Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εθνική και συνταγματική κρίση προκαλεί η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ!


Στο στόχαστρο μεγάλου μέρους της αντιπολίτευσης μπαίνει πλέον και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που παρά το γεγονός πως αποτελεί τον υψηλότερο πολιτειακό θεσμό, δεν είναι άμοιρος ευθυνών, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για εθνικά θέματα.

Οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη και οι απείρως ευθύτερες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, δείχνουν πως ο Προκόπης Παυλόπουλος, δεν ανταποκρίθηκε σε αυτό που πιστεύεται πως είναι το εθνικό συναίσθημα, δηλαδή πως η συμφωνία για την πΓΔΜ, αποτελεί διπλωματική ήττα και εθνική ταπείνωση.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση προχώρησε σε «κάλυψη» του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο του συνταγματικού του ρόλου, όμως το Σύνταγμα του αναγνωρίζει και το ρόλο του εκφραστή των εθνικών δικαίων κι αυτός είναι που, κυρίως, δεν υπηρετήθηκε από τον κ. Παυλόπουλο.

Η πόρτα που άνοιξε ο Αλ. Τσίπρας, δεχόμενος να υπογράψει μια συμφωνία παραχώρησης ουσιαστικών θεμάτων στους γείτονες, όπως η ταυτότητα, η γλώσσα και η συνέχεια της Μακεδονίας, μπορεί να εμφανίζεται σαν «ιστορικό» λάθος αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Αποτελεί εξευτελισμό της βούλησης γεννεών Ελλήνων που πολέμησαν γι αυτή τη συνέχεια και ελληνικότητα του τόπου, εδώ και 150 σχεδόν χρόνια.

Η ΝΔ, διερωτάται αν έχει την πλειοψηφία του Ελληνικού Κοινοβουλίου για να υπογράψει αυτή τη συμφωνία ο πρωθυπουργός. Αλλά η ύπαρξη 151 βουλευτών αρκεί για να παραδοθεί, αυτό με το οποίο μεγαλώσαμε εμείς και γεννές ελλήνων; Η ελληνικότητα της Μακεδονίας;

Αλλά και για το όνομα υπάρχουν ενστάσεις, αν κι αυτό ίσως θα ήταν το μικρότερο κακό…

Το τραγικότερο ζήτημα που προέκυψε από τη συμφωνία αυτή, είναι το γεγονός πως στείλαμε παντού το μήνυμα της υποχωρητικότητας, της παράδοσης και της συνθηκολόγησης ακόμη κι όταν το δίκιο είναι με το μέρος μας. Αυτό, δύσκολα ανατρέπεται στο μέλλον…

Τι κάνουμε τώρα; Σε κάθε περίπτωση απαιτείται μαζική κινητοποίηση για να μην περάσει αυτή η άθλια, κατάπτυστη (κατά Μίκη Θεοδωράκη) λύση των ΣΥΡΙΖΑ=ΑΝΕΛ…

Αντέχουμε;

Σημειώσεις


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]