Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απειλητικό μήνυμα Λαβρόφ προς ΕΕ και ΝΑΤΟ

Τυπικά, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, συναντούσε τον Σλοβάκο ομόλογό του Μίροσλαβ Λάτζακ που επισκεπτόταν τη Μόσχα. 
Ουσιαστικά όμως, χρησιμοποίησε την ευκαιρία αυτής της συνάντησης για να στείλει μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.
 
Επίσης, να αυξήσει με τον τρόπο αυτό την πίεση προς τις χώρες-μέλη της Συμμαχία και της ΕΕ, που παρά την ιδιότητα του μέλους, η διατήρηση καλών σχέσεων με τη Μόσχα αποτελεί προτεραιότητα.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ξεκάθαρα, ότι η Ρωσία θα πρέπει να προβεί σε προσεκτική επανεκτίμηση των σχέσεων με τους δύο δυτικούς θεσμούς συνεργασίας και ασφάλειας, ώστε να διαπιστωθεί που βρίσκονται κοντά και που απέχουν…

Πρόκειται επί της ουσίας για απάντηση στην αναστολή της στρατιωτικής συνεργασίας από τους υπουργούς Άμυνας της Συμμαχίας τον περασμένο μήνα, αλλά και τις στοχευμένες κυρώσεις σε βάρος ατόμων και 17 επιχειρήσεων ρωσικών συμφερόντων.

Τις δηλώσεις ο Λαβρόφ τις χαρακτήρισε μη πρέπουσες και αντιπαραγωγικές προειδοποιώντας ότι θα γίνουν μπούμερανγκ. Επίσης, εμφανίστηκε πολύ ενοχλημένος από τη σύλληψη και κράτηση δύο Ρώσων δημοσιογράφων του δικτύου «LifeNews» από τους Ουκρανούς (στρατιωτικούς ή μέλη του Δεξιού Τομέα, το άφησε ανοιχτό), ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή τους.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]