Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το… κακοποιημένο υπουργείο Άμυνας από τους πολιτικούς μας

Διαβάζω τις δηλώσεις του κ. Βίτσα και τα διάφορα σχόλια επί των δηλώσεων του. Θα προσπεράσω τις δηλώσεις του κ. Υπουργού ως παντελώς ασήμαντες, γιατί θυμίζουν έκθεση ενός μαθητή Γυμνασίου που γράφει για ένα θέμα που δεν έχει καταλάβει και θα προχωρήσω στα σχόλια τα οποία εν κατακλείδι εστιάζονται στο «καλός άνθρωπος, καλές προθέσεις αλλά δεν ξέρει τι του γίνεται».

Του Γιώργου Αναγνωστόπουλου

Καταρχάς το «καλός άνθρωπος» και οι «καλές προθέσεις» στην πολιτική είναι παντελώς άχρηστα, ενώ όπως συνηθίζουν να λένε πολύ σωστά, ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις.

Το πρόβλημα είναι ότι εν αντιθέσει με το τι συμβαίνει σε όλα τα λεγόμενα παραγωγικά και σημαντικά Υπουργεία, όπου βλέπεις να ηγούνται πολιτικοί σχετικοί με το αντικείμενο, τα δε κόμματα λίγο πολύ να έχουν ένα πολιτικό σχεδιασμό γι’ αυτά τα Υπουργεία βάσει του οποίου θα κινηθεί ο κάθε Υπουργός, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συνήθως τοποθετείται μία πολιτική ηγεσία η οποία είτε είναι παντελώς άσχετη με το θέμα, η ένας Υπουργός με «πατριωτικά» διαπιστευτήρια, ενίοτε και στον υπερθετικό…

Είναι πραγματικά απελπιστική η διαπίστωση ότι κανένα κόμμα της Βουλής δεν έχει εκπονήσει ποτέ ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το ΥΠΑΜ. Η μόνη ίσως εξαίρεση είναι η Χρυσή Αυγή που πιθανότατα να έχει εκπονήσει ένα σχέδιο… επιβολής δικτατορίας.

Το ΥΠΑΜ για τους Έλληνες πολιτικούς είναι ένα προβληματικό Υπουργείο που δεν «κουμπώνει» και πολύ στην κομματική ατζέντα, γιατί δεν έχει γέφυρες, δρόμους, νοσοκομεία, λιμάνια η δεν ξέρω τι άλλο για να κόψουν κορδέλα.

Το χρησιμοποιούν δε με τον αισχρότερο τρόπο για τους περίφημους κοινωνικούς σκοπούς (λες και η Εθνική Άμυνα δεν είναι η υπέρτατη κοινωνική προσφορά) και για προσωπική προβολή, ποζάροντας με τζάκετ παραλλαγής και γυαλιά Ray-ban στις ασκήσεις ως νέοι Ναπολέοντες, που συνιστά την αποθέωση του γελοίου.

Με όλα αυτά δεν θα πρέπει να εκπλησσόμαστε που η Τουρκία έχει καταφέρει, χωρίς να ρίξει έστω και μία ντουφεκιά, να αλωνίζει στον Εθνικό Εναέριο Χώρο και στο Αιγαίο, για να μην αναφερθούμε για το σχέδιο της καντονοποίησης της Θράκης. Τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει στην Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Οικονομικής κατάστασης), εάν τα κόμματα δεν αρχίσουν να εκπονούν Πολιτικά Προγράμματα αντί κομματικούς σχεδιασμούς.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]