Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επεισόδιο με χαμηλή πτήση τουρκικού ελικοπτέρου στη Ρω


Επεισόδιο με χαμηλή πτήση ελικοπτέρου σημειώθηκε περίπου στις 23:30 το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα στη Ρω, δυτικά του Καστελόριζου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι οποίες θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη ερευνώνται, τουρκικό ελικόπτερο εισήλθε στον ελληνικό εναέριο χώρο και πραγματοποίησε χαμηλή πτήση στη Ρω.

Άμεση ήταν η αντίδραση από την ελληνική στρατιωτική φρουρά που βρίσκεται στην περιοχή. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φρουρά απάντησε με τροχιοδεικτικά πυρά και το ελικόπτερο αποχώρησε.

Μέχρι στιγμής το συμβάν δεν διαψεύδεται, παρ' όλα αυτά, δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για πολεμικό ή πολιτικό ελικόπτερο.

Υπενθυμίζεται πως ανήμερα του Πάσχα δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16, πραγματοποίησαν πτήσεις πάνω από τη νήσο Παναγιά, στις Οινούσσες, όπου δεν υπήρξαν εμπλοκές. Παλαιότερα η Τουρκία απείχε από προκλήσεις ημέρες εορτών, όπως το Πάσχα.

Το πρώτο τρίμηνο του έτους η τουρκική Πολεμική Αεροπορία προέβη σε 730 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και σε επτά υπερπτήσεις ελληνικού εδάφους, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Οπως ανέφεραν ανώτατες πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, «το ελικόπτερο δεν έκανε πτήση overflight», που σημαίνει ότι πέταξε κοντά και περιμετρικά στο νησί.

Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν το επεισόδιο σύνηθες και αναφέρουν ότι εντάσσεται «στο πλαίσιο της ασφαλούς προκλητικότητας» από την Τουρκία, η οποία όμως θεωρούν ότι «έχει καταλαβει ότι απαντάμε».

Εξάλλου, επισημαίνεται από τις πηγές του υπουργείου ότι εφαρμόστηκαν κατά γράμμα όλοι οι κανόνες εμπλοκής, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, ήταν σε συνεχή επικοινωνία από την πρώτη στιγμή με τον αρχηγό ΓΕΣ και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ενώ ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο υπουργός Αμυνας, μίλησε χθες το βράδυ και με τον αξιωματικό στο φυλάκιο που βρίσκεται στη νήσο Ρω, τον οποίο και συνεχάρη για τα άμεσα αντακλαστικά του και την εφαρομή των κανόνων εμπλοκής.

Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας θεωρούν ότι τέτοιου είδους κινήσεις και επεισόδια από την πλευρά της Τουρκίας γίνονται «για εσωτερική κατανάλωση στην Τουρκία» και αναφέρουν πως «δεν προκαλούμε αλλά θα εφαρμόζουμε όλα όσα προβλέπονται».



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]