Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πανούσης – Ρουμπάτης: Χθες μαζί, σήμερα εχθροί;

Για τα «μάτια» του Αλέξη, της αλήθειας και του δικαίου ή της καρέκλας εξουσίας;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση να υποβαθμίσει τις καταγγελίες του πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, δεν είναι ποτέ δυνατόν να ισχυρισθεί κάποιος νοήμων άνθρωπος πως, δεν έχουν προκαλέσει αναταραχή και ανησυχία στην ελληνική κοινωνία. Και δεν ήταν δυνατόν να συμβεί αλλιώς, όταν πρώην Υπουργός καταγγέλλει δημόσια πως υπάρχει σχέδιο για την πολιτική, αλλά και την φυσική του εξόντωση!!

«Πολιτικοί που έχουν σχέση με τρομοκράτες απειλούν τη ζωή μου», αναφέρει, μεταξύ άλλων στο “Πρώτο Θέμα” για το διήγημα “θανάτου” που έγραψε, περιγράφοντας τα όσα έζησε ως υπουργός σε ένα κείμενο – μυθιστόρημα εννιά σελίδων. «Το κείμενό μου καθιστά φανερό τι έχει γίνει. Τι έχει γίνει δηλαδή στο παρασκήνιο, όχι στο προσκήνιο. Τι έχει γίνει με την τρομοκρατία που υπάρχουν διασυνδέσεις πολιτικών με την τρομοκρατία και με ποιον τρόπο αυτοί οι πολιτικοί απειλούν εμένα, γιατί απειλούν τη ζωή μου» τονίζει χαρακτηριστικά. «Ξέρουν ότι τους ξέρω με τα ονόματά τους» τονίζει. «Το πόσο ψηλά είναι κι ως που μπορούν να φτάσουν εναντίον μου, τα έχω κατατεθειμένα σε συμβολαιογράφο μήπως μου συμβεί κάτι» αναφέρει χαρακτηριστικά!!

Δεν ήταν λοιπόν δυνατόν, μετά από αυτές τις φοβερές και πρωτόγνωρες καταγγελίες στο δημόσιο πολιτικό βίο της χώρας, να μην επενέβαινε η Δικαιοσύνη. Έτσι, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, παρήγγειλε τη διενέργεια δυο ποινικών προκαταρκτικών εξετάσεων για την υπόθεση Γιάννη Πανούση. Μια με αφορμή τα όσα στοιχεία κατάθεσε ο κ. Πανούσης, αλλά και σε σχέση με όσα αναφέρονται στη συνέντευξή του στο “ Πρώτο Θέμα ” την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015. Η άλλη αφορά την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο, οι υπουργοί Νίκος Παρασκευόπουλος και Νίκος Τόσκας!!

Ωστόσο, παρ΄ ότι η δικαστική έρευνα είναι στην αρχή, εντούτοις θα θέλαμε με βάση τα όσα έχουμε διαβάσει και για όσα έχουμε ενημερωθεί, να θέσουμε μερικά ερωτήματα στον πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση:

  • Με ποια διαδικασία ένα φυσικό πρόσωπο το οποίο αυτή τη στιγμή δεν κατέχει καμία απολύτως κυβερνητική θέση ή υπηρεσία στην Ε.Υ.Π. κατέχει έγγραφα ή στοιχεία αυτής;
  • Ο κάθε Διοικητής ή Πολιτικός Προϊστάμενος όταν αποχωρεί δικαιούται να τα παίρνει μαζί του; Που προβλέπεται ότι ο πρώην Πολιτικός Προϊστάμενος της Ε.Υ.Π. μπορεί να κατέχει έγγραφα ή οποιαδήποτε στοιχεία της Υπηρεσίας;
  • Ως νομικός και πρώην Πολιτικός Προϊστάμενος της Ε.Υ.Π. δεν γνωρίζετε τη διαδικασία με την οποία έγγραφα της Ε.Υ.Π. διαβιβάζονται στις Αρχές;
  • Ήταν νόμιμο τόσο καιρό και μετά την αποχώρησή σας από Υπουργός να έχετε απόρρητα έγγραφα της Ε.Υ.Π. στο σπίτι σας;
  • Τα έγγραφα που καταθέσατε είναι χαρακτηρισμένα - διαβαθμισμένα ως απόρρητα; (Γιατί μπορεί να του έδωσαν μόνο τις απομαγνητοφωνήσεις χωρίς να τις έχουν διαβαθμίσει οπότε η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν οι δυο υπουργοί, προφανώς να βρεθεί στον αέρα...)
  • Μετά την δημοσιοποίηση των γεγονότων, και την κατάθεση εκ μέρους σας των στοιχείων στη Δικαιοσύνη, αισθάνεστε πως συνεχίζετε να βρίσκεστε σε κίνδυνο; Αν όχι, ποιοί και πως σας έπεισαν για την ασφάλεια την δική σας και της οικογένειάς σας;
  • Είχε ενημερωθεί ο κ. Πρωθυπουργός για την έρευνά σας και αν ναι τι σας είπε;
  • Σας πρότεινε κάποιες άλλες ενέργειες ο πρωθυπουργός;
  • Δηλαδή αφού νιώθετε πως κινδυνεύετε και μετά από όλα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα, θα πρέπει να σας ρωτήσουμε εάν εξακολουθείτε να εμπιστεύεστε τον πρωθυπουργό. Τον εμπιστεύεστε; Και αν ναι, τότε ποιούς δεν εμπιστεύεστε; Μπορείτε να μας τους αναφέρετε;
Αλλ΄ όμως, εκτός του κ. Πανούση, θα θέλαμε να θέσουμε και ορισμένα εύλογα ερωτήματα -που πηγάζουν από το ρεπορτάζ-, στον Διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη:
  • Πότε έγιναν οι καταγραφές που αναφέρει ο κ. Πανούσης;
  • Είχατε έγκριση από τον αρμόδιο Εισαγγελέα γι αυτές τις καταγραφές;
  • Βάσει ποιων πληροφοριών ή καταγγελιών προχωρήσατε σ΄ αυτή την διαδικασία;
  • Εσείς τα στοιχεία αυτά τα θεωρείτε σοβαρά; Τι εκτίμηση έχετε κάνει ως Υπηρεσία;
  • Γιατί δεν το ανέλαβε το θέμα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ή έστω η Ασφάλεια (Δ/νση Οργανωμένου Εγκλήματος) της ΕΛ.ΑΣ. που από το 2009 και από πέρυσι αντίστοιχα, διαθέτουν και αυτές οι Υπηρεσίες παρόμοια ή και πιο σύγχρονα από εσάς συστήματα νόμιμης επισύνδεσης τηλεφωνικών παρακολουθήσεων – όπως ενημερωνόμαστε -;
  • Όταν αναλάβατε τη Διοίκηση της Ε.Υ.Π. εξαγγείλατε ότι η Υπηρεσία δεν θα ασχολείται με το εσωτερικό αλλά μόνο με το εξωτερικό... Γιατί λοιπόν δεν τηρήσατε αυτήν σας τη δέσμευση και ασχοληθήκατε – αν ασχοληθήκατε - με παρακολουθήσεις στο εσωτερικό;
  • Ποιος έδωσε στον κ. Πανούση τις καταγραφές;
  • Είναι αυτό νόμιμο; Δεν αποτελούν απόρρητα στοιχεία της Υπηρεσίας (άρθρο 14 του Νόμου 3649/2008) και μάλιστα στοιχεία προσωπικών δεδομένων;
  • Έχει σχηματιστεί κάποια δικογραφία για την υπόθεση για να μπορεί να τα κατέχει νόμιμα ο κ. Πανούσης; Πως και τα πήρε μαζί του φεύγοντας από το Υπουργείο;
  • Παραδόθηκαν με κάποιο Πρωτόκολλο από εσάς;
  • Γνωρίζετε εάν αυτά τα στοιχεία είναι σε γνώση και του νέου Υπουργού κ. Τόσκα;
Κλείνοντας να αναφέρω, πως το θέμα που έχει προκύψει είναι από τα πλέον σοβαρά ζητήματα, μετά άλλωστε, και των όσων συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στον Πλανήτη Γη! Εμπιστευόμαστε την Ελληνική Δικαιοσύνη και πιστεύουμε πως θα ξετυλίξει το κουβάρι της παραβατικότητας και της ανομίας!! Ωστόσο, αυτή η Δικαστική έρευνα πρέπει να “τρέξει” και να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση!! Επίσης, θα περιμένουμε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να συνεισφέρει – και επί του θέματος -, τουλάχιστον, όσα συνεισέφερε κατά την λειτουργία της η προηγούμενη Επιτροπή, επί Προεδρίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου!
Σύμφωνα δε, με τις εξελίξεις των ημερών, ενδεχομένως να τεθούν και άλλα καυτά ερωτήματα που απασχολούν και τσουρουφλίζουν από ανησυχία την ελληνική κοινωνία!!!

Επικοινωνία με τον συντάκτη
egerssi@otenet.gr
Πηγή εφημ. "Ελεύθερη Ώρα"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Κύριε Αποστόλου πολύ σωστά τα ερωτήματα που θέσατε αν και σε ότι αφορά τον Πανούση έδωσε κάποιες απαντήσεις χθες βράδυ στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου. Πάντως το θέμα πράγματι είναι αρκετά σοβαρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΥΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΡΟΥΜΠΑΤΗ ΑΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑΤΕ ΠΡΟΛΑΒΕΙ... ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ (ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΠΛΕΟΝ) ΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΩΠΙΟΝ 10 ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ; ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΥΤΟ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ Ο ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ; ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ. ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι πράγματι το άκουσα και κουφάθηκα... Είναι ποτέ δυνατόν διοικητής μυστικής υπηρεσίας να αποκαλύπτει κρατικά μυστικά μπροστά σε άσχετους σα να μιλάει σε δημοσιογραφικό καφενείο; Και περιμένουμε από αυτόν τον άνθρωπο να αναμορφώσει την ΕΥΠ. Εδώ γελάμε.

      Διαγραφή
  3. Για να δούμε μετά από όλα αυτά θα καλεσουν τον κύριο Ρουμπάτη στη Βουλή ή θα τα κουκουλώσουν όλα πάλι; Γιατί αυτά που έγιναν είναι σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]