Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανταρτοπόλεμος των Κούρδων μέσα στην Τουρκία

Αυξάνονται καθημερινά οι νεκροί τούρκοι στρατιωτικοί και αστυνομικοί, από χτυπήματα του ΡΚΚ. Όμως, το μεγάλο πρόβλημα για την Τουρκία δεν είναι τόσο οι νεκροί (οι οποίοι προσφέρουν την δικαιολογία στην κυβέρνηση της χώρας να κλιμακώσει τις επιθέσεις της κατά των Κούρδων), όσο το κλίμα ανασφάλειας στο εσωτερικό της Τουρκίας, τόσο για τους τούρκους πολίτες όσο και για τους τουρίστες.

Βομβιστική επίθεση σε αμαξοστοιχία

Βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε σιδηροδρομικό δίκτυο της ανατολικής Τουρκίας εξερράγη τη στιγμή διέλευσης επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Το περιστατικό έγινε σε στοά στην περιοχή της Erzincan στην ανατολική Τουρκία, την Κυριακή.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η έκρηξη σημειώθηκε στις 2:45 μ.μ., μόλις το τρένο περνούσε μέσα από τη στοά, όπου είχε τοποθετηθεί η βόμβα, με αποτέλεσμα να εκτροχιασθεί και να τραυματισθούν ορισμένοι επιβάτες, ενώ τα αυτοκίνητα τα οποία μετέφερε έπαθαν σοβαρές ζημιές.

Μετά την καταγγελία της βομβιστικής επίθεσης, οι δυνάμεις ασφαλείας που υποπτεύονται ότι είναι αυτονομιστές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, άρχισαν ελέγχους στην περιοχή.

Τούρκοι ένστολοι νεκροί σε δύο ξεχωριστά περιστατικά στα νοτιοανατολικά

Εικόνα επιστροφής σε παλιότερες εποχές, όταν το Κουρδικό ήταν «θερμό», σχηματίζουν οι εξελίξεις στη νοτιοανατολική Τουρκία, με δύο αιματηρές επιθέσεις να αποδίδονται σε Κούρδους αντάρτες: Τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο ενώ, σε ξεχωριστό περιστατικό, ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε στρατιωτικό ελικόπτερο την ώρα της απογείωσής του με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον ενός στρατιώτη.

Τα δύο περιστατικά σημειώνονται ενώ τη Δευτέρα άλλα δύο περιστατικά έχουν συγκλονίσει την Κωνσταντινούπολη: Η βομβιστική επίθεση σε Αστυνομικό Τμήμα και τους πυροβολισμούς στο αμερικανικό προξενείο.

Σύμφωνα με πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας που επικαλείται το Reuters το μεσημέρι της Δευτέρας, τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί κατά μήκος οδικής αρτηρίας στην επαρχία του Σίρνακ.

Η επίθεση αποδίδεται, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, στους Κούρδους αντάρτες.

Παράλληλα, επίσης στο Σιρνάκ, ο στρατός ανακοίνωσε πως ένας στρατιώτης σκοτώθηκε όταν ένοπλοι Κούρδοι άνοιξαν πυρ κατά ελικοπτέρου την ώρα της απογείωσής του.
Στο ίδιο περιστατικό τραυματίστηκαν άλλοι επτά στρατιώτες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]