Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Κόκκινα» δάνεια και... ζόμπι

  • Μπορούν οι νεκροί να αποπληρώνουν δάνεια; Στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας και στην Ελλάδα, όλα γίνονται
  • Δείτε τι μπορεί να σκαρφιστεί ο «τραπεζικός» νους για να περάσει τα stress tests χωρίς οι τραπεζίτες να βάλουν ούτε ένα σέντ από την τσέπη τους
Απίστευτες ιστορίες έχουν προκύψει από το άνοιγμα της ντουλάπας όπου ξεχύθηκαν τα «ζόμπι» των κόκκινων δανείων, καθώς ο λογαριασμός καθημερινά αυξάνεται με την αξία τους να υπερβαίνει τα 100 δισ. ευρώ.

Το φετινό καλοκαίρι θα το θυμούνται για πάντα τα στελέχη των τραπεζών που κλήθηκαν εσπευσμένα από τις διακοπές τους για να ελέγξουν τα κόκκινα δάνεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν δάνεια τα οποία ενώ είχαν να αποπληρωθούν από το 2008 και 2009 χρονιές που ξεκινούσε η μεγαλύτερη κρίση στην νεώτερη ιστορία της Ελλάδας εμφανίζονταν να αποπληρώνονται κανονικά μέχρι και τον φετινό Μάιο.

Όπως αποκαλύφθηκε από τα αρμόδια στελέχη των τραπεζών τα συγκεκριμένα δάνεια ανήκουν είτε σε φυσικά πρόσωπα που είχαν αποβιώσει στα χρόνια της εξαετούς ύφεσης, είτε σε επιχειρήσεις που έχουν ήδη πτωχεύσει. Συνεπώς τα δάνεια αυτά διαγράφονται και δεν μπορούν να διεκδικηθούν από τις τράπεζες.

«Μα είναι ποτέ δυνατόν να αποπληρώνονται τα δάνεια από πεθαμένους;», θα αναρωτηθεί εύλογα κάποιος. Κι όμως στην Ελλάδα γίνονται όλα.

Το μυστήριο που αναζητούν οι τράπεζες στο πλαίσιο του τελικού ποσού για τα stress tests που θα ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι τις 30 Οκτωβρίου είναι πως βρέθηκαν τα δάνεια αυτά να φαίνεται ότι εξυπηρετούνται και ενώ είναι η τρίτη κατά σειρά ανακεφαλαιοποίηση που πραγματοποιούν οι τράπεζες από το 2013 μέχρι και σήμερα.

Άλλο ένα θέμα που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες είναι ότι πολλοί δανειολήπτες οι οποίοι πίστεψαν ότι με το νόμο Κατσέλη θα διαγραφούν τα δάνεια τους, όχι μόνο δεν εμφανίζονται στις τράπεζες να δηλώσουν την οικονομική τους ανεπάρκεια αλλά όπως πληροφορούμαστε έχουν εξαφανιστεί αλλάζοντας τηλέφωνα και διευθύνσεις κατοικιών.

Ακόμη και στις περιπτώσεις που εντοπίζονται οι δανειολήπτες από τα υποκαταστήματα των τραπεζών αρνούνται να έρθουν σε επαφή με τις τράπεζες για να βρεθεί μία λύση και υποστηρίζουν ότι περιμένουν από την κυβέρνηση να επιληφθεί και να διαγράψει τα δάνειά τους.

Εδώ κολλάει το ρηθέν: «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Αν χρειαστεί δηλαδή, θα αναστηθούν και οι πεθαμένοι προκειμένου να σωθούν οι τραπεζίτες....

Πηγή NewsBomb


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]