Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άντε και καλή τύχη, βλάκες

Του Γιάννη Λαζάρου

Όταν σε καλούν τα απόλυτα εργαλεία ενός σάπιου συστήματος να πεις ΝΑΙ, θα είσαι βλάκας αν πεις ΟΧΙ. Όταν σε καλούν τα απόλυτα εργαλεία της λαμογιάς και της ρεμούλας του ιδίου συστήματος να πεις ΟΧΙ, θα είσαι βλάκας αν πεις ΝΑΙ. Πρέπει να αποδείξεις πως δεν είσαι βλάκας επιλέγοντας ανάμεσα σε ένα ΝΑΙ και ένα ΟΧΙ που σημαίνουν το απόλυτο ΒΕΒΑΙΩΣ. Κι αυτό διότι οι "σύμμαχοί" σου είναι πάνω απ' όλα δημοκράτες και σου αφήνουν επιλογή στον τρόπο εκτέλεσης που θα σε στείλει να δεις τα ραπανάκια ανάποδα.

Με παντιέρα την Ελλάδα εργάζονται πυρετωδώς υπηρετώντας την νέα πατρίδα τους την Ευρώπη προσκυνώντας το κουρελόπανο που επέβαλαν για σημαία. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ευτέλισαν τόσα χρόνια κάθε έννοια ανθρώπινης υπόστασης εκμαυλισμένοι χαϊδεύοντας φιλάρεσκα το τομάρι πολυτελείας, το οποίο απέκτησαν εις βάρος ανθρώπων, ιδανικών, ιερών και όσιων.

Το μόνο που άλλαξε το ίδιο το σύστημα είναι οι ομάδες. Παλιά το εξυπηρετούσαν πολλές, τώρα τις έκανε δυο που παλεύουν για ένα σκοπό. Είναι που δεν μπορεί να μην λειτουργεί δημοκρατικά, αρκεί να έχουν όλα ένα αποτέλεσμα, δηλαδή αυτό που θέλει.

Αν δεν καταλαβαίνεις τι σε καλούν να κάνεις μεγέθη του πολιτισμού της Ελλάδας τύπου Ρουβά, είσαι άξιος της μοίρας σου, αν δεν καταλαβαίνεις τι σε καλούν να ψηφίσεις διαμορφωτές της κοινής γνώμης τύπου Λιάγκα είσαι για τα μπάζα. Αν δεν πάλλεται η καρδιά σου στο "πατριωτικό" ξέσπασμα ενός Βορίδη και ενός Πύρρου Δήμα, ξεχνώντας το ναι σε όλα στα μνημόνια, είσαι απλά μια κοινή γνώμη για μπουρδέλο, τόσο κοινή. Και όλα αυτά για να πεις ένα απλό ΝΑΙ.

Αν δεν καταλαβαίνεις πως οι ένοπλες δυνάμεις είναι εγγυήτριες της σταθερότητας, όπως σου είπε ο Πάνος ο Ραμποκαμμένος, είσαι το τίποτα των τίποτα. Αν δεν πιστεύεις τα λόγια του πρωθυπουργεύοντος πως ότι και να γίνει εγγυάται και θα τα υπογράψει όλα, είσαι περίπτωση βλακείας που γιατρειά δεν έχει. Αν δεν πείθεσαι από τους απέναντι πως όχι ο στρατός αλλά η αστυνομία εγγυάται την σταθερότητα είσαι για χωματερή. Διότι όπως διαπιστώνεις κανένας από τους ένθεν κακείθεν δεν εμπιστεύεται την εγγύηση σταθερότητας που μπορεί να προσφέρει η δημοκρατία μέσω ενός λαού δημοκράτη. Φυσικό θα μου πεις διότι η δημοκρατία θέλει θυσίες, αγώνες, παιδεία. Ακριβώς αυτά δηλαδή που δεν διαθέτουν οι δυο "αντίπαλες" ομάδες που σε καλούν να ταχθείς αναφανδόν υπέρ τους μα πάνω απ' όλα υπέρ της Ε.Ε.

Σου κόλλησαν διάφορα ονόματα επειδή δεν υποκύπτεις στις ορέξεις τους. Σε είπαν ευρωσκεπτικιστή, λαϊκιστή, δραχμολάγνο, οπισθοδρομικό και άλλα πολλά. Αυτά όλα μπορεί να απαιτήσουν κάποια στιγμή έξοδα τύπου Άουσβιτς και Μακρονήσου γι' αυτό κι αυτή την φορά θα σε πουν απλά βλάκα.

Είσαι ο ίδιος βλάκας που σάπιζαν στο ξύλο με τα ιδιώνυμα όταν σφάζονταν Βενιζελικοί και Βασιλικοί για το καλό της "πατρίδας" πάντα. Είσαι ο ίδιος ακριβώς βλάκας που αντί να κουνάς τις σημαίες του πατερούλη Μεταξά έκανες διακοπές στις Ακροναυπλίες και μετά σε παρέδωσαν στους τουρίστες Ναζί που ήρθαν για να αργάσουν το τομάρι σου στους τοίχους κάθε Καισαριανής. Είσαι ο πανύβλακας που τα κόκκαλά σου λαμπυρίζουν μετά από κάθε βροχή όταν βγαίνει ο ήλιος στα βουνά της Ηπείρου και της Αλβανίας. Είσαι ο αλλοπαρμένος που πήρες τα βουνά γιατί δεν άντεχες την μπότα της Ναζιστογερμανίας. Είσαι πράγματι βλάκας και θα μείνεις ακίνητος ξανά την ώρα που ο Δημήτρης Κασλάς θα βροντοφωνάξει "ούτε βήμα πίσω", γιατί το ίδιο βλάκας ήταν κι αυτός που τα έβαλε με τις μεραρχίες των κατακτητών.

Είσαι ακριβώς τόσο βλάκας όσο και η Ιουλία Μπίμπα που της έκοψαν το κεφάλι με τσεκούρι γιατί τα έβαλε με τους κατακτητές της πατρίδας της. Δεν είσαι από τους έξυπνους που την κατέδωσαν για να περνάνε καλά.

Είσαι τόσο βλάκας που αφού σου άργασαν το τομάρι στα ξερονήσια εσύ επέμενες για κοινωνική δικαιοσύνη. Η βλακεία σου δεν είχε όρια αφού δεν προσκύνησες το παρακράτος την ώρα που σφύριζαν στον αέρα οι λοστοί των Γκοτζαμάνηδων και δεν πήγες αργότερα να επαναστατήσεις αντικαθιστώντας την πατρίδα και τα ιδανικά με ένα πουλί φλαμπέ, για μια γλυκιά ζωή κουβαλώντας στο σπίτι σου κάθε βράδυ το αντίκρισμα του ματωμένου μεροκάματου για να μεγαλώσεις τα παιδιά σου.

Η βλακεία σου ξεπέρασε κάθε όριο, αφού την σταθερότητα της ψευδοδημοκρατίας που προσέφερε με γαλάζια προβιά το παρακράτος την περιφρόνησες και επέμενες σαν μουλάρι στα ιδανικά και την κοινωνική δικαιοσύνη. Τόσο βλάκας που θα στουκάρεις και συ με ένα MIRAFIORI σε κάποιον τοίχο. Βλάκας με περικεφαλαία που δεν ξεφτίλισες την ύπαρξή σου στις κλαδικές της πράσινης πατρίδας τους για να περνάς και εσύ καλά. Τέλος, αφού εδώ και κάποια χρόνια δεν αναφωνείς ναι σε όλα, είσαι για δέσιμο.

Τρομάζεις στην σύγκριση των μεγεθών από τότε. Τόσοι πολλοί έξυπνοι και τόσο λίγοι βλάκες. Πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς η κατάσταση εφόσον οι μυριάδες των έξυπνων τυγχάνουν και πατριώτες;! Γι' αυτό και πάντα επικρατούσε σ΄ αυτή την χώρα η επιθυμία των πολλών έξυπνων ενταγμένων σε παρατάξεις που βόλευαν κάποιους σε καιρούς πολέμου ή ψευδοειρήνης.
Σήμερα οι έξυπνοι με ΝΑΙ και ΟΧΙ είναι όλοι με την Ευρώπη και οι βλάκες απέναντι- όπως πάντα- στον κατακτητή.
Πραγματικά τρομάζεις στην σύγκριση ακόμη μια φορά. Τόσοι πολλοί έξυπνοι, τόσο λίγοι οι Έλληνες.

Η τύχη των έξυπνων αυτή την φορά είναι προγραμμένη γιατί η νέα κατοχή δεν πολεμιέται. Η τύχη των βλακών η ίδια πάντα απέναντι σε ξένους και ντόπιους. Μα δεν μπορείς θαυμάζοντας την ελεύθερη ψυχή τους να μην τους ψιθυρίσεις στο αυτί:
Άντε και καλή τύχη, βλάκες.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]