Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τορπίλη στο Σκοπιανό εκτοξεύει η Μέρκελ

Δεν υπάρχει μόνο η ανάγκη της για τα θέματα της ελληνικής οικονομίας. Όπου εν πάση περιπτώσει έχει σχεδόν ξεκαθαρίσει τις θέσεις της από την αρχή. Και ή συμφωνείς και όλα καλώς ή διαφωνείς και αναλαμβάνεις και το ρίσκο. Το σκηνικό το δοκίμασε η Ελλάδα, το δοκίμασε η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ισπανία, πολλοί… Ίδια ή παρόμοια γενικά η γεύση.

Όμως, η Άγκελα Μέρκελ παίζει «χοντρό παιχνίδι» πλέον για λογαριασμό ολόκληρης της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, υπέρ των Σκοπίων και ερήμην της Ελλάδας.
Παιχνίδι γεωπολιτικό, γεωστρατηγικό και γεωενεργειακό ακόμα.

Την επόμενη εβδομάδα συγκαλεί στο Βερολίνο Σύνοδο των Ηγετών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και με διάφορους παρατηρητές και απούσα την Ελλάδα…!
Σκοπός, η υποβοήθηση της ένταξης των Σκοπίων στους δύο οργανισμούς.
Πρωτίστως στην Ε.Ε., διότι εκεί της πέφτει πρώτα λόγος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μέρκελ αγνοεί την Ελλάδα σε κάποια στρατηγική πρωτοβουλία της στην ευρύτερη περιοχή. Το έχει ξανακάνει με τον αλήστου μνήμης, υπουργό της των Εξωτερικών, Βεστερβέλε, που συγκάλεσε σύσκεψη των ομολόγων του στη Βουδαπέστη αγνοώντας την Αθήνα.
Η ίδια, εξάλλου, πριν ένα μήνα περίπου, πήγε στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας και προήδρευσε άτυπης σύσκεψης Κορυφής των Ηγετών των χωρών της περιοχής. Εκεί τους κάλεσε στο Βερολίνο. Η Ελλάδα ασφαλώς απούσα. Ούτε λόγος.

Έτσι και τώρα. Και μπορεί ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Ράσμουνσεν, να δήλωσε προσωπικά στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στο Νιούπορτ της Ουαλίας, στις αρχές Σεπτεμβρίου, δεν πρόκειται μνα συζητηθεί η διεύρυνση του Οργανισμού, αλλά ποιος αποκλείει την ντρίμπλα της τελευταίας στιγμής;

Οι εξελίξεις είναι δηλαδή ραγδαίες και η ελληνική διπλωματία έχει μεσάνυχτα.
Η Σύνοδος του Βερολίνου ενδέχεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα (χωρίς να ακούσει την θέση της Ελλάδας, η οποία δεν έχει προσκληθεί) ενόψει εκείνης του ΝΑΤΟ.
Ορθά το βάρος της κυβέρνησης πέφτει στη συνάντηση του Παρισιού, που γίνεται παράλληλα. Προσοχή όμως, μήπως οι «τορπίλες» της Μέρκελ πλήξουν συγχρόνως Γαλλία και Ουαλία.

Πηγή Deal News

Σχόλιο ιστολογίου: Η ανακάλυψη της Αμφίπολης, ως «από μηχανής θεός» έρχεται να ανατρέψει τον οποιοδήποτε σχεδιασμό της γερμανίδας καγκελαρίου, εκτός και εάν η ίδια επιλέξει να γελοιοποιηθεί από την αρχαιολογική σκαπάνη. Αν και παρ’ όλη την σοβαροφάνειά της, πρόκειται για άτομο που δεν είναι μόνο άκρως επικίνδυνο, αλλά και άκρως γελοίο, αφού δεν έχει κατανοήσει πως ως γερμανίδα θα έπρεπε να έχει μάθει το μάθημά της από την Ιστορία…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]