Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πακιστάν: Δύο μουσουλμάνοι βίασαν κατ’ επανάληψη μια χριστιανοπούλα ηλικίας 12 ετών

Πρόκειται για μια άθλια υπόθεση όχι μόνο γιατί πρόκειται για βιασμό,αλλά και γιατί η ηλικία του θύματος είναι 12 ετών.
Ο βιασμός των χριστιανών κοριτσιών στο Πακιστάν, χρησιμοποιείται από τους μουσουλμάνους για να τους υπενθυμίσουν ότι είναι υποταγμένες σε αυτούς.
Αυτή είναι η νοοτροπία που ενσταλάζεται στους μουσουλμάνους του Πακιστάν από την νεαρή τους ηλικία.

Αγανάκτηση επικρατεί στην χριστιανική κοινότητα της Λαχόρης ύστερα από τον βιασμό ενός δωδεκάχρονου κοριτσιού.
Η μικρή Muqadas, είναι η κόρη του Liaqat Masih, ενός χριστιανού πολύτεκνου πατέρα τεσσάρων κορών. Η οικογένεια αυτή είναι φτωχή και τα τέσσερα κορίτσια εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί σε σπίτια μουσουλμάνων που ανήκουν στην μεσαία κοινωνική τάξη, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους χριστιανούς του Πακιστάν.

Το κρούσμα αυτό βίας έγινε στις 2 Αυγούστου αλλά δυστυχώς τώρα ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Η Muqadas και η μεγαλύτερη αδελφή της, η Asma, επέστρεφαν στο σπίτι τους από τη δουλειά όταν την Muqadas απήγαγαν δύο μουσουλμάνοι άντρες και τρεις γυναίκες. Την πήγαν σε ένα σχολείο που είχε κλείσει και οι δύο άντρες ο Achi και ο Paida, τη βίασαν επανειλημμένως και ύστερα την εγκατέλειψαν.

Η οικογένεια της κοπέλας κατέθεσε καταγγελία στις Αστυνομικές Αρχές της Λαχόρης. Ο ένας από τους δύο βιαστές συνελήφθη και ο άλλος ζήτησε την δυνατότητα να καταβάλει εγγύηση.
Ο χριστιανός δικηγόρος της οικογένειας, Mushtaq Gill,δήλωσε:
”Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε ότι αυτό το κρούσμα βίας δεν θα μείνει ατιμώρητο. Ήδη η οικογένεια του θύματος έχει δεχτεί απειλές έτσι ώστε να αποσύρει την μήνυση που έχει καταθέσει. 
Στο Πακιστάν ο βιασμός χρησιμοποιείται ως μέσο αυθαίρετης εξουσίας πάνω στην χριστιανική νεολαία φτωχών και περιθωριοποιημένων οικογενειών. 
Πρόκειται για μια εκδήλωση βίας με την οποία οι μουσουλμάνοι επιβεβαιώνουν την υποταγή των χριστιανών. Το υπόλοιπο της κοινωνίας δεν ασχολείται με αυτά τα εγκλήματα γιατί ως επί το πλείστον τα θύματα ανήκουν σε θρησκευτικές μειονότητες και άρα είναι και πιο ευάλωτα. 
Οι βιαστές σπάνια τιμωρούνται. Επίσης τα θύματα του βιασμού αντιμετωπίζουν απίστευτες δυσκολίες. Δεν λαμβάνουν επαρκή ιατρική περίθαλψη μετά την σεξουαλική επίθεση και ποτέ δεν δικαιώνονται. Πολλά από αυτά τα κορίτσια παραμένουν τραυματισμένα και πέφτουν σε κατάθλιψη μην έχοντας την απαραίτητη ψυχολογική βοήθεια”.

Πηγή L’obervatoire de la Christianophobie


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]