Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λαβρόφ: Έχουμε στοιχεία που ανατρέπουν τους ισχυρισμούς της Βρετανίας για τον Σκριπάλ


Η Μόσχα διαθέτει αδιάψευστα στοιχεία που ανατρέπουν τους ισχυρισμούς της βρετανικής κυβέρνησης σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση της δηλητηρίασης του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής της Ρωσίας ο Ρώσος ΥΠΕΞ ανέφερε πως τα δείγματα που πήρε προς ανάλυση το ελβετικό Κέντρο Χημειοραδιολογικής Ανάλυσης της πόλης Σπιτς από τον Οργανισμό Απαγόρευσης Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ ) σχετικά με τους Σκριπάλ δείχνουν άλλα στοιχεία από αυτά που ισχυρίζεται η βρετανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, στα δείγματα βρέθηκαν στοιχεία του τοξικού χημικού στοιχείου ΒΖ που συγκαταλέγεται στα χημικά όπλα δεύτερης κατηγορίας. Το ΒΖ είναι νευροπαραλυτικό στοιχείο που πρόσκαιρα προσβάλει τον οργανισμό . Η ψυχοτοξική επίδραση επιτυγχάνεται έπειτα από μισή- μια ώρα και κρατάει τέσσερις μέρες. Η δεδομένη συνταγή βρισκόταν στο στρατό των ΗΠΑ, της Βρετανίας και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ. Στην ΕΣΣΔ και τη Ρωσία επεξεργασία ανάλογων χημικών στοιχείων δεν γινόταν.

Όπως είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, η Ρωσία πλέον, έπειτα από αυτή την εξέλιξη απευθύνεται στον ΟΑΧΟ με το ερώτημα γιατί δεν ανέφερε την πληροφόρηση αυτή από το ελβετικό εργαστήριο της πόλης Σπιτς στα συμπεράσματα των ειδικών της.

Η ανάνηψη των Σκριπάλ δείχνει ανάγλυφα πως πάνω τους υπήρξε επίδραση κάποιου στοιχείου με χημικό τύπο πιο κοντά σε αυτόν που αναφέρουν οι ειδικοί από το εργαστήριο της Ελβετίας. Αν είχαν εκτεθεί στο χημικό στοιχείο που ισχυρίζεται η βρετανική κυβέρνηση, θα ήταν πιθανότατα νεκροί, εξηγούν στη Μόσχα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]