Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όλο και πιο επικίνδυνα τα πολεμικά... παιχνίδια


Του Τάσου Ευαγγελίου

Μείζον θέμα έχει ανακύψει από την πληροφορία που μεταδόθηκε, αρχικά μέσω blogs, για πτήση ελικοπτέρου της τουρκικής ακτοφυλακής πάνω από το νησί της Ρω και την αναχαίτισή του μέσω τροχιοδεικτικών πυρών.

Και αυτό διότι μέχρι στιγμής το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει επιβεβαιώσει το συμβάν, που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα έλαβε χώρα αργά χθες το βράδυ, παρά τις διαστάσεις που έχει λάβει το θέμα το οποίο σημειωτέον στην περίπτωση που ισχύει δύναται να δημιουργήσει νέα ένταση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Το ζήτημα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό. Και μπορεί μέχρι την ώρα αυτή να μην διαψεύδεται από ανώτερες στρατιωτικές πηγές εν τούτοις δεν επιβεβαιώνεται, ώστε να αναληφθούν και οι ανάλογες δράσεις από το υπουργείο Εξωτερικών, γεγονός που γεννά πολλά ερωτήματα.

Πληροφορίες που θεωρούνται έγκυρες δίνουν μια άλλη διάσταση που στην περίπτωση που ισχύουν πρέπει άμεσα ο Πρωθυπουργός να λάβει μέτρα έχοντας πλέον όλη την ευθύνη στα χέρια του.

Οι πληροφορίες αυτές επιμένουν ότι δεν υπήρξε το συμβάν. Δηλαδή ότι δεν πραγματοποιήθηκε χαμηλή πτήση από τουρκικό ελικόπτερο στην περιοχή αλλά ούτε και άλλου είδους πτήση. Αν οι πληροφορίες αυτές είναι αληθείς τότε γεννάται άλλο μείζον θέμα εθνικής σημασίας.

Κάποιοι εντός των τειχών παίζουν πολεμικά παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού λαού. Η δημοσιοποίηση του θέματος από φίλα προσκείμενα στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ιντερνετικά μέσα εντείνει την ανησυχία που ήδη επικρατεί και έρχεται να προστεθεί στην προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη από την πλευρά του υπουργού και προέδρου των ΑΝΕΛ να απευθυνθεί στο εκλογικό του κοινό.

Ήδη το τελευταίο διάστημα έχει σηκώσει τους τόνους στα ελληνοτουρκικά προκαλώντας μικροεντάσεις πηγαίνοντας κόντρα ακόμη και στις παραινέσεις του Αλέξη Τσίπρα για χαμηλούς τόνους στο πλαίσιο της προσπάθειας να επιστρέψουν στη χώρα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Είναι ενδεικτικό ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο Πάνος Καμμένος καλούσε τους Τούρκους να τολμήσουν αν θέλουν να διεκδικήσουν έστω και μία ίντσα ελληνικής γης τονίζοντας μάλιστα ότι θα «απελευθερώσουμε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς».

Όπως και να έχει και με την ελπίδα να μην εντάσσεται όλο αυτό το σκηνικό σε μια ακόμη προσπάθεια να εμφανιστεί οποιοσδήποτε έναντι του εκλογικού του κοινού προκειμένου να αποσπάσει κάποιους πόντους το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η στρατιωτική ηγεσίας οφείλουν:

1. Να επιβεβαιώσουν άμεσα το συμβάν.

2. Να δώσουν τα σχετικά στοιχεία στη δημοσιότητα.

3. Να δώσουν τα σχετικά στοιχεία στο υπουργείο Εξωτερικών ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Στην περίπτωση που το συμβάν δεν υφίσταται οφείλουν να προχωρήσουν σε επίσημη διάψευση και από εκεί και πέρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους για τις διαρροές. Κυρίως ο Πρωθυπουργός. Και να σταματήσουν τα πολεμικά παιχνίδια που πλήττουν άμεσα τη χώρα. Σε όλα τα επίπεδα.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]