Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Reuters: Γιατί τρίβει τα χέρια του ο Πούτιν με την Ελλάδα;

Κι ενώ η Ευρώπη δίνει σκληρή μάχη με τα προβλήματα χρέους της Ελλάδας, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, φαίνεται ότι δυσκολεύεται να συγκρατήσει το ειρωνικό χαμόγελό του, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, για τη στάση του ρώσου προέδρου σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τον αντίκτυπό τους στην ΕΕ.

«Ο Πούτιν τρίβει τα χέρια του γιατί τα γεγονότα αποσπούν την προσοχή των Ευρωπαίων από την διαμάχη με την Ουκρανία και του δίνει την ευκαιρία να αξιοποιήσει τις διαφορές του με την ΕΕ και να υπονομεύσει το μέτωπο για τις κυρώσεις απέναντι στη Ρωσία για το ουκρανικό ζήτημα», επισημαίνει ο αρθρογράφος.

«Η εύθραυστη οικονομία της Ρωσίας μπορεί να μην βγει αλώβητη, αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη ή την ΕΕ και η κρίση θα δώσει ένα ανησυχητικό μάθημα για τη Μόσχα, όσο χτίζει το δικό της οικονομικό και πολιτικό μπλοκ με τα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Αλλά η Ρωσία είναι μία από τις λίγες χώρες στις οποίες μπορεί να στραφεί η Αθήνα για χρήματα και τα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν την ΕΕ ως μια δυσλειτουργική αυτοκρατορία που παρακμάζει», σημειώνει το άρθρο.

Το Κρεμλίνο, συνεχίζει ο αρθρογράφος, έχει απορρίψει αναφορές ότι η Μόσχα μπορεί να χρηματοδοτήσει τους ορθόδοξους χριστιανούς «αδελφούς» της, τονίζοντας ότι το πρόβλημα έχει η Αθήνα με τους πιστωτές της και ότι «δεν είναι δικό της θέμα».

Λίγοι είναι εκείνοι που θα απέκλειαν την πιθανότητα ο Πούτιν να περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να επέμβει στη διάσωση της Ελλάδας, ή ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα απευθύνει την τελευταία στιγμή έκκληση στη Ρωσία για οικονομική βοήθεια, δεδομένου ότι έχει μεταβεί ήδη δύο φορές στη χώρα φέτος.

Ρώσοι ειδικοί θέλουν η Ελλάδα να εγκαταλείψει τους δυτικούς εταίρους της και να ενταχθεί σε μία ρωσικής ηγεσίας και την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, που θέλει να αναμετρηθεί με τις οικονομικές δυνάμεις της ΕΕ, της Κίνας και των ΗΠΑ.

Αλλοι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα προβλήματα της ΕΕ μπορούν επίσης να οδηγήσουν τις ΗΠΑ να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στις Βρυξέλλες, ως οικονομικό και πολιτικό εταίρου και να θελήσουν να παίξουν πιο επεμβατικό ρόλο στην Ευρώπη, κάτι που θα φέρει τη Ρωσία απέναντί τους, καταλήγει ο αρθρογράφος.

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Φαύλος κύκλος... και οι Ευρωπαίοι "τιμωρούν" την Ελλάδα για την προσέγγιση με τη Ρωσία - με εντολή ΗΠΑ φυσικά. Ας είχαν τα @@ να αποσπάσουν την Ελλάδα από την αγκαλιά της Ρωσίας με διπλωματικό τρόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ουστ πια ρε με τους δυτικους ευρολιγουρια! αυτοι ηταν που μασ κατεστρεψαν! μια ζωη αποτην εποχη της δ σταυροφοριας αυτοι κατεστρεψαν το βυζαντιο και διαχρονικα μασ ρημαζαν! στον αγυριστο οι προσκυνιμενη του ναι γιατη εδω ειναι το πιο πονηρο με το ναι δεν λενε ναι στην ευρωπη και τα νεα απανθρωπα μετρα εδω ετσι οπως εγιναναν τα πραγματα σημαινει και εθνικη υποταγη που κανεις δεν το λεει!!! αλλα ασ οψεται ο σιμητησ που μασ εβαλε στο ευρο με πλαστα στοιχεια και ενω δεν τηρουσαμε τις προυποθεσεις!!!! για να παιρνουν οι τραπεζιτες φθηνα δανεια αι να τα πουλανε ακριβα στους ελληνες ωστε να ασκουν τοκογλυφια και να κερδηζουν απο τους τοκους!!!!!! στον αγυριστο δωσιλογοι.............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα που τα χάσαμε όλα, βρίσε και εκτονώσου. Όμως εσύ έφερες το Σημίτη. Με τέτοια μυαλά τι περιμένεις?

      Διαγραφή
  3. Ο Πουτιν αποδεικνυει εμπρακτως συνεχως οτι ειναι βαθυτατα σκεπτομενος ηγετης που μαχεται για τα εθνικα συμφεροντα της Ρωσιας και οχι υποτελης της ΝΤΠ για μια προσκαιρη καρεκλα στην εξουσια, με βαθεια γνωση στρατηγικης και τακτικης, μεγας μαιτρ στην παγκοσμια γεωπολιτκη σκακιερα, οπου δυστυχως πολλοι αλλοι παικτες ειναι εναντιον του, χειραγωγουμενοι Η' εκβιαζομενοι απο την δυση της ΝΤΠ. Υπαρχει ενας αναλογος Πουτιν και για την χιλιοπροδομενη Ελλαδα μας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλοι λένε ότι η Αμερική βοηθάει το Ισραήλ τόσο πολύ γιατί την πιέζουν τα εβραικά λόμπι που ζουν στην χώρα.Δεν υπάρχουν δηλαδή ελληνικά λόμπι στην Αμερική να πιέσουν την αμερικανική κυβέρνηση να βοηθήσει την ελλάδα;;;;εγώ ξέρω ότι ο Ομπάμα είχε στις προεδρικές εκλογές του 2012 πολλούς ελληνοαμερικάνους χορηγούς.Γιατί δεν τον πιέζουν να μας βοηθήσει και εμάς λίγο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]