Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκοπιανό: Γιατί δεν θα μπορούσε να συμφωνηθεί κάτι χειρότερο


Στο διάγγελμά του, που αναρτήθηκε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook ο Ζάεφ μίλησε ευθέως για δικαίωση του «μακεδονικού» λαού

Είναι αναμενόμενο η κυβερνητική προπαγάνδα να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο, μόνο που παρακολουθώ με απορία τη φτήνια των επιχειρημάτων, που δε αντέχουν σε καμιά σοβαρή επιστημονική ανάλυση.

Όμως, οι σπουδασμένοι στην Μόσχα, Σόφια -αλλά και Τσεχοσλοβακία- προπαγανδιστές, δεν απευθύνονται στο κοινό της λογικής ανάλυσης, αλλά του συναισθήματος. Και με το δίκαιό τους θα σκέφτονται ότι αφού έπεισαν πάνω από το ένα τρίτο του ελληνικού λαού ότι θα βαράει ο Τσίπρας νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές, το παγκόσμιο σύστημα δηλαδή, γιατί να μη πιστεύσει ότι Τσίπρας και Κοτζιάς κατήγαγαν περιφανή νίκη, παραχωρώντας ιδιαιτέρως την μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στους Σλάβους γείτονες;

Αντιπαρέρχομαι τα φαιδρά, μέχρι γελοιότητας επιχειρήματα, ότι υπάρχουν αστερίσκοι που θα επεξηγούν τις παραχωρηθείσες μακεδονικές ονομασίες σε σφετεριστές, και ρωτώ μόνον ένα.

Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν ποιο είναι το επίσημο όνομα της Βενεζουέλας; Αλλά και αυτοί που το γνωρίζουν, όπως Τσίπρας και Παππάς με τις ιδιαίτερες σχέσεις μ’ αυτήν, πότε απεκάλεσαν την χώρα ως Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζούλας, ενώ την αποκαλούν μόνον Βενεζουέλα;

Αυτό που παραχώρησαν στους Σλάβους των Σκοπίων, ως δώρο σε Γερμανία και ΗΠΑ, και το ανέφερε περιχαρής ο Ζάεφ, ήταν όσα είπε στο διάγγελμά του, που αναρτήθηκε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, και μίλησε ευθέως για δικαίωση της "μακεδονικής" γλώσσας, του "μακεδονικού" λαού, του "Μακεδόνα" και της "Μακεδόνισσας".

Τόνισε δε, ότι αυτά πλέον αναγνωρίζονται από την Ελλάδα, και οριοθέτησε ταυτόχρονα το νέο "αλυτρωτικό" δόγμα της χώρας, που ξεκινάει από τον... Κύριλλο και Μεθόδιο, που θεωρούνται ασφαλώς Σκοπιανοί και όχι Έλληνες, έως τον Βούλγαρο Κομιτατζή Γκότσε Ντέλτσεφ. Προσέξτε, ιδιαιτέρως. Αυτό το αλυτρωτικό δόγμα, της σλαβικής κατάκτησης της περιοχής κατά τον μεσαίωνα, είναι το δόγμα του κομμουνιστή δικτάτορα Τίτο. Ήταν ο αλυτρωτισμός της Γιουγκοσλαβίας, εκείνων των σκοτεινών εποχών.

Εχθές, ήταν η επέτειος του θανάτου του Μ. Αλεξάνδρου. Σημείωσα προ ημερών, ότι ο ελευθερωτής και εκπολιτιστής των λαών, χαρακτηρίζεται από τους εν Ελλάδα κομμουνιστές, ως σφαγέας. Πίστευα, ότι εν όψει των διαβουλεύσεων με τους Σκοπιανούς, ο ΣΥΡΙΖΑ έστω και για τυπικούς λόγους, θα απέφευγε να προκαλεί τους Έλληνες πατριώτες.

Όμως, η ενδοτική στάση υπέρ της σκοπιανής προπαγάνδας δεν λέει να σταματήσει για κάποιους. Η καθεστωτική προπαγάνδα φαίνεται ότι δεν ξεκίνησε μόνον από τα πρωινάδικα με ημιμαθείς δημοσιογράφους, αλλά και από την κρατική ΕΡΤ (όχι από όλους ευτυχώς). Δημοσιογράφος που συμμετείχε σε εκπομπή, η οποία φιλοξένησε τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο "προοδευτικός" αυτός δημοσιογράφος πέραν του ότι αποκάλεσε τον Μέγα Αλέξανδρο… κατακτητή της Ελλάδας, είχε -όλως τυχαίως- στα χέρια του αποκόμματα από κείμενα, με τις απόψεις που διατυπώνονται σε αυτά, να χρησιμοποιούνται από την προπαγάνδα της ΠΓΔΜ επί δεκαετίες. Αμφισβήτησε ότι η γλώσσα που μιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρός ήταν Ελληνικά και ισχυρίστηκε ότι οι Έλληνες αντιμετώπιζαν τον Μέγα Αλέξανδρο ως κατακτητή που τους υποδούλωσε, απόψεις που εάν ανατρέξουμε στην προπαγάνδα της ΠΓΔΜ θα δούμε ότι είναι ακριβώς ίδιες.

Θα κλείσω, με τα συμπεράσματα του καθηγητή του Παντείου Άγγελου Συρίγου, ως την παραχώρηση της μακεδονικής εθνικότητας στους σκοπιανούς. Υποστηρίζει ότι: «Το βασικό πρόβλημα της συμφωνίας είναι η χρήση του όρου "Μακεδονικός" για το λαό που κατοικεί στα Σκόπια. Στην ουσία δηλαδή, θα ονομάζονται Μακεδόνες. Το γεγονός ότι διευκρινίζεται πως ο λαός αυτής της χώρας δεν σχετίζεται με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, αναφέρεται στο χθες. Το ιδεολόγημα του "μακεδονισμού" δημιουργήθηκε πριν από πολλά χρόνια και βασίζεται στην έννοια της διαμελισμένης πατρίδας. Δεν μπορώ να αντιληφθώ να αποδεχθούμε να ονομάζεται το κράτος Βόρεια Μακεδονία και να λέμε ότι οι Σλάβοι κάτοικοί του ονομάζονται Μακεδόνες…

» Επειδή ακριβώς αυτό είναι ένα καίριο σημείο για εμάς, βλέπουμε ότι στην περίπτωση του ονόματος "μακεδονικός" δεν θα ισχύει το erga omnes, που σημαίνει ότι ένας όρος έχει γενική χρήση, έναντι όλων. Όταν λέμε ότι κάτι είναι erga omnes εννοούμε ότι παντού ισχύει ο ίδιος όρος. Δηλαδή είτε είμαι Αμερικανός, είτε Έλληνας, είτε Σκοπιανός, θα χρησιμοποιώ παντού τον ίδιο όρο. Η συμφωνία προβλέπει ότι ειδικά οι Έλληνες δεν θα αποκαλούν τους κατοίκους των Σκοπίων ως "Macedonians/ Citizens of the Republic of North Macedonia", αλλά ως πολίτες της "Severna Makedonja". Εδώ καταργείται το erga omnes.

» Είναι μια απόφαση που θα έχει μια ειδική φωτογραφική διάταξη για την Ελλάδα. Αποτελεί προσαρμογή μιας παλαιάς θέσεως των Σκοπίων, που ισχυρίζονταν ότι «εμείς θα ονομαζόμαστε όπως θέλουμε, και εσείς μπορείτε να μας ονομάζετε όπως θέλετε».

» Το βασικό επομένως πρόβλημα είναι ότι θα έχουμε "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας", που κατοικείται από Μακεδόνες. Η θεωρία ότι άλλοι οι Αρχαίοι Μακεδόνες, και άλλο οι σύγχρονοι Μακεδόνες, σε λίγα χρόνια θα χαθεί. Εδώ λοιπόν πάσχει η συμφωνία. Κανείς δεν θα τους αποκαλεί φυσικά "Macedonians / Citizens of the Republic of North Macedonia", αλλά θα τους αποκαλεί Macedonians. Τελεία».

Μακεδών
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Άγγελος Συρίγος: "Έντιμος συβιβασμός η συμφωνία"... Άει στον "Παγκοσμιοποιητικό Διάολο", Συρίγο, γιατί εκεί ανήκεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρα πολυ σωστος,δυστυχως!!

    Οποτε Μακεδονα, οπως καταλαβαινεις, αλλαξε ονομα για να μην σλαβοποιηθεις!

    Αλλα ξερεις τι υποψιαζομαι;

    Αυτα τα "greeklish" δεν δημιουργηθηκαν τυχαια!

    Αν αναφερεσαι ως "Makedonas",μπορει να την σκαπουλαρεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]