Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Είναι ανίκανος και τον λένε Κοτζιά...

Πλήρως ανίσχυρη η ελληνική εξωτερική πολιτική

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή διαχείριση της προσφυγικής κρίσης αποδεικνύουν την έλλειψη οποιασδήποτε δυναμικής της Ελλάδας στην εξωτερική πολιτική.

Το Βερολίνο εφαρμόζει μαστίγιο και καρότο στην Ελλάδα, τη χώρα με τη μεγαλύτερη αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, για να δεχθεί όχι μόνο την παραμονή και φιλοξενία μεγαλύτερου αριθμού προσφύγων αλλά και κοινές περιπολίες με τους Τούρκους στο Αιγαίο, τον κατεξοχήν δηλαδή χώρο αντικρουόμενων ελληνοτουρκικών διεκδικήσεων.

Την ίδια ώρα και κατά παράβαση οποιασδήποτε ευρωπαϊκής νομιμότητας, η Μέρκελ υπόσχεται απίστευτα πράγματα στον Ερντογάν, προκειμένου αυτός να εκπληρώσει τις διεθνείς υποχρεώσεις που ούτως ή άλλως έχει η χώρα του.

«Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση» δήλωσε στο Μega στέλεχος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών για το θέμα του Αιγαίου. Ευτυχώς βέβαια ο εν λόγω κύριος αναγνώρισε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει απόφαση χωρίς τη γνώμη της (Ελλάδας)».

Το μόνο πράγμα που ζήτησε η ελληνική πλευρά πέραν από τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις, ήταν η χαλάρωση των δημοσιονομικών απαιτήσεων για τη χώρα, τη στιγμή που πρέπει να αντιμετωπίσει και δεύτερη ανθρωπιστική κρίση, εκείνη των προσφύγων. Η απάντηση που πήρε αρχικά ήταν «ναι, μεν αλλά» αφού ζητήθηκε από την Αθήνα, να δεχθεί μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων να μείνουν στη χώρα.

Αυτό που φαίνεται να έρχεται πάντως από το ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας είναι «ότι βλέπουμε θετικά μια ευελιξία στους κρατικούς προϋπολογισμούς για τις χώρες που αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα μετανάστευσης».

Ο κ. Κοτζιάς πρέπει να δώσει απαντήσεις στο γιατί η Ελλάδα αντιμετωπίζεται έτσι τη στιγμή που ο Ερντογάν παίρνει διαβεβαιώσεις ακόμη και για επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, μόνο και μόνο επειδή δέχεται να φυλάξει τα σύνορα της χώρας του.

Πηγή RizopoulosPost


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]