Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αντίδραση της Βουλγαρίας στη συμφωνία Ζάεφ-Τσίπρα


Μία αντίδραση που ήλθε από την Σόφια μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ, μπορεί να εκληφθεί ως προειδοποίηση και πάντως ως ένδειξη σοβαρών ανησυχιών από την πλευρά της βουλγαρικής κυβέρνησης.

«Το νέο όνομα, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, δεν θα πρέπει να ερμηνευτεί ως βάση για μελλοντικές αλλαγές στα υπάρχοντα σύνορα, ή για αξιώσεις έναντι γειτονικών κρατών ως προς την γλώσσα, τον πολιτισμό, την Ιστορία και την ταυτότητα», ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας.

«Το υπουργείο Εξωτερικών θα επιμείνει ότι οι δύο γείτονες, εταίροι και φίλοι, θα πρέπει να δώσουν εγγυήσεις ότι αυτές οι αρχές πρέπει να συνομολογηθούν ρητώς και να συμπεριληφθούν στην μεταξύ τους συνθήκη», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Εχουμε, κοινώς, ήδη έναν τρίτο παίκτη, ο οποίος απαιτεί και θέτει όρους που θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην συμφωνία.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Η Βουλγαρία ήταν από τους πρώτους που αναγνώρισαν την πΓΔΜ ως «Μακεδονία». Ουδέποτε όμως αναγνώρισαν μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα, απλούστατα επειδή οτιδήποτε «μακεδονικό» για εκείνους είναι βουλγαρικό.

Με λίγα λόγια ζητούν τώρα τόσο από τα Σκόπια, στα οποία η βουλγαρική επιρροή είναι έντονη, όσο και από την Ελλάδα να δηλώσουν ότι η γλώσσα και η εθνική ταυτότητα της «Βόρειας Μακεδονίας» δεν είναι μακεδονική…

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]