Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΟΗΕ: Περισσότεροι από 500.000 πρόσφυγες έφθασαν φέτος στην Ελλάδα

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν φέτος διά θαλάσσης στην Ελλάδα και ο ρυθμός των αφίξεων αυξάνεται, καθώς περισσότεροι από 8.000 έφθασαν μόνο χθες, Δευτέρα, σπεύδοντας για να προλάβουν την έλευση του χειμώνα, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

Η Μελίσα Φλέμινγκ, εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, δήλωσε πως 27.500 πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν τράνζιτ στα ελληνικά νησιά κοντά στην Τουρκία, χώρα από την οποία έχουν έρθει εκατοντάδες χιλιάδες.

"Έχουμε φθάσει σε άλλο ένα δραματικό ορόσημο, με την άφιξη χθες (Δευτέρα) 8.000 ανθρώπων, που ανέβασαν το σύνολο σε 502.000. Προφανώς ξέραμε ότι αυτό θα συνέβαινε, όμως βλέπουμε μια μεγάλη αύξηση των αφίξεων στην Ελλάδα", δήλωσε η Φλέμινγκ στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

"Έχει μέγιστη σημασία εδώ, όπως και σε άλλα μέρη της Ευρώπης, οι συνθήκες υποδοχής να είναι οι κατάλληλες. Χωρίς αυτό το ουσιαστικής σημασίας στοιχείο, το πρόγραμμα μετεγκατάστασης που συμφωνήθηκε τον Σεπτέμβριο από την Ευρώπη κινδυνεύει σοβαρά και μπορεί να αποτύχει".

Μετανάστες συνεχίζουν να κατευθύνονται προς βορράν μέσω των Βαλκανίων από την Ελλάδα, όμως η Ουγγαρία σφράγισε την Παρασκευή τα σύνορά της με την Κροατία και η Σλοβενία επέβαλε ημερήσιους περιορισμούς στον αριθμό των μεταναστών που εισέρχονται από την Κροατία, αφήνοντας χιλιάδες στα σύνορα, στο κρύο και στη βροχή.

Η Σλοβενία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αναπτύξει τον στρατό για να βοηθήσει στη φύλαξη των συνόρων της και απηύθυνε έκκληση για βοήθεια στις άλλες χώρες μέλη της ΕΕ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πληροφορίες Missing Immigrants Project

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]