Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Die Zeit: Το καθεστώς Ασαντ φαίνεται ενισχυμένο και σχεδιάζει τη μελλοντική Συρία


Μετά τις αεροπορικές επιδρομές ακολουθεί η διπλωματία: Στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία σχεδιάζουν το επόμενο εγχείρημα. Τη Δευτέρα, θα υποβληθούν προτάσεις τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ που συνέρχονται στις Βρυξέλλες.

Την ίδια ώρα στην ίδια τη Συρία ελάχιστα πράγματα είναι αισθητά από τις επιθέσεις της Δύσης. Το καθεστώς εμφανίζεται να αγνοεί εντελώς τις αεροπορικές επιδρομές με την κρατική τηλεόραση να δείχνει Σύρους να τραγουδούν πατριωτικά τραγούδια στη Δαμασκό και στους δρόμους να κυματίζουν σημαίες της Συρίας, της Ρωσίας αλλά και της ισλαμικής Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Οι υποστηρικτές του καθεστώτος εμφανίζονται να αποτίουν φόρο τιμής στον Μπασάρ αλ-Άσαντ. Οι περισσότεροι δειχνουν ανακουφισμένοι καθώς από τις επιθέσεις των συμμάχων που διήρκεσαν περίπου 45 λεπτά δεν υπήρξαν νεκροί . «Εμείς λέμε στον Τραμπ ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα», δήλωσε ένας διαδηλωτής στην κρατική τηλεόραση.

Η ανώτατη διοίκηση της Συρίας ανακοίνωσε ότι ο στρατός είχε πλέον πάρει τον έλεγχο στην πόλη Ντούμα και έτσι σε όλη την επαρχία της Γούτα . Τρεις μέρες νωρίτερα, οι τελευταίοι αντάρτες της ομάδας Jaysh al-Islam και οι οικογένειες τους μεταφέρθηκαν στη βόρεια Συρία.

Η επανάκτηση της Γούτα θεωρείται τόσο θεαματική επιτυχία για τον Σύρο δικτάτορα όσο και νίκη επί των ανταρτών στο Χαλέπι το προηγούμενο έτος. Ο Άσαντ ελέγχει τώρα σχεδόν κάθε σημαντικό τμήμα της επικράτειας όπου ζει η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού. Η στρατιωτική αντίσταση των ανταρτών δεν φοβίζει πλέον το καθεστώς. Οι αντάρτες ελέγχουν πλέον δύο θύλακες κοντά στο Χομς και στη νότια επαρχία Ντάρα.Οι συριακές κουρδικές περιοχές κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, διατηρούν κάποια ανεκτή από τη Δαμασκό αυτονομία τα τελευταία χρόνια, ενώ η περιοχή του Αφρίν είναι υπό τουρκικό έλεγχο .

Παράλληλα, υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις -γράφει η Die Zeit -ότι οι κυβερνώντες στη Δαμασκό σχεδιάζουν μια μεταπολεμική Συρία, στην οποία τα εκατομμύρια των αντιπάλων καθεστώτος που βρίσκονται στο εξωτερικό ως πρόσφυγες θα μπορούν να επιστρέψουν σταδιακά.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]