Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πόλεμος με τους τζιχαντιστές στο κέντρο των Βαλκανίων

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Άλλη μια φωλιά Τζιχαντιστών στα Βαλκάνια, αυτή την φορά στην Βόσνια, μετατρέπεται σε πεδίο πολεμικών επιχειρήσεων και μάλιστα με την συμμετοχή των Ειδικών Δυνάμεων του Βοσνιακού στρατού.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Şafak, στην πόλη Gorazde της Βοσνίας εδώ και καιρό λειτουργεί στρατόπεδο Τζιχαντιστών και μετά τα τελευταία γεγονότα στο Παρίσι αποφασίστηκε η ένοπλη εκκαθάριση του.

Για την επιχείρηση επιστρατεύτηκαν ακόμα και μονάδες των Ειδικών Επιχειρήσεων του βοσνιακού στρατού και κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων ενώ δεν αναφέρθηκαν θύματα, έγινε γνωστό πως έγιναν πολλές συλλήψεις Τζιχαντιστών από την Βοσνία.

Το κέντρο αυτό των εξτρεμιστών μουσουλμάνων έχει μεγάλη ιστορία αλλά δεν ήταν πολύ γνωστό στην διεθνή επικαιρότητα. Όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, η δημιουργία του ανάγεται από την εποχή ακόμα του πολέμου με τους χριστιανούς Σέρβους, όταν τα πρώτα τμήματα των φανατικών μουσουλμάνων είχαν εγκατασταθεί και είχαν κάνει έδρα τους την Βόσνια στο κέντρο της Βαλκανικής. Τώρα αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις από αυτή την φωλιά των φανατικών μουσουλμάνων.

Όπως φαίνεται το τέρας του ISIS έχει απλώνει πολλά πλοκάμια και στα Βαλκάνια και είναι άγνωστο ποιες συνέπειες θα έχει αυτή η εξάπλωση που μόλις τώρα έχει αρχίσει να αντιμετωπίζεται, όπως τουλάχιστον ελπίζουμε.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]