Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νύχτα τρόμου για το Αννόβερο

Πληροφορία από τη Γαλλία πρόλαβε αιματοκύλισμα στο Αννόβερο 

Σύμφωνα με το Associated Press ο ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στις εθνικές ομάδες της Γερμανίας και της Ολλανδίας ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας. Η αστυνομία στο Ανόβερο είχε σοβαρές πληροφορίες που την οδήγησαν στην απόφαση να δώσει εντολή στον κόσμο να εκκενώσει άμεσα το γήπεδο, όπως και έγινε.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό εκκενώθηκε και συναυλιακός χώρος που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το γήπεδο. Τα γερμανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως η αστυνομία είχε πληροφορίες ότι κάποιος θα επιχειρούσε να προκαλέσει έκρηξη βόμβας στο γήπεδο.

Διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν πως ο αρχηγός της γερμανικής αστυνομίας αποκάλυψε ότι κοντά στο γήπεδο βρέθηκε ένα ημιφορτηγό το οποίο είχε μετατραπεί σε ασθενοφόρο -προκειμένου να μην κινηθούν υποψίες- και το οποίο ήταν γεμάτο με εκρηκτικά.

Οι αρχές της πόλης δεν κρύβουν την ανησυχία τους και προτείνουν στον κόσμο να μην κυκλοφορεί άσκοπα στους δρόμους και να αποφεύγει μέρη που βρίσκονται μαζεμένοι πολλοί άνθρωποι.

Επίσης, εκκενώνεται και η TUI-Arena στο Αννόβερο, όπου απόψε θα έδινε συναυλία το συγκρότημα «Soehne Mannheims», μετά την απόφαση για ακύρωση του ποδοσφαιρικού αγώνα Γερμανίας-Γαλλίας, για «λόγους ασφαλείας».
Δεν έγινε ωστόσο γνωστό αν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή και για τον συναυλιακό χώρο.

«Η ασφάλεια έχει πάντα προτεραιότητα. Είναι ένας φόβος που έχει πάντα κανείς. Εμπιστεύομαι την αστυνομία ότι έλαβε εδώ την σωστή απόφαση. Όταν υπάρχει μια κατάσταση κινδύνου, πρέπει να γίνονται τέτοια βήματα», δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Στέφαν Σόστοκ, αναφερόμενος στα δύο περιστατικά.

Στο μεταξύ στο στάδιο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας υπάρχει μεγάλη αστυνομική παρουσία, ενώ οι θεατές έχουν ήδη αποχωρήσει.

Επισημαίνεται ότι η γερμανική εθνική ομάδα δεν είχε φθάσει ακόμη στο στάδιο. Σύμφωνα δε με το dpa που επικαλείται γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους, υπήρχαν ενδείξεις για «απειλή επίθεσης», η οποίες έπρεπε να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Υπενθυμίζουμε πως μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, η γερμανική κυβέρνηση είχε αποφασίσει την κανονική διεξαγωγή του αγώνα προκειμένου να στείλει μήνυμα αλληλεγγύης προς την Γαλλία.

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Οι αρχές στο Ανόβερο της Γερμανίας εντόπισαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό που επρόκειτο να πυροδοτηθεί μέσα στο στάδιο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο φιλικός αγώνας μεταξύ των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου Γερμανίας και Ολλανδίας, καθώς και ένα δεύτερο ύποπτο αντικείμενο σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό, ανέφερε στο CNN δημοσιογράφος του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου NTV, προσθέτοντας πως ο σταθμός εκκενώνεται.

Λίγο νωρίτερα, ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, διευκρίνισε ότι ως τώρα δεν έχουν βρεθεί εκρηκτικά και δεν έχουν γίνει συλλήψεις, ενώ πρόσθεσε ότι δεν επιβεβαιώνεται για την ώρα ότι βρέθηκε ασθενοφόρο μέσα στο οποίο υπήρχαν εκρηκτικά κοντά στο στάδιο.

— «Επρόκειτο για μια πολύ δύσκολη απόφαση, η οποία ελήφθη έπειτα από πολλές πληροφορίες που λάβαμε για μια πιθανή επίθεση, οι οποίες πριν από τον αγώνα πύκνωσαν πολύ», εξήγησε ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ αναφερόμενος στην ακύρωση του φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των εθνικών ομάδων της Γερμανίας και της Ολλανδίας, απόψε στο Ανόβερο.

Ο κ. Ντε Μεζιέρ δήλωσε ακόμη, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι δεν σκοπεύει να δώσει λεπτομέρειες για την υπόθεση, διότι αυτές θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανησυχία στους πολίτες ή να δυσχεράνουν το έργο των αρχών στο μέλλον.

Κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας Μπόρις Πιστόριους διευκρίνισε ότι ως τώρα δεν έχουν βρεθεί εκρηκτικά και δεν έχουν γίνει συλλήψεις, ενώ πρόσθεσε ότι δεν επιβεβαιώνεται για την ώρα ότι βρέθηκε ασθενοφόρο με εκρηκτικά κοντά στο στάδιο.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το οποίο επικαλείται κύκλους ασφαλείας της Γερμανίας, η απειλή ήταν «ισλαμιστικού χαρακτήρα» και η σχετική ενημέρωση έφτασε στο Βερολίνο από μυστική υπηρεσία ξένης χώρας, και πιο συγκεκριμένα από τη Γαλλία.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]