Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Der Spiegel: «Το ΝΑΤΟ θα αποτύχει να προστατεύσει τις χώρες της Βαλτικής, σε περίπτωση απειλής από τη Ρωσική Ομοσπονδία»


Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Το ΝΑΤΟ θα αποτύχει να προστατεύσει τις χώρες της Βαλτικής, σε περίπτωση πιθανής απειλής από τη Ρωσική Ομοσπονδία, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Συγκεκριμένα αναφέρεται, ότι το στρατιωτικό δυναμικό της Ρωσίας και τα σχέδιά, σε περίπτωση αιφνιδιαστικής στρατιωτικής επιχείρησης, αποτελούν σοβαρή απειλή για την ασφάλεια των χωρών του ΝΑΤΟ, υπογραμμίζει το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό σε σημερινό άρθρο του, αναφερόμενο παρακαλώ, «σε εσωτερικό έγγραφο της συμμαχίας»!
Στην περίπτωση στρατιωτικής απειλής από την Ρωσία, το ΝΑΤΟ δεν θα είναι σε θέση να υπερασπιστεί τις χώρες της βαλτικής (Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία) με συμβατικά όπλα και δυνάμεις, αναφέρει το νατοϊκό έγγραφο.

«Το στρατιωτικό δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας, καθώς και η πιθανή πρόθεσή τους, να ξεκινήσουν στρατιωτική επιχείρηση, απροειδοποίητα, αποτελεί σοβαρότατη απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα του γεωγραφικού αυτού χώρου που θεωρείται Ευρωατλαντική περιοχή» αναφέρει προσχέδιο της επιτροπής αμυντικού σχεδιασμού του ΝΑΤΟ.

Επίσης στο εν λόγω κείμενο, αναφέρεται ρητώς ότι «η Ρωσία μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, οπουδήποτε να δημιουργήσει στρατιωτική απειλή σε τοπική ή περιφερειακή κλίμακα. Με τη σειρά της, η Συμμαχία έχει μειώσει αισθητά την ικανότητά της, να διεξάγει μάχη με συμβατικά όπλα, σε μεγάλη κλίμακα, αλλά και να συμμετάσχει σε συγκρούσεις και εντάσεις στην Ευρώπη», αναφέρει το άρθρο του Der Spiegel. Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι για την πληροφορία αυτή, διαθέτει καλά πληροφορημένες πηγές στο ΝΑΤΟ, αλλά και στην κυβέρνηση της Γερμανίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Ράντοσλαβ Σικόρσκι, ανέφερε για το ίδιο θέμα χθες στο πρακτορείο ΑΡΑ, ότι: «Υπάρχουν νατοϊκές βάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Γερμανία, την Ιταλία και την Τουρκία, μετατρέποντας τις χώρες αυτές σε ασφαλή μέρη. Αλλά εκεί πού οι βάσεις θα ήταν πραγματικά αναγκαίες, απλά δεν υπάρχουν... ».

Όλες οι βαλτικές χώρες κατόπιν πιέσεων, αποφάσισαν να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες με τη Λιθουανία να αναφέρει ότι θα ξοδέψει 800εκ δολάρια μέχρι το 2020 ενώ θα ακολουθήσουν και οι άλλες. Επιπλέον και οι τρείς βαλτικές χώρες επιθυμούν την ένταξη στο σύστημα αεράμυνας EAMSS (European Anti-Missile Shield System) που δημιουργούν οι ηνωμένες πολιτείες, συνυπολογίζοντας σαφέστατα και τους ρωσικούς πυραύλους «ISKANDΕR-Μ» στο Καλίνινγκραντ, αλλά και την ρωσική βάση ελικοπτέρων στην περιοχή Ostrof.

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]