Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυβερνητικό μπάχαλο με δύο γραμμές για το τουρκικό ελικόπτερο


Του Τάσου Ευαγγελίου

Κυβερνητικό αλαλούμ επικρατεί με αφορμή την υπόθεση του ελικοπτέρου που φέρεται να πραγματοποίησε πτήση πλησίον της νήσου Ρω, χωρίς μέχρι στιγμή να υπάρχει οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Με μια άτυπη ενημέρωση προς στρατιωτικούς συντάκτες «πηγές» του υπουργείου επιχείρησαν να επιβεβαιώσουν το συμβάν χωρίς όμως να δώσουν περαιτέρω στοιχεία, πέραν κάποιων αναφορών σχετικά με το τι είδους οπλικό σύστημα χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να αποτραπεί η πτήση του ελικοπτέρου.

Παράλληλα η αρχική διαρροή του υπουργείου περί υπερπτήσης μετατράπηκε, βάσει της άτυπης ενημέρωσης, «πτήση εγγύς» και οι βολές από τη φρουρά της νήσου έγιναν «προειδοποιητικές βολές προς αντίθετη κατεύθυνση», ενώ άλλαξε και η ώρα που σημειώθηκε και μεταφέρθηκε από τις 23.30 στις 22.30.

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός πως χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 10 ώρες για να ανακοινωθεί «έκτακτη» σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ αλλά και για να υπάρξει η έστω και άτυπη ενημέρωση από την πλευρά του υπουργείου. Την ίδια όμως στιγμή πληροφορίες αναφέρουν ότι Μέγαρο Μαξίμου, αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευ. Αποστολάκης, κρατούν αποστάσεις και από τις διαρροές συνολικά αλλά και από τα περί «θερμού επεισοδίου» που επικαλούνται κύκλοι πλησίον του Πάνου Καμμένου.

Είναι ενδεικτικό πως από την πλευρά του Μαξίμου αλλά και του Φώτη Κουβέλη, γίνεται, προς το παρόν λόγος για σύνηθες περιστατικό καθώς για πτήση ελικοπτέρου στα όρια του ελληνικού εναέριου χώρου χωρίς να υπάρξει παραβίαση. Μάλιστα το Μέγαρο Μαξίμου δεν αξιολογεί ως μείζον το συμβάν διότι δεν υπήρξε παράβαση. Εμμέσως δε πλην σαφώς αμφισβητούν την ουσία του συμβάντος θέτοντας ερωτήματα σχετικά με την απόσταση της πτήσης γεγονός που επιβεβαιώνει τους λόγους για τους οποίους το υπουργείο δεν δίδει στη δημοσιότητα το σχετικό ΕΚΕ.

Κύκλοι του Μαξίμου αλλά και του αναπληρωτή υπουργού παραπέμπουν στον Πάνο Καμμένο και στις διαρροές περί θερμού επεισοδίου αφού μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν διατεθεί τα στοιχεία που θα επιτρέψουν στο υπουργείο Εξωτερικών να προχωρήσει σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως και από την πλευρά του Πάνου Καμμένου υπάρχουν αναφορές που με δηκτικό τρόπο σχολιάζουν τα όσα αναφέρουν κύκλοι τόσο του Φώτη Κουβέλη όσο και του Μεγάρου Μαξίμου τονίζοντας πως ως σύνηθες χαρακτηρίστηκε αρχικά και το συμβάν στον Έβρο, το οποίο έχει οδηγήσει στην παρατεταμένη φυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Ουσιαστικά και σε αυτό το θέμα με τις αλληλοσυγκρουόμενες αναφορές, τις αλλαγές ακόμη και επί των διαρροών καθώς και τον τρόπο δημοσιοποίησης της υπόθεσης επιβεβαιώνεται η κυβερνητική διγλωσσία καθώς και ότι με το παραμικρό στη συγκυβέρνηση γίνονται «μαλλιά κουβάρια».

Μόνο που και σε αυτή την περίπτωση τα ζητήματα είναι εθνικής σημασίας και ως εκ τούτου απαιτείται:
1. Επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, χωρίς διαρροές από άλλους κύκλους.
2. Επίσημα στοιχεία σχετικά με το συμβάν.
3. Ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών για το διπλωματικό χειρισμό του θέματος.

Οι επίσης ανεπίσημες διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου, μπορεί να αδειάζουν τον Πάνο Καμμένο και την ηγεσία του υπουργείου εν τούτοις δεν αποτελούν απάντηση και δεν δίδουν διευκρινίσεις. Επιβεβαιώνουν μόνο το κυβερνητικό μπάχαλο και την αδυναμία συνεννόησης επί θεμάτων που απαιτούν λεπτούς χειρισμούς.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]