Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Βούλγαρος πρόεδρος ανακοίνωσε παράδοση της Βουλγαρίας στις ΗΠΑ!

Οι ΗΠΑ μετατρέπουν την Βουλγαρία σε Ουκρανία 
Επικίνδυνες εξελίξεις για τα Βαλκάνια και όχι μόνο
Ο στρατός του ΝΑΤΟ αναλαμβάνει την φύλαξη της Βουλγαρίας!

Οι εξελίξεις είναι περισσότερο από ραγδαίες στην γειτονική Βουλγαρία, μετά από τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, αλλά και -κυρίως- λόγω της αδυναμίας της Βουλγαρικής κυβέρνησης να πάρει ουσιώδεις αποφάσεις, αφού τον Σεπτέμβριο γίνονται εκλογές στην Βουλγαρία, εξαιτίας της διακοπής υποστήριξης του Ισλαμικού Κόμματος στην κυβέρνηση (εξαιτίας της συμφωνίας μεταξύ Σόφιας και Μόσχας για την διέλευση του ρωσικού αγωγού ενέργειας μέσα από τη Βουλγαρία προς τη Σερβία).

Σήμερα, και αφού είχε προηγηθεί η είδηση για μεγάλη μετακίνηση και εγκατάσταση ΝΑΤΟϊκού στρατιωτικού υλικού (έγινε σιδηροδρομικά, όπως αναφέρουν οι πηγές μας), αλλά και στρατιωτικού προσωπικού (οι πρώτες πληροφορίες αναφέρονταν σε άνδρες του ΟΗΕ, αλλά επρόκειτο για αμερικανικές στρατιωτικές μονάδες του ΝΑΤΟ) σε στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ που υπάρχουν στην Βουλγαρία, ο Βούλγαρος πρόεδρος (της προσωρινής κυβέρνησης) Salamanov με δήλωσή του ενημέρωσε τους πολίτες της Βουλγαρίας, πως "οι αμερικανοί ανέλαβαν να προφυλάσσουν τον ουρανό της Βουλγαρίας", δηλαδή, αμερικανοί στρατιώτες, οπλικά συστήματα και αεροπλάνα, αναλαμβάνουν την φύλαξη της γείτονος χώρας...
Ουσιαστικά, πρόκειται για μία ευθεία δήλωση αποδοχής απώλειας της εθνικής κυριαρχίας της Βουλγαρίας, η οποία παρέδωσε πλήρως την άμυνά της στο ΝΑΤΟ και στις ό,ποιες διαθέσεις των ΝΑΤΟϊκών αξιωματούχων.

Η αναφορά έγινε, φυσικά, ως προς την πιθανότητα ρωσικής επίθεσης στην Βουλγαρία...
Οι εξελίξεις αναμένονται με πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αφού σε περίπτωση οποιασδήποτε -και με οποιοδήποτε τρόπο- εμπλοκής της Βουλγαρίας σε στρατιωτικής σύρραξης με τη Μόσχα θα λειτουργήσει ως πυροκροτητής για το σύνολο των Βαλκανίων. 

O αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος "Ατάκα", Βόλεν Σιντέροφ, δήλωσε ότι "Η απόφαση της βουλγαρικής κυβέρνησης του Γκεόργκι Μπλιζνάσκι να επιτρέψει την ανάπτυξη αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών είναι επικίνδυνη για τους Βουλγάρους". «Η βουλγαρική κυβέρνηση επέτρεψε την παρουσία δώδεκα αμερικανικών μαχητικών F-15 και 250 στρατιωτικών σε στρατόπεδα της Βουλγαρίας. Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις που λαμβάνουν στη Βουλγαρία όπως η επέκταση του διαδρόμου απο/προσγείωσης στην αεροπορική βάση Μπέζμερ, κοντά στο Σίλβεν, γίνεται σαφές ότι από τη Βουλγαρία πρόκειται να κάνουν μια βάση σε έναν πόλεμο που σχετίζεται με την Ουκρανία.  Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Γκεόργκι Μπλιζνάσκι πήρε την απόφαση αυτή μετά από πίεση από την αμερικανική πρεσβεία στη Σόφια. Και αυτό είναι ακόμη ένα βήμα μιας σειράς από στοχευμένες δράσεις των ΗΠΑ σε συνεργασία με τα τοπικά ενεργούμενά τους για τη συμμετοχή της Βουλγαρίας σε πόλεμο», δήλωσε ο Βόλεν Σιντέροφ. Ο ηγέτης του «Ατάκα» υπενθύμισε ότι "Από το 2006, οι Αμερικανοί στρατιωτικοί χρησιμοποιούν χωρίς κανένα αντάλλαγμα των στρατιωτικών βάσεων στη Βουλγαρία για τις δικές τους ανάγκες και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να μάθει τι εξοπλισμό έχουν στις βουλγαρικές βάσεις. Και η προηγούμενη κυβέρνηση του Πλάμεν Ορεσάρσκι ανατράπηκε, όταν οι Βούλγαροι αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τις αμερικανικές προτάσεις που εκφράσθηκαν από τον γερουσιαστή Μακέιν κατά την επίσκεψή του στη Βουλγαρία". 

Σημειώνουμε πως η μέχρι σήμερα στρατητική της Ρωσίας (που ακολουθεί τον δρόμο της υπομονής, της εξάντλησης και της έκθεσης των αντιπάλων της), αποκλείει για ένα πλήθος λόγων την οποιαδήποτε πιθανότητα στρατιωτικής αντιπαράθεσής της με την Βουλγαρία ή οποιαδήποτε άλλη Βαλκανική χώρα.
Η ασκηθείσα πίεση των αμερικανών προς την Βουλγαρία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την δημιουργία ασφυκτικού κλίματος προς την πλευρά της Μόσχας, την οποία οι ΗΠΑ επιθυμούν να εγκλωβίσουν μέσα στην Μαύρη Θάλασσα και να την διατηρήσουν απασχολημένη με τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, αδιαφορώντας εάν με την στάση τους μετατρέψουν και την Βουλγαρία σε μία νέα Ουκρανία...
Το ερώτημα, λοιπόν, που τίθεται είναι: Η Βουλγαρία ποιά πλευρά θα επιλέξει και τι πρόκειται να της συμβεί;

Με την συγκεκριμένη αμερικανική παρέμβαση στην Βουλγαρία, "κλειδώνει" (αναγκαστικά) και η οποιαδήποτε συζήτηση για συμφωνία μεταξύ της Βουλγαρίας και της αμερικανικής Sevron, η οποία ενδιαφερόταν για την εκμετάλλευση της Βορειο-ανατολικής Βουλγαρίας, και συγκεκριμένα για μία εκτεταμένη περιοχή (Dobrudxa) στην οποία βρέθηκαν σημαντικότατα κοιτάσματα σχιστολιθικού αερίου, των οποίων η εκμετάλλευση -υπάρχουν σοβαροί φόβοι από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής- θα οδηγήσει στην ερημοποίηση

Γεωπολιτική κίνηση των ΗΠΑ που δεν θα αφήσει χωρίς απάντηση η Μόσχα
Γίνεται σαφές πως θα υπάρξουν εξελίξεις, στην ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, από τις οποίες οι ΗΠΑ επιθυμούν να κρατήσουν μακριά την Ρωσία.
Όμως, λόγω της γεωπολιτικής σπουδαιότητας και της χρονικής κρισιμότητας, θεωρείται σχεδόν απίθανο να μην υπάρξει σε εύλογο χρόνο μία απάντηση από την πλευρά του Πούτιν...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]