Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θέμα Τσάμηδων θέτει ξανά ο Ράμα


Συνεχίζει ακάθεκτος να προκαλεί ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα με όχημα τους λεγόμενους “Τσάμηδες”, παρά το γεγονός ότι η Αθήνα απορρίπτει χωρίς περιστροφές το όλο ζήτημα.

Μιλώντας στην αλβανική τηλεόραση ο Ράμα χαρακτήρισε το “Τσάμικο ζήτημα” ως ένα από τα πλέον προβληματικά ζητήματα στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και υποστήρξιε πως: “Είμαστε στη διαδικασία συζήτησης”.

Ο Ράμα απάντησε και στις πρόσφατες δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, πως δεν υφίσταται «τσάμικο» ζήτημα» και πως «δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των δυο πλευρών». Θέλωντας να διαψεύσει την Αθήνα, ο Ράμα είπε πως το επίμαχο θέμα έχει τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων με την Ελλάδα, λέγοντας πως οι κινήσεις είναι προσεκτικές.

«Ο Κοτζιάς έχει ακούσει λάθος. Η αλβανική πλευρά διεκδίκησε έντονα να τεθεί το θέμα των Τσάμηδων στο τραπέζι», δήλωσε ο Ράμα.”Επιμένουμε στο δικαίωμα της ανάμνησης αλλά με κινήσεις σκακιού… Δεν θέλουμε τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο, αυτά που μας ανήκουν”, δήλωσε συμπεριλαμβάνοντας σε αυτά προκλητικά το «δίκαιο αίτημα» των Τσάμηδων για την τοποθέτηση ενός μνημείου στην Ήπειρο ως «ανάμνηση»...!

Ο Αλβανός πρωθυπουργός τόνισε πως τα Τίρανα θα επιμείνουν επί του προκειμένου, απορρίπτοντας αλυτρωτικές και εδαφικές αξιώσεις κατά της Ελλάδας. «Θα επιμείνουμε γιατί αυτό είναι ένα αλβανικό ζήτημα. Στην Ελλάδα επικρατεί η παράνοια, ότι έχουμε εδαφικές αξιώσεις που σχετίζονται με τους «Τσάμηδες». Δεν έχουμε τέτοια αξίωση. Μιλάμε για Αλβανούς πολίτες που έχουν πικρές μνήμες και δικαίως ζητούν να θυμούνται», είπε, ξεχνώντας να σημειώσει πως οι Τσάμηδες διέφυγαν από την Ελλάδα στην Αλβανία, προκειμένου να αποφύγουν την τιμωρία τους για τα εγκλήματα που είχαν διαπράξει στην Ελλάδα, εις βάρος Ελλήνων κατοίκων κατά την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και της γερμανικής κατοχής της Ελλάδας...



 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]