Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ναι, στο συλλαλητήριο…


Το συλλαλητήριο την ερχόμενη Κυριακή υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, όσο κι αν προσπαθούν ορισμένοι να το γελοιοποιήσουν, να το «τρολάρουν» ή να το χαρακτηρίσουν με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους, απλά επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει έλλειψη πολιτικής κουλτούρας που οδηγεί σε χυδαίες ύβρεις ή εξίσου χυδαίες ειρωνείες σε βάρος Ελλήνων, που με τον τρόπο αυτό θεωρούν ότι μετέχουν σε μια πράξη πατριωτισμού.

Γιατί μάλλον κάτι θα πρέπει να τους λέει το γεγονός της μαζικής συμμετοχής, που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «φασιστική» ή «ακροδεξιά μάζωξη». Γιατί αλλοίμονο αν είχαμε τέτοιου μαζικού τύπου συγκεντρώσεις των ναζί και των ακροδεξιών παρακλαδιών τους. Τότε, δεν θα μπορούσαν καν να εκφράσουν τις απόψεις τους γιατί θα του έκαιγαν, θα τους χτύπαγαν και θα τους απειλούσαν. Τίποτε από αυτά δεν έκαναν οι μετέχοντες στα συλλαλητήρια.

Απλά εκφράζουν μια διαφορετική άποψη. Πως «Η Μακεδονία είναι Ελληνική».

Όσοι διαφωνούν μπορούν ελεύθερα να πιστεύουν πως ανήκει στους Σλάβους, στους Κινέζους, τους Τούρκους, τους Αλβανούς, τους Βρετανούς ή όποιους άλλους θέλουν αλλά, η άποψή τους αυτή είναι μειοψηφική, σε μια χώρα όπου ακόμη η δημοκρατία είναι παρούσα, έστω και με ελλείμματα.

Το πώς θα ονομαστεί τελικά η γειτονική χώρα, είναι ζήτημα που θα αποφασίσει η Κυβέρνηση και η Βουλή. Σ αυτό, ελπίζω συμφωνούμε όλοι. Αλλά αυτό, δεν πρέπει να εμποδίζει ορισμένη μερίδα του λαού να διαδηλώνει για το ποια λύση επιθυμεί να δοθεί, ακόμη κι αν ορισμένοι πιστεύουν πως η δική τους «αλήθεια» είναι μοναδική.

Εξάλλου, πολλοί, θα διαδηλώσουν όχι μόνο γιατί πιστεύουν πως ‘Η Μακεδονία είναι Ελληνική» αλλά και γιατί θεωρούν βαθύτατα λανθασμένο τον τρόπο με τον οποίο η σημερινή κυβέρνηση διαπραγματεύεται. Ή για το γεγονός που σιγά-σιγά αποκαλύπτεται πως η κυβέρνησή μας… δεν διαπραγματεύεται!

Πεισμένοι από άλλες διαπραγματεύσεις, που μας έφεραν στη σημερινή ένδεια των Ελλήνων, θεωρούν υποχρέωση τους να διαδηλώσουν την απαρέσκειά τους στις ως τώρα γνωστές κινήσεις κι αποφάσεις της κυβέρνησης, να παρέμβουν δυναμικά προκειμένου να καταδειχθεί πως διαφωνούν με τις απόψεις που ως τώρα εκφράστηκαν.

Ακόμη όμως κι αν στο τέλος δεν δικαιωθούμε, γιατί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία στηρίξει μια λύση που εμείς σαν διαδηλωτές δεν επιθυμούμε, είναι καλό να επιβιώσει στο εθνικό συλλογικό μας θυμικό πως x χιλιάδες Έλληνες διαφώνησαν δημόσια. Η Ιστορία είναι μια ζωντανή, εξελισσόμενη υπόθεση, που συχνά δικαιώνει ορισμένες απόψεις μετά την πάροδο όχι απλά δεκαετιών, αλλά αιώνων…

Γι’ αυτούς λοιπόν τους λόγους, την Κυριακή θα πούμε «Η Μακεδονία είναι Ελληνική»!

Σημειώσεις



 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]