Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το πρώτο ΟΧΙ στην Ε.Ε.

Η πρώτη ηγέτης που είπε ΟΧΙ στον ολοκληρωτισμό της Ε.Ε και ΟΧΙ στην κατάργηση των εθνικών κυριαρχιών των κρατών-μελών της, ήταν η συντηρητικότατη πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας το 1990.
Αφορμή ήταν η δήλωση του τότε προέδρου της Κομισιόν, Ζακ Ντελόρ, ο οποίος έκανε την πρώτη κρούση για τον έλεγχο όλων των κρατών μελών της Ε.Ε  από μία Ευρωπαϊκή κυβέρνηση με κέντρο αποφάσεων αποκλειστικά τις Βρυξέλλες.
Η Μάργκαρετ Θάτσερ έμεινε στην ιστορία για το ειπωμένο τρεις φορές ΟΧΙ στο House of Commons της βρετανικής βουλής.
Συγκεκριμένα, η Θάτσερ, δήλωσε με τόνο άκρως επιθετικό στον τότε πρόεδρο της Κομισιόν τα εξής:
"Ο πρόεδρος της Κομισιόν, κ. Ντελόρ, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου (την άλλη μέρα) ότι ήθελε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να είναι το δημοκρατικό σώμα (Βουλή) της Κοινότητας, η ίδια η Κομισιόν να είναι το εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων (ευρωπαϊκή κυβέρνηση) και το Συμβούλιο των Υπουργών (Συμβούλιο της Ε.Ε) να είναι η Γερουσία. ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ". 
Η ομιλία της έγινε λίγο πριν την πτώση της από την πολύχρονη πρωθυπουργία της στην Μ. Βρετανία. Ωστόσο επέμενε στην άποψή της περί του σχεδιασμού της Ε.Ε από εκείνα τα χρόνια και στο βιβλίο που εξέδωσε το 2002, χρονιά της νομισματικής ένωσης, έγραψε:
"Τα περισσότερα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει ο κόσμος προέρχονται από την ηπειρωτική Ευρώπη. Και η λύση τους εκτός αυτής". 





Πηγή "Στον Τοίχο"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Τελείως διαφορετικά βέβαια τα αιτία της Θάτσερ με τα δικα μας.Και για να ερμηνεύσεις τα τωρινά αιτία του οχι, πρέπει να αναφερθεις στο στο εθνικό "σαράκι" το κρυφό ταμπού, το εθνικό μας μυστικό.Τον στρατό κατοχής, στους εκατοντάδες χιλιάδες πληρωμένους ψηφοφόρους των κομμάτων της Βουλής, αμειβομένων απο τον προϋπολογισμό. Η αμαρτία πού κρύβουμε όλοι και είναι η αιτία πού δεν πρόκειται ποτέ σηκώσουμε κεφάλι. Θα σερνωμαστε μία ζωή, αλλά ποτέ δεν θα παραδεχτούμε το μυστικό μας, το πάθος μας. Επ'οφελεια του πολιτικού συστήματος, της δικτατορίας του Κοινοβουλίου. Και τώρα πού έγιναν πλειοψηφία, θα κερδίσει και το όχι. Θα κατρακυλησουμε σε ακραία φασιστικές αχαρτογραφικες περιοχές. Στον Σταλινισμό. Και την Δευτέρα θα μιλάμε για ένα σωρό αιτία και αφορμές, η ΤV ολα τα ΜΜΕ, ντόπια και ξένα, με πολλές θεωρίες. Εκτός βεβαίως της πραγματικότητος. Αυτήν την κρατάμε σαν το ένοχο Εθνικό επτασφράγιστο μυστικό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι, πειτε μας τωρα και πως ο τσιπρας ειναι θατσερ, και πως τα @@@δια της ελλαδας ειναι ιδια με της Βρετανιας. Για να κανεις τον μαγκα αγαπητοι πρεπει να εχεις και δυναμη. Οχι να εισαι ζητιανος.
    Ντροπη πια, τι αλλο θα ακουσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]