Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κατάπλευση αμερικανικού αντιτορπιλικού στα ανοιχτά της Συρίας


Το αμερικανικό αντιτορπιλικό Donald Cook το οποίο είναι εξοπλισμένο με 50 πυραύλους Tomahawk κατέπλευσε ανοιχτά της συριακής πόλης Ταρτούς όπου βρίσκεται η ρωσική στρατιωτική ναυτική βάση , γράφει η ρωσική εφημερίδα Kommersant επικαλούμενη δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα το αμερικανικό αντιτορπιλικό κατέπλευσε σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από την πόλη Ταρτούς, ενώ τουλάχιστον τέσσερις φορές ρωσικά μαχητικά προσέγγισαν το αμερικανικό αντιτορπιλικό.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε τη Δευτέρα ότι θα ληφθούν «μείζονες αποφάσεις», «απόψε ή πολύ σύντομα» για την πιθανολογούμενη αμερικανική στρατιωτική δράση στη Συρία, μετά την επίθεση που φέρεται να έγινε με χημικά όπλα στη Ντούμα, στην Ανατολική Γούτα, εντείνοντας την πίεση στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ και στους συμμάχους του, τη Ρωσία και το Ιράν.

Επιπλέον, στον ΟΗΕ διεξήχθη κατεπείγουσα συνεδρίαση που ζήτησαν οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία. Οι τρεις δυτικές χώρες θέλουν να επιδείξουν ενιαία στάση έναντι της Ρωσίας. Θέλουν να δείξουν επίσης ότι δοκίμασαν όλες τις διπλωματικές οδούς πριν από την ενδεχόμενη καταφυγή στα όπλα.

Να σημειωθεί ότι στο ίδιο ύφος αντέδρασε και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος καταδίκασε έντονα σήμερα τους δράστες της φερόμενης χημικής επίθεσης, λέγοντας πως «θα πληρώσουν βαρύ τίμημα».

«Καταριέμαι εκείνους που διέπραξαν αυτή τη σφαγή όποιοι κι αν είναι. Εκείνοι που διέπραξαν αυτή τη σφαγή θα πληρώσουν αναπόφευκτα βαρύ τίμημα», δήλωσε χαρακτηριστικά στη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στην Άγκυρα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]