Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πότε θα θεωρηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ κερδισμένος ή χαμένος, την επόμενη Κυριακή

Η διεξαγωγή ταυτόχρονα εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση και την ευρωβουλή, δεν μπορεί να οδηγήσει σε αναγνώριση συγκεκριμένου νικητή, χωρίς να ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματα και των δύο αναμετρήσεων. Δεν μπορεί για παράδειγμα να θεωρηθεί νικητής εκείνος που θα έρθει πρώτος στις ευρωεκλογές, την ίδια στιγμή που θα έχει χάσει κατά κράτος τις αυτοδιοικητικές και το αντίθετο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα θεωρηθεί ξεκάθαρα νικητής την επόμενη Κυριακή, εάν κερδίσει το δήμο της Αθήνας, την περιφέρεια Αττικής και έρθει και πρώτος στις ευρωεκλογές (ανεξαρτήτως διαφοράς). Εάν κερδίσει την περιφέρεια Αττικής και πάρει και μια καλή διαφορά στις ευρωεκλογές και πάλι θα θεωρηθεί ξεκάθαρα νικητής. 
Αν όμως χάσει το δήμο της Αθήνας και την περιφέρεια Αττικής, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε, να πάρει μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ στις ευρωεκλογές και φυσικά θα πρέπει να ξεπεράσει το ποσοστό των βουλευτικών εκλογών του 2012 ή έστω να είναι πολύ κοντά.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα θεωρηθεί ηττημένος. Στην περίπτωση δε που τυχόν έρθει πίσω από τη ΝΔ στις ευρωεκλογές, δεν το συζητάμε, τότε, όχι απλά θα έχει χάσει, αλλά θα υπάρξει σοβαρότατο πρόβλημα για το ίδιο το κόμμα. 
Αν μάλιστα, στην περίπτωση αυτή, χάσει ταυτόχρονα την Αθήνα και την περιφέρεια Αττικής, τότε θα πρόκειται για πλήρη καταδίκη του από το εκλογικό σώμα.

Επειδή μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει πρώτος στις ευρωεκλογές, εκεί που πρέπει να εστιάσουμε το βράδυ των εκλογών είναι: Πρώτον στη σύγκριση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών με εκείνο των βουλευτικών και δεύτερον, στη γενική εικόνα του κόμματος σε όλους τους νομούς. 
Δηλαδή, σε πόσους νομούς υπάρχει πρωτιά και άνοδος.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]