Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πόσα έχασε ο Έλληνας και πόσα κέρδισε ο Γερμανός στην κρίση

Έκθεση κόλαφος της ΕΚΤ

Ισχυρό πλήγμα δέχθηκε τα τελευταία έξι χρόνια της κρίσης ο ατομικός πλούτος των Ελλήνων, αυτό έδειξε πρόσφατη έρευνα.

Το ίδιο συμπέρασμα έρχεται να επιβεβαιώσει και η ΕΚΤ με νέα στοιχεία, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα.

Έτσι, σύμφωνα με αυτά, Ιρλανδοί και Έλληνες έχασαν περισσότερο ατομικό πλούτο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωζώνης μετά την οικονομική κρίση, ενώ αντιθέτως Γερμανοί και Ολλανδοί είδαν τον πλούτο τους να αυξάνεται.

Σύμφωνα με το Reuters, αναλύοντας τα στοιχεία του διαστήματος 2009-2013, οι ειδήμονες της ΕΚΤ ανακάλυψαν πως η Ιρλανδία έχασε πάνω από 18.000 ευρώ ανά άτομο, οι Έλληνες σχεδόν 17.000 ευρώ και οι Ισπανοί κατά περίπου 13.000 ευρώ, λόγω της κατάρρευσης της αγοράς ακινήτων.

Αντιθέτως, στην Ολλανδία και στη Γερμανία ο κατά κεφαλήν πλούτος αυξήθηκε κατά σχεδόν 33.000 ευρώ και 19.000 ευρώ αντίστοιχα, εν μέρει λόγω της αύξησης των οικονομιών επενδύσεων στο διάστημα αυτό.

Τα στοιχεία τονίζουν τις τεράστιες διαφορές μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, ενώ, ο τρόπος με τον οποίον παρουσιάστηκαν, δείχνει πως η ΕΚΤ παραδέχεται την απόκλιση – αν και δεν μπορεί να κάνει και πολλά για να τη διορθώσει.

Πάντως, ξεχωριστός πίνακας που εξέδωσε η ΕΚΤ, που περιλαμβάνει και στοιχεία φετινά, δείχνει πως η κατάσταση στα πιο αδύναμα κράτη ενδέχεται να βελτιώνεται σταδιακά στις περισσότερες χώρες.

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]