Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελληνικό μπλόκο σε τουρκικό UAV προτού παραβιάσει το FIR


Γύρισε άπρακτο στην Τουρκία

Θέλησαν να «πιάσουν στον ύπνο» την Ελληνική αεράμυνα και όλους εκείνους που υπάρχουν στα κέντρα πληροφοριών οι Τούρκοι μα ξαναβρήκαν σε τοίχο από τη στιγμή που τα στελέχη των νησιών και όχι μόνο αμέσως εντόπισαν το UAV που είχαν στείλει οι γείτονες για πτήση κοντά στα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει συλλέξει το HellasJournal το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πέταξε κοντά στην οριογραμμή με την Ελλάδα σε μια αρκετά θα λέγαμε «προσεκτική» πτήση.

Κανείς δεν μπορεί να πει με σαφήνεια αν το UAV ήταν από εκείνα που είναι εφοδιασμένα με κάμερες, που μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο εικόνα και ήχο ή αν ήταν από εκείνα τα κατασκοπευτικά υποκλοπών που προσπαθεί να εισβάλει σε συχνότητες και να κάνει παρεμβολές.

Το βέβαιο είναι ότι με την εμφάνισή του κοντά στον Εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας αμέσως έγινε αντιληπτό και πάρθηκαν τα απαραίτητα μέτρα. Η πτήση που καταγράφηκε τις βραδινές ώρες ξεκίνησε σχεδόν μια ώρα πριν από τα μεσάνυχτα και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, χωρίς να υπάρξει όπως μαθαίνουμε παραβίαση.

Τους τελευταίους μήνες η Άγκυρα έχει ξεκινήσει αυτή της μορφής πρόκληση και μέχρι στιγμής την επαναλαμβάνει στο νοτιοανατολικό τμήμα ανάμεσα στα Ελληνικά και τα τουρκικά παράλια.

Να θυμίσουμε ότι την πρώτη φορά που η Ελληνική αεράμυνα είχε εγκλωβίσει το νέο άγνωστο ίχνος, μαχητικά F-16 είχαν απογειωθεί για την αναγνώριση και αναχαίτιση.

Πλέον τα στελέχη που παρακολουθούν συνεχώς τα ραντάρ και τα συστήματα επιτήρησης ξέρουν τι είναι αυτό που πετά και ενημερώνονται όλες οι μονάδες που πρέπει ώστε να λαμβάνονται όλα εκείνα τα «αντίμετρα» που χρειάζονται απέναντι σ’ αυτή την κίνηση της Τουρκίας.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]