Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ρωσία ζητά εξηγήσεις από την Ελβετία για το διπλωματικό επεισόδιο με το μαχητικό

Το αεροσκάφος προέβη σε επικίνδυνο ελιγμό σε μικρή απόσταση από ένα ρωσικό αεροσκάφος με το οποίο ταξίδευε ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας

Συνεχίζεται, αλλά με νέους πρωταγωνιστές το διπλωματικό θρίλερ με το μαχητικό αεροσκάφος που φέρεται να έκανε επικίνδυνους ελιγμούς κοντά στο αεροπλάνο που μετέφερε τον πρόεδρος της ρωσικής Δούμας (κάτω Βουλής) Σεργκέι Ναρίσκιν.

Η Μόσχα ζητά τώρα εξηγήσεις από τις ελβετικές αρχές για το περιστατικό μια και το μαχητικό αεριωθούμενο άνηκε στην πολεμική αεροπορία της Ελβετίας. Το αεροσκάφος προέβη σε επικίνδυνο ελιγμό σε μικρή απόσταση από ένα ρωσικό αεροσκάφος με το οποίο ταξίδευε ο Σεργκέι Ναρίσκιν στον εναέριο χώρο της Γαλλίας, ανέφερε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας. «Είναι απαραίτητο για μας να μας δώσουν σαφείς πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-24.

Το υπουργείο Άμυνας της Ελβετίας επιβεβαίωσε ότι το πολεμικό αεροσκάφος ήταν πράγματι ένα από τα 18 μαχητικά της Πολεμικής της Αεροπορίας, διαψεύδοντας ωστόσο ότι πετούσε σε επικίνδυνα μικρή απόσταση από το ρωσικό αεροσκάφος. Έκανε λόγο για έναν «έλεγχο ρουτίνας».

Παράλληλα η Μόσχα ζήτησε συγγνώμη προς το Παρίσι για την κλήτευση του πρεσβευτή της Γαλλίας στη Μόσχα, Ζαν-Μορίς Ριπέρ για να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό, καθώς νωρίτερα σήμερα μια πηγή του ρωσικού ΥΠΕΞ διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο κυβερνήτης του ρωσικού αεροσκάφους είχε δηλώσει ότι αναγνώρισε ένα γαλλικό μαχητικό. Το Παρίσι διέψευσε την εμπλοκή γαλλικού μαχητικού στο περιστατικό με ρωσικό αεροσκάφος και με ανακοίνωση τους το υπουργείο Εξωτερικών και Άμυνας της Γαλλίας, εξέφρασαν την απογοήτευση τους για την κλήτευση του Γάλλου πρέσβη τους στην Μόσχα.

«Μόλις λάβαμε αυτή την πληροφορία, επικοινωνήσαμε αμέσως με την γαλλική πρεσβεία. Καλέσαμε τον Γάλλο πρεσβευτή στην Ρωσία. Η ρωσική αντιπροσωπεία ζήτησε από τον Γάλλο πρεσβευτή να δώσει εξηγήσεις. Εκείνη την χρονική στιγμή, η γαλλική αντιπροσωπεία, ο Γάλλος πρεσβευτής δεν μπόρεσε να δώσει μια εξήγηση και πήγε να διασταυρώσει αυτή την πληροφορία. Αργότερα, αναλύοντας την κατάσταση, η γαλλική πλευρά ανακοίνωσε πως το περιστατικό δεν είχε να κάνει με την Πολεμική Αεροπορία της Γαλλίας, αλλά με την Πολεμική Αεροπορία της Ελβετίας. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, ζητήσαμε συγγνώμη στην γαλλική πλευρά διά της διπλωματικής οδού», δήλωσε η Ζαχάροβα στο πρώτο κανάλι της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]