Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κουβέλης: Ακήρυχτος πόλεμος στο Αιγαίο


Για ακήρυχτο πόλεμο στο Αιγαίο έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, είπε πως «βρισκόμαστε ουσιαστικά σε έναν ακήρυχτο πόλεμο, με την έννοια ότι οι παραβιάσεις, οι παραβάσεις, οι υπερπτήσεις των τουρκικών αεροπλάνων, είναι καθημερινό σχεδόν φαινόμενο, με αποτέλεσμα τα ελληνικά αεροπλάνα -και τα πλοία στο Αιγαίο- να υποχρεούνται να κάνουν αναχαιτίσεις».

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία από βραχονησίδα στο Αιγαίο, ο κ. Κουβέλης, σημείωσε ότι «το υπουργείο Άμυνας γνωρίζει τις πληροφορίες για τα δημοσιεύματα» και τόνισε ότι έχει ζητήσει «ενημέρωση συστηματική και επίμονη από τα αρμόδια όργανα και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ερωτηθείς για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη υπογράμμισε ότι «Ερντογάν και Γιλντιρίμ, μιλούν τη δική τους γλώσσα δικαίου» και πρόσθεσε ότι τίποτα δεν δικαιολογεί την απαράδεκτα παρατεταμένη κράτηση τους με δεδομένο ότι και οι πληροφορίες για ύπαρξη ύποπτου περιεχομένου σε κάποιο τρίτο κινητό τηλέφωνο δεν ευσταθούν.

Σχετικά με τις δηλώσεις του γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ότι Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να τα βρουν, ο κ. Κουβέλης σχολίασε ότι θα ήθελε η στάση της συμμαχίας να είναι πολύ πιο δυναμική και σαφής, και εκτίμησε ότι, και το ΝΑΤΟ αντιλαμβάνεται πως η χώρα μας δεν παίρνει πρωτοβουλίες για κορύφωση της έντασης.

Αναφερόμενος στα γεγονότα της Συρίας είπε ότι, παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν, τα οποία και μας προβληματίζουν και μας ανησυχούν, επισημαίνοντας ότι, η χώρα μας δεν μετείχε και δεν μετέχει. Σε κάθε περίπτωση πρέπει το Συμβούλιο Ασφαλείας με συγκεκριμένες διαδικασίες να επιληφθεί του συγκεκριμένου ζητήματος για να μην υπάρξει περαιτέρω γενίκευση.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]