τρότσκι πως τους χαρακτήριζαν όταν κυβερνούσαν και πως τους χαρακτηρίζουν σήμερα;

    Κοίτα μην πάθεις καμιά τρικυμία προσπαθώντας να διαξιολογήσεις τα αδικαιολόγητα που απορρέουν μόνο από την αριστερή εμμονή !!!

    ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ (ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΡΑΒΕΣΤΟΜΑΓΚΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ): ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥΣ
    ...

    https://ethnikismos.net/

    Εσύ τώρα νομίζεις πως ονομάζοντας τους κομμουνιστές φασίστες θα καταφέρεις να αντιστρέψεις την αλήθεια και να νικήσεις τα παγκόσμια μίντια με τα ίδια ψέμματα που αναπαράγουν αυτοί σε καθημερινή βάση και με απαράμμιλη τέχνικη ως προς την διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την παραχ΄ραξη της αλήθειας.
    Οπως μερικοί μερικοί νόμιζαν πως θα εκμεταλευτούν τον κομμουνιστή Μικη και για να μην περάσει η προδοσία της Μακεδονίας μας...

    Βαυκαλίζω - Βαυκαλίζομαι
    https://www.liberal.gr/arthro/52745/glossari/b/baukalizo---baukalizomai.html

    Τότε του λέει ο Θωμάς; «Κύριε, δεν ξέρουμε πού πηγαίνεις και πώς μπορούμε να ξέρουμε το δρόμο;»• λέει ο' αυτόν ο Χριστός: «Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και ...

    Μόνο η αλήθεια είναι ικανή να νικήσει το ψέμα!
    Μην προσπαθείτε να ανακαλύψετε τον τροχό!
    Μας τα έχει πεί και διδάξει ολα ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός μας.
    Εάν πραγματικά θέλετε το Ελληνοχριστιανικό έθνος μας να βρεί τον δρόμο προς την την ζωή , ακολουθήστε την αλήθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]