Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο πρόεδρος της Βουλής σε παρουσίαση βιβλίου για “μακεδονικό” έθνος-γλώσσα


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκτιμάται ότι αναμένει η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ την τοποθέτηση του Προέδρου της Ελληνικής Βουλής Ν. Βούτση την ερχόμενη Πέμπτη 19 Απριλίου, στην παρουσίαση του βιβλίου του ιστορικού Κωστη Καρπόζηλου και του πανεπιστημιακού Δημήτρη Χριστόπουλου με τίτλο «10+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το Μακεδονικό».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» ο Πρόεδρος της Βουλής θα απευθύνει χαιρετισμό στην παρουσίαση του βιβλίου στο οποίο η βασική θέση των δύο συγγραφέων είναι ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αναγνωρίσει την ύπαρξη του «Μακεδονικού Έθνους», και της «Μακεδονικής Γλώσσας».

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί από τον πανεπιστημιακό Χρήστο Ροζάκη και την Έφη Γαζή. Οι δύο συγγραφείς πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν έχει δίκιο στο Σκοπιανό ζήτημα, ενώ διακηρύσσουν ότι «εμείς δεν μασάμε τα λόγια μας όταν αναφερόμαστε σε μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα».

Οι απόψεις των συγγραφέων έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με την επίσημη θέση της ελληνικής κυβέρνησης και των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων της χώρας καθώς και με το σύνολο σχεδόν του ελληνικού λαού.

Ουσιαστικά οι θέσεις των δύο συγγραφέων, εκ των οποίων ο Δημήτρης Χριστόπουλος ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές το 2014, συμπίπτουν με τις «κόκκινες γραμμές» του Υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις του με τον Έλληνα ομόλογο του Νίκο Κοτζιά.

Πάντως η ενάντια στις ελληνικές θέσεις τοποθέτηση του Δημήτρη Χριστόπουλου για το Σκοπιανό δεν είναι η μόνη στην μέχρι σήμερα καριέρα του Έλληνα πανεπιστημιακού.

Την Άνοιξη του 2014 πριν από τις ευρωεκλογές στις οποίες ο κύριος Χριστόπουλος είχε συμμετάσχει ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε πολεμήσει την συμμετοχή της Αθίγγανης Σαμπιχά Σουλεϊμάν από την Θράκη, η οποία είχε επιδείξει τεράστιο κοινωνικό-εκπαιδευτικό έργο προστατεύοντας την κοινότητα των Αθιγγάνων από την επιρροή του Τουρκικού Προξενείου, κατηγορώντας την εμμέσως για εξυπηρέτηση συμφερόντων ελληνικών εθνικιστικών κέντρων.

Μάλιστα σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Χριστόπουλος είχε επισημάνει ότι προσωπικά δούλεψε για να αποσυρθεί η υποψηφιότητα της Σαμπιχά από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και εξηγούσε ότι:

«Ένα πράγμα είναι να λέει ένας αριστερός μειονοτικός της Θράκης ότι “δεν είμαι μουσουλμάνος διότι είμαι άθεος” και άλλο να λέει η κυρία (Σαμπιχά) ότι “με καταπιέζει ο τουρκικός εθνικισμός“. Και συνέχιζε ο Δημήτρης Χριστόπουλος, «Βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα».

Υπενθυμίζεται, ότι οι δηλώσεις του Δημήτρη Χριστόπουλου τότε είχαν προκαλέσει τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Χριστόπουλος υπήρξε ενεργό μέλος του Κέντρου Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων (ΚΕΜΟ) που υποστήριξε την ίδρυση σκοπιανής «Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού» στη Φλώρινα, ενώ το Φεβρουάριο του 2008 συμμετείχε σε ημερίδα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για την Τσαμουριά και τους Τσάμηδες.

Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. "Οι απόψεις των συγγραφέων έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με την επίσημη θέση της ελληνικής κυβέρνησης και των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων της χώρας καθώς και με το σύνολο σχεδόν του ελληνικού λαού."


    Με το συνολο του ελληνικου λαου ερχονται σε απολυτη αντιθεση, αλλα με τα

    υπολοιπα πολιτικα κομματα (πλην χρυσης αυγης και ενωσης κεντρωων)ερχονται

    οντως σε αντιθεση;

    Δεν υπαρχει διαχρονικο ξεπουλημα του ονοματος της Μακεδονιας απο σχεδον

    ολες τις πολιτικες δυναμεις της χωρας;

    Δεν υπαρχουν δεκαδες ελληνοφωνα ανδρεικελα που ειναι διατεθειμενα να

    αναγνωρισουν συμφωνια στη Βουλη ως "Δημοκρατια της Μακεδονιας";

    Δεν επιβεβαιωνεται ο Νιμιτς οταν πριν μερικους μηνες ελεγε αυτο που λεει

    σημερα ο Ζαεφ, οτι δηλαδη η ελληνικη πλευρα δειχνει κατανοηση οσον αφορα

    την "μακεδονικη" ταυτοτητα των σκοπιανων;

    Συνεπως δειχνουμε και κατανοηση στην "μακεδονικη" γλωσσα τους, στην

    "μακεδονικη" εκκλησια τους και στο "μακεδονικο" εθνος τους,καθοτι υπαρχουν

    και "Μακεδονες" περα των συνορων της "Μακεδονιας"!

    Συνεπως κατανοουμε και τις "μακεδονικες" μειονοτητες ,αφου πλεον τις

    αποδεχομεθα!

    Μην αναρωτιομαστε μετα γιατι εχει αυξηθει η επιθετικοτητα των τουρκων!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η κυβέρνηση είναι σταθερή στις θέσεις της...Πατάει Ελλάδα κάθε αλλόφυλος,αλλόγλωσσος;Είναι Ελληνας.* Έχουμε τους Αλβανοσέρβουςβούγαρους να πατούν ένα κομμάτι της Μακεδονίας; Είναι Μακεδόνες...
    Τόσο απλά.Μην περιμένετε πολυπλοκότερες σκέψεις από καμμένα στον Περισσό μυαλά.
    *Εξαίρεση οι έλληνες μουσουλμάνοι (ή άθεοι) της Θράκης που είναι Τούρκοι...

    .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]