Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σα δε ντρέπεστε!...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Είπαμε να μην το χοντρύνουμε, αλλά είναι μερικά πράγματα που ξεφεύγουν απ' την δικαιοδοσία της ήπιας κριτικής και χρειάζονται άγριο κράξιμο.

Διότι καλά (μαύρα καλά) τα καινούργια προαπαιτούμενα, ή τα παλιά που δεν είχαν εφαρμοστεί, για να υπογραφεί το νέο μνημόνιο, τρομάρα τους.

Αλλά το να δέχονται εκεί στο υπουργείο Οικονομικών ουσιαστικά να ξηλώσουν μία πετυχημένη και ίσως την μόνη φιλολαϊκή ρύθμιση τούτης της διακυβέρνησης, τις 100 δόσεις για οφειλές προς το δημόσιο, παραπάει! 

Μία ρύθμιση που με το ''καλημέρα σας'' έφερε στα δημόσια ταμεία πάνω από ένα δις ευρώ και που έβγαλε (προσωρινά έστω) τη θηλιά απ' τον λαιμό εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών...
Δεν την παίρνεις πίσω εύκολα, ούτε την καθιστάς αναποτελεσματική με διάφορα τερτίπια, επειδή οι δανειστές-δυνάστες, όχι για κάποιο λογικό λόγο, αλλά για να σε ξεφτιλίσουν, για να δείξουν ποιό είναι τ' αφεντικό, στο ζητούν ως ''προαπαιτούμενο''!

Δηλαδή ρε λεβέντες, σε τί διαφέρετε απ' τους προηγούμενους ξεφτιλισμένους, που οι τοκογλύφοι-απατεώνες ''εταίροι'' τους έβαλαν, για τον ίδιο λόγο (ρύθμιση 100 δόσεων), να ξαναψηφίσουν καταργώντας την προ δεκαημέρου ψήφο τους, που στην αρχή ήταν υπέρ της ρύθμισης;

Να σας πούμε εμείς: στην συνείδησή μας, σε τίποτα!

Κι άμα δεν μπορείτε να πατήσετε πόδι για ένα επιτυχημένο μέτρο, έστω για τα μάτια του κόσμου, έστω για να αισθανθείτε κυβέρνηση, σε τί ακριβώς σας χρειαζόμαστε;
Ασε που με τους ''άλλους'' βρίζαμε και πιό ελεύθερα, χωρίς να φοβόμαστε: ''ρε μπας και κάνουμε λάθος εμείς, κι έχουνε δίκιο αυτοί;''!

Ντροπή ρε, ντροπή!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Για να ντραπείς πρέπει να υπάρχει και λίγο τσίπα...όχι Τσίπρα...

    Τι θα γίνει, θα τελειώσουμε με τα 40 της αριστεράς να πάμε παρακάτω; Γιατί όπως λέει και ο λαός...

    κλάνει ο πεθαμένος; Ε δέν... πώς να το κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ περνάει πιο σκληρό Μνημόνιο (το 3o, το μοχθηρότερο) από τις προηγούμενες δύο, αγγίζοντας μέχρι και τα ιερά και όσια της Αριστεράς; Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται -χωρίς, επαναλαμβάνουμε, να ’ταν αυτή η πρόθεσή του- στην πιο μοιραία και ασύλληπτα καταστροφική επιλογή του ελληνικού λαού. Και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σε ένα πρόσωπο αληθινά ΤΡΑΓΙΚΟ, με την κλασική έννοια της αρχαίας τραγωδίας, αφού κλήθηκε να θυσιάσει την Ιφιγένεια χωρίς καν να σαλπάρει ο στόλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο οι σκλάβοι , οι ΜΑΛΑΚΕΣ , οι γραικυλοι και οι δειλοί πληρώνουν τα κατοχικα χαράτσια .
    Και 1000 δόσεις να κάνουν , τα μέζεα μου θα πάρουν και εαν τολμούν ας κοπιάσουν .
    Κουγκι και όποιον πάρει ο χάρος .
    Μαλλον τελευταν η καλώς ζην .

    Εσεις πληρώστε για να στεγάζουν , περιθαλπούν , ταΐζουν και σπουδάζουν τα διποδα που έφεραν οι 300 Εθνοπροδοτες .
    Εγω θα ταΐσω τα παιδια μου και οσους μπορω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]