Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πολυτελές ιστιοφόρο μετέφερε 250 λαθρομετανάστες στην Κω

Στο νησί βρίσκονται πάνω από 6.000 μετανάστες
Ο δήμαρχος της Κω τους υποδέχεται με ανθεδέσμες και μετά... εκπέμπει SOS!!!

Η κατάσταση με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες έχει ξεφύγει εντελώς στην Κω. Ακόμα και πολυτελή... ιστιοφόρα έχουν επιστρατευθεί από τους τούρκους δουλεμπόρους για να μεταφέρουν μετανάστες. Το πρωί ένα πολυτελές ιστιοφόρο, 20 μέτρων, χωρίς σημαία, το οποίο μετέφερε 250 πρόσφυγες κυρίως από Συρία (που πλήρωσαν 2.000 δολάρια ο καθένας στους δουλεμπόρους) προσέγγισε στο λιμάνι της Κω και άρχισε να εκπέμπει σήμα κινδύνου, δήθεν ότι κινδυνεύει να βυθιστεί.

Σκάφος του Λιμενικού που το προσέγγισε αμέσως αποβίβασε τους πρόσφυγες (ανάμεσά τους και μικρά παιδιά) και ο Τούρκος κυβερνήτης του ιστιοφόρου, ωσάν να μην συνέβη τίποτα, έστρεψε το σκάφος προς τα τουρκικά παράλια και ετοιμαζόταν να αναχωρήσει, εάν δεν το σταματούσε το σκάφος του Λιμενικού.

Το ιστιοφόρο βεβαίως κατασχέθηκε, όπως κατασχέθηκαν και εκατοντάδες φουσκωτά σκάφη τα οποία βρίσκονται παρατημένα πλέον στο λιμάνι της Κω, προσφέροντας ένα απίστευτο θέαμα βρώμας και δυσωδίας στους χιλιάδες τουρίστες που έχουν κατακλύσει το νησί.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος του νησιού Γ. Κυρίτσης (έχει εκλεγεί με την στήριξη του ΠαΣοΚ) υποδεχόταν τους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες με λουλούδια στο λιμάνι και αμέσως μετά συγκάλεσε έκτακτο και διευρυμένο δημοτικό συμβούλιο στο οποίο μετείχαν όλοι οι φορείς του νησιού (ακόμα και μη κυβερνητικές οργανώσεις) και ένας μόνον βουλευτής, από τους πέντε που έχουν εκλεγεί στα Δωδεκάνησα, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κόνσολας.

Το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο διήρκεσε έως το μεσημέρι της Δευτέρας και σ' αυτό διαπιστώθηκαν ότι:

* Ο αριθμός των προσφύγων στο νησί έχει ξεπεράσει τις 6.000

* Αδυναμία αναχαίτισης του κύματος προσφύγων από τις ελληνικές αρχές

* Αναβολή, χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση της κυβερνητικής απόφασης για μεταφορά των προσφύγων στην Αμυγδαλέζα

* Οι τουρκικές αρχές κατά παράβαση των συμφωνιών διοχετεύουν με κάθε τρόπο πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά, αδιαφορώντας πλήρως για το πρόβλημα.

* Πλήρη απουσία του ΚΕΕΛΠΝΟ από την Κω

* Οι μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, όπως για παράδειγμα οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, χρήζουν άμεσης στήριξης.

Αποφασίστηκε η προσωρινή μετακίνηση των προσφύγων από τις παραλίες και από το κέντρο του νησιού σ΄ενα κλειστό γήπεδο (του Ανταγόρα), όπου υπάρχουν τουλάχιστον στοιχειώδη υγειονομικά μέτρα, πλην όμως, θα πρέπει να το εγκαταλείψουν έως τις 17 Αυγούστου. Εάν δεν γίνει κατορθωτό αυτό, την πλήρη ευθύνη, όπως δηλώνει ο δήμαρχος, θα έχει η κυβέρνηση.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]