Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Bloomberg: Η Κύπρος θα μπορούσε να σώσει την Ευρώπη από τη Ρωσία

Η Κύπρος διαθέτει αποθέματα φυσικού αερίου, 6 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών και υπολογίζει ότι θα ανακαλύψει και άλλα τόσα. Σκοπός της Κύπρου είναι να δημιουργήσει ένα σταθμό υγροποιημένου αερίου όπως αναφέρει ο υπουργός ενέργειας Γιώργος Λακοτρύπης. Σύμφωνα με ειδικό αφιέρωμα του Bloomberg, το κυπριακό αέριο θα μπορούσε να απεγκλωβίσει την Ευρώπη από τις διαθέσεις της Μόσχας και να δώσει τελικά τη λύση.

Ένας σταθμός στην Κύπρο θα μπορούσε να επεξεργάζεται αέριο από την λεκάνη Λεβάντ, η οποία μπορεί να κατέχει 122 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου και να το μεταφέρει από την θάλασσα στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης.

Η εταιρία που θα αναλάβει να εξερευνήσει την περιοχή ονομάζεται Noble Energy και έχει υπογράψει συμβόλαιο με την Κυβέρνηση της Κύπρου.


Σχόλιο ιστολογίου: Και όμως, η Κύπρος έχει μπει στο μνημόνιο και αυτή τη στιγμή θεωρείται πτωχευμένη, ενώ στην πραγματικότητα είναι ίσως πλουσιότερη και από την... Γερμανία! Να σημειωθεί, επίσης, πως πριν από 9 μήνες κατά την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δήλωσε πως μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν ανακαλυφθεί μόνο στο Ιόνιο περίπου 5.3 τρις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Και η Ελλάδα, όπως και η Κύπρος, βρίσκεται σε καθεστώς μνημονίου, δηλαδή καταλήστευσης από τους ευρωπαίους εταίρους και διεθνή funds, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία πρόκειται να αποτελέσει τον κορμό της ενεργειακής τροφοδότησης ολόκληρης της Ευρώπης για τα επόμενα 100 χρόνια...!



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]