Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Πολωνία επιταχύνει τις εργασίες για την εγκατάσταση αντιπυραυλικής ασπίδας στον Βιστούλα ποταμό

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!”


Η Πολωνία επιταχύνει τις εργασίες για την δημιουργία βάσης, για την εγκατάσταση αντιπυραυλικής ασπίδας, ανέφερε η πολωνική έκδοση της εφημερίδας «The Times». Αυτό θα αποτελέσει το πιο ακριβό σχέδιο στην ιστορία του πολωνικού στρατού.

Εκτιμάται ότι η αντιπυραυλική ασπίδα θα κοστίσει τουλάχιστον 8.000.000.000 δολάρια. Ωστόσο, οι ειδικοί δεν έχουν αυταπάτες, ότι το ποσό θα είναι στην πραγματικότητα πολύ υψηλότερο. Λέγεται ότι υπάρχει πιθανότητα να αγγίζει τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το σχέδιο έως το 2018, στην περιοχή του Redzikowo, θα τοποθετηθούν στοιχεία του ευρωπαϊκού τμήματος του αμερικανικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας. Την βάση του όλου συστήματος θα αποτελεί το πυραυλικό σύστημα Aegis. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την τοποθέτηση μια πιο προχωρημένης έκδοσης των πυραύλων SM-3 Block 2Α, η οποία ευρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού.

Το έργο, το οποίο αναφέρει η εφημερίδα «The Times» όμως δεν έχει τίποτα κοινό με το αμερικανικό σχέδιο. Το νέο σύστημα άμυνας θα χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου από το πολωνικό προϋπολογισμό.

Ο Stanisław Koziej επικεφαλής του πολωνικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, προτείνουν να επιταχυνθούν οι εργασίες για το έργο, το οποίο αποτελεί άμεση προτεραιότητα για το ΝΑΤΟ και θα συζητηθεί διεξοδικά στην επόμενη σύνοδο κορυφής της συμμαχίας.
Ο Koziej γνωστοποίει, ότι η εγκατάσταση της πρώτης συστοιχίας βαλλιστικών πυραύλων, που θα προστατεύει την Πολωνία θα τοποθετηθεί το 2017-2018.

Η Επιτάχυνση των εργασιών της βάσης σχετίζονται άμεσα με την ταραχώδη κατάσταση στην Ουκρανία, και τις «ενοχλητικές» δραστηριότητες που διεξάγονται από τη Ρωσία, αναφέρει η πολωνική εφημερίδα.

Υπενθυμίζεται ότι το 2009, ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ακύρωσε την κατασκευή στην Πολωνία και την Τσεχία, της νατοϊκής αντιπυραυλικής ασπίδας, που οι δύο χώρες είχαν διαπραγματευθεί με τον Ρεπουμπλικανό Πρόεδρο George W. Bush.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βάση αντιπυραυλικού συστήματος στον ποταμό Βιστούλα θα εγκατασταθεί για την αντιμετώπιση των βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων απειλών των ρωσικών πυραύλων Iskander –Μ.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι μόλις εχθές ο ρωσικός στρατός εγκατέστησε τα πρώτα συντάγματα των συστημάτων S-500, που θα καλύπτουν την Μόσχα και την κεντρική Ρωσία. Το Κρεμλίνο αντιμετωπίζει αυτό που απεχθάνονταν περισσότερο, και αυτό είναι μια «πυραυλική περικύκλωση» της ρωσικής επικράτειας από το ΝΑΤΟ. Το πώς θα αντιδράσει το Κρεμλίνο θα φανεί στην συνέχεια της πορείας.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]