Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιταλικές Ειδικές Δυνάμεις στο πλευρό των Κούρδων της Συρίας


Η Ιταλία φέρεται να έστειλε στρατεύματα στη πόλη Deir Al Zor στην ανατολική Συρία για την υποστήριξη των συριακών Κουρδικών Λαϊκών Μονάδων Προστασίας (YPG), την οποία η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική ομάδα για τους δεσμούς της με το εκτός νόμου Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ), σύμφωνα με τοπικές πηγές .

Οι επίλεκτες ομάδες έχουν αποσταλεί περίπου μία εβδομάδα πριν, σε περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος, στην περιοχή κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, υποστήριξαν οι πηγές που μίλησαν σε καθεστώς ανωνυμίας, στο κρατικό τούρκικο Πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με τις πηγές, οι Ιταλοί στρατιώτες έφτασαν την περασμένη εβδομάδα στην πόλη της al-Hasakah προερχόμενοι από το Ιράκ, πριν καταλήξουν στην Deir Al Zor.

Οι στρατιώτες έχουν στρατωνιστεί στη Αμερικανική βάση, στην πλούσια σε πετρέλαια περιοχή Al Omar, δήλωσαν οι πηγές.

Οι Ιταλοί στρατιώτες, των οποίων ο αριθμός είναι άγνωστος, περιλαμβάνουν στρατιωτικούς συμβούλους θα μάχονται μαζί με δυνάμεις των Η.Π.Α. και γαλλικές, σε επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL).

Οι Ιταλοί στρατιώτες δεν έχουν μέχρι στιγμής συμμετάσχει σε οποιεσδήποτε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον ISIL. Το ISIL έχει πολιόρκησει εκ νέου, δύο παραμεθόριες περιοχές κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, ιδιαίτερα κοντά στο Deir Al Zor και αλ-Hasakah.

Τον Μάιο, το YPG, που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και της Γαλλίας, άρχισε μια εκκαθαριστική επιείρηση κατά του ισλαμικού κράτους.

Σημειώσεις


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]