Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζάεφ: Μας χωρίζει το erga omnes και το Σύνταγμα - «Κατανόηση από Αθήνα στην («μακεδονική») ταυτότητα μας»


Του Νίκου Μελέτη

Σοβαρά ερωτηματικά για το περιεχόμενο του πάρε δώσε μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, προκαλούν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζ. Ζάεφ που δήλωσε ότι βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ στην λύση και η ελληνική πλευρά «δείχνει κατανόηση στο θέμα της ταυτότητας μας».

Εκτός από τον κ. Ζάεφ και ο ΥΠΕΞ Δημητρώφ αποκάλυψε ότι η βασική διαφορά που έχει απομείνει είναι το εύρος χρήσης της νέας ονομασίας, καθώς η Σκοπιανή πλευρά επιμένει να απορρίπτει την erga omnes χρήση που αποτελεί όμως την απόλυτη κόκκινη γραμμή για την Ελλάδα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγούσε σε μια μορφή «διπλής ονομασίας», ή οποία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή ούτε ως βάση συζήτησης για την Ελλάδα.

Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικοί σταθμό TV24 Vesti ο κ. Ζάεφ ήταν αρκετά αποκαλυπτικός δηλώνοντάς ότι στο τραπέζι είναι μόνο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό και οι διαφορές που παραμένουν αφορούν την αναθεώρηση του Συντάγματος η οποία συνδέεται με το εύρος χρήσης της νέας ονομασίας. Συγχρόνως όμως αποκάλυψε ότι η ελληνική πλευρά έχει δείξει κατανόηση στα θέματα της «ταυτότητας μας», χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αθήνα έχει δείξει «κατανόηση» στο θέμα της «μακεδονικής γλώσσας», αλλά δεν είναι γνωστό σε ποιές από τις άλλες πτυχές καταγραφής και ανάδειξης της «μακεδονικής ταυτότητας» η ελληνική πλευρά μπορεί να κάνει συμβιβασμούς, ώστε να μην οδηγηθούμε τελικά στην νομιμοποίηση του πυρήνα του προβλήματος, καθώς η διαφορά για το όνομα της χώρας ξεκίνησε για να αντιμετωπισθεί ο «μακεδονισμός» και η τεχνητή «μακεδονική ταυτότητα» την οποία εξέφραζε το «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Πάντως η Αθήνα πράγματι με δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα όσο και του ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά έχουν επισημάνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση, εάν και οι δυο πλευρές θελήσουν να ικανοποιηθούν όλες οι θέσεις τους, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι πολύ συχνά γίνεται αναφορά στο ότι η «μακεδονική γλώσσα» είχε καταγραφεί στον ΟΗΕ, χωρίς να εκφρασθούν αντιρρήσεις από την Ελλάδα ήδη από το 1977 με κυβέρνηση μάλιστα Κωνσταντίνου Καραμανλή.

«Είμαι ο πρώτος Μακεδόνας πρωθυπουργός που είπα ότι ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό είναι αποδεκτό από εμάς και πιστεύω ότι αυτή η δήλωση συνέβαλε στην διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Η ελληνική πλευρά δείχνει κατανόηση στην Ταυτότητα μας και πιστεύω ότι θα πετύχουμε» είπε ο κ. Ζαεφ.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επανέλαβε και πάλι ότι «εάν έχει μια συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα αυτό πιθανότατα θα σημάνει ότι υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί λύση που θα είναι αποδεκτή και από τους πολίτες των δυο χωρών, και αποκάλυψε ότι θα συναντηθεί με τον Ελληνα πρωθυπουργό στην Σύνοδο της Ε.Ε.-Δυτικών Βαλκανίων στις 17 Μαΐου στην Σόφια, χωρίς να διευκρινίζει αν είναι αυτή η συνάντηση την οποία θεωρεί καθοριστική για την επίτευξη συμφωνίας.

Αναφέρθηκε και πάλι στα οφέλη που θα έχει η χώρα αλλά και οι πολίτες με την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την προώθηση των σχέσεων με την Ε.Ε. τονίζοντας ότι η λύση πρέπει να αναζητηθεί από τις δυο πλευρές, όπως έγινε και στην περίπτωση της συμφωνίας της ΠΓΔΜ με την Βουλγαρία.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει λύση, ο κ. Ζάεφ είπε ότι η χώρα του θα συνεχίσει τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων που είναι κρίσιμος για το μέλλον των πολιτών και θα παραμείνει προσηλωμένη στον στρατηγικό στόχο ένταξης στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε., που έχει την υποστήριξη και της αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ αναφέρθηκε στην μετονομασία του Αεροδρομίου και του αυτοκινητοδρόμου, τις οποίες χαρακτήρισε«κινήσεις καλής θέλησης», διευκρίνισε όμως ότι η περίπτωση του αγάλματος του «Έφιππου Πολεμιστή» του ογκώδους αγάλματος με αναφορά στον Μέγα Αλέξανδρο, είναι διαφορετική και δεν έχει σχέση με τις συνομιλίες για το όνομα.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου15 Απριλίου 2018 στις 1:18 μ.μ.

    "Αυτό δεν είναι ξεπούλημα της Μακεδονίας, αλλά της ίδιας της Ελλάδας – Από τον Ζάεφ μαθαίνουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αναγνωρίσει «μακεδονικό έθνος»"
    Αυτός είναι τίτλος άρθρου που δημοσιεύθηκε εδώ: https://www.pentapostagma.gr/2018/04/%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BE%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%AF.html

    Έχει όμως πηγή εδώ: http://www.pontos-news.gr/article/177811/zaef-oi-ellines-katanooyn-oti-den-prepei-na-peirahthei-i-ethniki-taytotita

    Οι αχρείοι, εν μέσω πολέμου με την Τουρκία, βρίσκουν την ευκαιρία να καταφέρουν θανατηφόρο (όπως θα αποδειχτεί στο άμεσο μέλλον) χτύπημα στην Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Κυκλοφορεί η φήμη ότι δίνουν τα πάντα στους Σκοπιανούς (στην ουσία στη ΝΤΠ), και μάλλον είναι αλήθεια, για να πάρουν ελάφρυνση (ενός παράνομου και ανυπόστατου) χρέους και 6μηνη παράταση της μείωσης των συντάξεων ώστε να προλάβουν να κάνουν εκλογές, ελπίζοντας ότι έτσι θα σώσουν την καρέκλα τους. Η Ελλάδα, η Πατρίδα μας, για μια καρέκλα, οι αχρείοι!
    Και επειδή αυτό το ανοσιούργημα δυστυχώς δε θα παίρνεται πίσω και επειδή θα έχει οδυνηρότατες συνέπειες, ιστορικές, ψυχολογικές, εδαφικές για εμάς που νιώθουμε Έλληνες και την αγαπημένη μας Πατρίδα, ίσως η μόνη λύση θα είναι στο εσωτερικό να στηθεί ειδικό δικαστήριο και στο εξωτερικό η προσφυγή στα διεθνή δικαστήρια.
    Όμως ποιος περιμένετε να τα κάνει όλα αυτά; Ο Κούλης και οι λοιποί της της Μασονο-Βουλής των "Ελλήνων"; Ο θεός να ελεήσει την αντιληπτική σας ικανότητα, αν περιμένετε κάτι τέτοιο!
    Όσοι πιστεύετε σε Αυτόν, προσευχηθείτε με όλο το ΕΙΝΑΙ και την ψυχή και την καρδιά σας, να αναφανούν ΕΛΛΗΝΕΣ στην πολιτική σκηνή της Ελλάδος, πριν από τις επόμενες εκλογές. Μόνον με ένα τέτοιο θαύμα, θα σωθεί η Ελλάδα από το χαμό που με ακρίβεια χρονομέτρου την οδηγούν τα μασονικά σκυλιά της Βουλής -και όλα τα άλλα τα γύρω-γύρω, που εποφθαλμιούν τις καρεκλίτσες της.
    Αλλά αν έχετε προσέξει για να συντελεστεί ένα θαύμα χρειάζονται να συνυπάρχουν δύο παράγοντες: η θεία επενέργεια και η ανθρώπινη βούληση να την επιζητεί. Ο Θεός ποτέ δεν παραβιάζει την ανθρώπινη βούληση, μόνον τα δαιμονικά στοιχεία προσπαθούν να την υποκλέψουν παντί τρόπω και έργω.
    Ακόμα για τις θεραπείες ο Ιησούς, όταν δεν ήταν ξεκάθαρη η παράκληση του αρρώστου για τη θεραπεία του, ρωτούσε: "Θέλεις υγιής γενέσθαι;"

    Συμπέρασμα: για να γίνει το θαύμα της σωτηρίας της Ελλάδος, πρέπει πολλοί Έλληνες να το "ποθήσουν" με όλο το ΕΙΝΑΙ τους και πάλι με όλο το ΕΙΝΑΙ τους να προσευχηθούν, αλλά και να αγωνιστούν, γι' αυτό. Εμείς οι Έλληνες, χιλιάδες χρόνια τώρα, δεν ξεχνάμε το "συν Αθηνά και χείρα κίνει"! Που σημαίνει ακριβώς αυτό: ότι πρέπει να συνυπάρχουν και να συνεργάζονται η ΘΕΙΑ ΒΟΥΛΗΣΗ και η ανθρώπινη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (η ελεύθερη βούληση).
    Αν η συλλογική μας ΕΠΙΛΟΓΗ είναι να αφήσουμε να χαθεί η Ελλάδα, από αγάπη στο κουτσοβόλεμα μας και την έλλειψη ανδρείας που αυτό φέρνει, τότε καμία ΔΥΝΑΜΙΣ, ούτε αυτή του Θεού , δεν μπορεί να σώσει την Ελλάδα. Θα διαλυθεί κι εμείς όλοι οι άνανδροι και μικρόψυχοι μαζί της.Μη γένοιτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περα απ'ολες τις ανιστορητες μπουρδες των σκοπιανων και τον αυτοεξευτελισμο

    του μπουγατσοφαγου θα πρεπει να προσεξουμε την τελευταια παραγραφο:

    "Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ αναφέρθηκε στην μετονομασία του Αεροδρομίου και του αυτοκινητοδρόμου, τις οποίες χαρακτήρισε «κινήσεις καλής θέλησης», διευκρίνισε όμως ότι η περίπτωση του αγάλματος του «Έφιππου Πολεμιστή» του ογκώδους αγάλματος με αναφορά στον Μέγα Αλέξανδρο, είναι διαφορετική και δεν έχει σχέση με τις συνομιλίες για το όνομα."


    Απο την μια ισχυριζονται οι "μετριοπαθεις" οτι δεν εχουν σχεση με τον

    Μ.Αλεξανδρο και τους Αρχαιους Μακεδονες,απο την αλλη διατηρουν σε κοινη θεα

    το αγαλμα του!!

    Ολα δειχνουν πως ΕΑΝ υπαρξει συμφωνια ,δεν θα περασει προς ψηφιση ουτε απο

    την Βουλη, διοτι οσοι θα υπερψηφισουν το εκτρωματικο σχεδιο κοτζια

    κινδυνευουν με φυλακιση!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οσοι δωσουν την Μακεδονια μας στους γυφτοσκοπιανους ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΥΣ, ψηφιζοντας , ας γνωριζουν οτι θα εκτελεστουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]