Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πούτιν σε Μέρκελ: Η Μόσχα δεν μπορούσε να περιμένει άλλο...

Εντείνεται η ανησυχία για κλιμάκωση...

"Σοβαρές ανησυχίες" για τη στρατιωτική κλιμάκωση στην ανατολική Ουκρανία εξέφρασε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ στην οποία τόνισε ότι η Μόσχα αποφάσισε να προωθήσει την αυτοκινητοπομπή με την ανθρωπιστική βοήθεια στο Λουγκάνσκ γιατί "δεν μπορούσε να περιμένει άλλο".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ενόψει της αυριανής επίσκεψης της καγκελαρίου στο Κίεβο, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις ενδεχόμενες πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να αναλάβουν από κοινού προκειμένου να επιτευχθεί μια εκεχειρία στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος Πούτιν και η καγκελάριος Μέρκελ "συζήτησαν (. . .) ορισμένα βήματα που θα μπορούσαν να κάνουν η Ρωσία και η Γερμανία ώστε να συμβάλουν στον γρήγορο τερματισμό των συγκρούσεων και την έναρξη εσωτερικού διαλόγου στην Ουκρανία", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι η Ρωσία αποφάσισε να στείλει το κομβόι στην Ουκρανία επειδή δεν μπορούσε να περιμένει άλλο να της δοθεί το πράσινο φως από το Κίεβο. Οποιαδήποτε νέα καθυστέρηση θα ήταν "απαράδεκτη" τόνισε, εκφράζοντας τη "σοβαρή ανησυχία του" για "την κλιμάκωση της βίας" εκ μέρους των ουκρανικών αρχών στην ανατολική Ουκρανία.

20 φορτηγά έφτασαν ήδη στο Λουγκάνσκ
Τουλάχιστον 20 ρωσικά φορτηγά που μεταφέρουν φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας έφθασαν σήμερα στο κέντρο του Λουγκάνσκ, το προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών, που αποτελούσε τον τελικό προορισμό τους, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας τοπικός αξιωματούχος.

«Περίπου 20 φορτηγά KamAZ εισήλθαν στο Λουγκάνσκ προερχόμενα από τη ρωσική μεθόριο. Τα φορτηγά αυτά τα είδαν στο δρόμο Ομπορόνα» στο κέντρο της πόλης δήλωσε ένας αξιωματούχος της περιφερειακής διοίκησης που πρόσκειται στο Κίεβο, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί.

«Είναι αλήθεια, τα πρώτα οχήματα έχουν φθάσει στο Λουγκάνσκ» είπε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ ο εκπρόσωπος τύπου Κοντσαντίν Κνιρίκ.

Παράξενη απαγωγή και δολοφονία του Λιθουανού επίτιμου Προξένου
Ένας επίτιμος πρόξενος της Λιθουανίας, ο Μικόλα Ζελένετς, απήχθη και σκοτώθηκε στο Λουγκάνσκ, το προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών της ανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε σήμερα, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο Λιθουανός υπουργός Εξωτερικών Λίνας Λινκέβιτσους. Ήδη συζητείται πολύ σοβαρά η περίπτωση της προβοκάτσιας από την πλευρά των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών...
"Μόλις πληροφορήθηκα, με βαθιά θλίψη, ότι ο επίτιμος πρόξενος της Λιθουανίας στο Λουγκάνσκ Μικόλα Ζελένετς, απήχθη και δολοφονήθηκε άγρια από τους τρομοκράτες", ανέφερε ο υπουργός.
Ο Λινκέβιτσους πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Κίεβο και νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο.


Πηγή:www.capital.gr



Πηγή:www.capital.gr


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]