Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αιτία πολέμου για την Ελλάδα η τελευταία πρόκληση της Τουρκίας

Αιτία πολέμου είναι για την Ελλάδα η απόφαση της Τουρκίας να αντλήσει πετρέλαιο από πλατφόρμα πετρελαίου που ετοιμάζεται να τοποθετήσει στην περιοχή μεταξύ Καστελλόριζου και Κύπρου (η κατάληψη θαλάσσιου, εναέριου ή ηπειρωτικού χώρου μίας χώρας από μία άλλη αναγνωρίζεται παγκοσμίως και ισοδυναμεί με επιθετική πολεμική ενέργεια).

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 
 
Η προκλητικότητα της Τουρκίας συνεχίζεται, αναβαθμίζεται συνεχώς και έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο επιχειρούν πλέον μέσα από μία καθαρά επιθετική ενέργεια, χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν της το Διεθνές Δίκαιο περί θαλασσών (το οποίο η Τουρκία δεν έχει υπογράψει, αλλά εκμεταλλεύεται δεόντως στην περίπτωση της Μαύρης Θάλασσας, όπου έχει οριοθετήσει προσεκτικότατα απέναντι στην Ρωσία την δική της ΑΟΖ), προχωρά σε μία κίνηση ξεκάθαρης κλοπής –και φυσικά προκλητικής και θρασύτατης αδιαφορίας προς την Ελληνική πλευρά- θαλάσσιου χώρου, ο οποίος ανήκει στην Ελληνική ΑΟΖ.

Για την αποφυγή, όμως, κάποιας άμεσης αντίδρασης των Αθηνών (το υπουργείο Εξωτερικών και το μέγαρο Μαξίμου τηρούν τη γνωστή στάση σιγής ιχθύος απέναντι στην τουρκική αυθάδεια), η Τουρκία ανακοίνωσε πως ναι μεν θα εγκαταστήσει πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου (ή φυσικού αερίου..;) αλλά στην περιοχή που θα καταδείξουν οι έρευνες οι οποίες ήδη έγιναν και συνεχίζονται μέχρι αυτή τη στιγμή. Έτσι, η Άγκυρα «απαλλάσσεται» προσωρινά και μεταθέτει χρονικά μία αντίδραση της ανύπαρκτης Ελληνικής κυβέρνησης (η οποία υπάρχει μόνο για να εξασφαλίσει τη συνέχιση της ύπαρξής της, αδιαφορώντας για το σύνολο των πραγματικών θεμάτων και εθνικών προβλημάτων που ταλανίζουν ή απειλούν την χώρα), ενώ την ίδια στιγμή ανακοινώνει θρασύτατα πως διεξάγει έρευνες σε θαλάσσιο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, χωρίς να διευκρινίζει τίποτε απολύτως σχετικά με τις έρευνες αυτές.

Φυσιολογικά, η εξόφθαλμη απόπειρα κλοπής μέρους του υποθαλάσσιου ορυκτού πλούτου της Ελλάδας, η άμεση αμφισβήτηση της Ελληνικής ΑΟΖ (που παραδόξως δεν έχει ανακοινώσει μέχρι αυτή τη στιγμή η Ελληνική πλευρά) και ως εκ τούτου η ευθεία αμφισβήτηση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, όπως αυτά προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο Θαλασσών, είναι ξεκάθαρες αιτίες – προκλήσεις κήρυξης πολέμου από την πλευρά της Ελλάδας προς την Τουρκία.
Αντί, λοιπόν, όπως θα ήταν φυσιολογικό, να υπάρξει μία άμεση σύγκλιση του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όπου θα αποφασιστεί εν ριπή οφθαλμού η άδεια πολεμικών επιχειρήσεων κατά της Τουρκίας σε περίπτωση της εκ μέρους της υλοποίησης της έναρξης εργασιών τοποθέτησης άντλησης πλατφόρμας πετρελαίου στην περιοχή μεταξύ Καστελλόριζου κα Κύπρου και αμέσως μετά με ένα σκληρό διάβημα προς την Άγκυρα και μία ταυτόχρονη ρηματική ανακοίνωση προς τη διεθνή κοινότητα (ΝΑΤΟ, ΟΗΕ, ΗΠΑ, Ε.Ε κ.α.) από την Ελληνική πλευρά, μέσα από την οποία θα καθίσταται σαφές σε όλους τους τόνους πως η τουρκική αυτή ενέργεια αποτελεί casus belli (αιτία πολέμου) για την Ελλάδα, οι κυβερνώντες (sic) την Ελλάδα, αποφάσισαν να ακολουθήσουν την πάγια τακτική και να «κρύψουν κάτω από το χαλί» την ευθεία τουρκική επιθετική ενέργεια, η οποία από οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου θα αντιμετωπιζόταν με άμεση κινητοποίηση του συνόλου των στρατιωτικών δυνάμεων και την ανακοίνωση κόκκινου συναγερμού στα σύνορα και στο εσωτερικό της χώρας.

Αυτά, όμως, συμβαίνουν μόνο σε χώρες οι οποίες σέβονται τον εαυτό τους και δεν ανέχονται να «κυβερνώνται» από υπαλλήλους τραπεζών ή υποτακτικούς και εξυπηρετητές ξένων χωρών και συμφερόντων.
Στην Ελλάδα του Αντώνη Σαμαρά, του Βαγγέλη Βενιζέλου και των άλλων θλιβερών πολιτικών υπολειμμάτων και αποκομμάτων, το αυτονόητο έχει απωλεσθεί προ πολλού, ενώ έννοιες όπως διαφύλαξη της πατρίδας, έχουν στρεβλωθεί στον μέγιστο βαθμό και έχουν επαναταξινομηθεί σύμφωνα με εντολές παράνομων οργανισμών που λυμαίνονται την χώρα, ελέω της πολιτικής ανυπαρξίας εκείνων που έχουν ορκισθεί να την φυλάττουν…

Η Τουρκία έχει προχωρήσει σε μία κίνηση στρατηγικής μέσα από την οποία έχει ήδη κηρύξει άτυπα πόλεμο κατά της Ελλάδας. Και η χρονική επιλογή της στρατηγικής αυτής κίνησης δεν είναι διόλου τυχαία, αφού η Άγκυρα έχει πλέον βεβαιωθεί για την ποιότητα (πλήρη ακαταλληλότητα) του υπάρχοντος πολιτικού προσωπικού της Ελλάδας, το οποίο έχει προ πολλού διαβεί τα όρια της απλής φοβικότητας απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις και το οποίο μέσα από ενέργειες ή παραλείψεις του έχει αφήσει ήδη σειρά από «ί χνη» που στοιχειοθετούν «εθνική προδοσία».

Το επόμενο διάστημα, και με δεδομένη την εαρινή «νάρκη» (μέρος της συνολικής πολιτικής νάρκης) των Ελλήνων πολιτικών, αναμένεται σειρά τουρκικών προκλήσεων που θα μείνουν αναπάντητες με την «αιτιολόγηση» του διακυβεύματος σημαντικής οικονομικής απώλειας τουριστικών εσόδων, σε περίπτωση Ελληνικής απάντησης και ως εκ τούτου περαιτέρω επικίνδυνης όξυνσης των ελληνοτουρκικών. Με απλά λόγια, οι πολιτικοί ηγέτες (κυβέρνηση και αντιπολίτευση) θα επιλέξουν την ραστώνη του καλοκαιριού, όπου θα σχεδιάσουν την φθινοπωρινή επαναφορά τους μετά τα αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου… Όσο για τα εθνικά θέματα, όπως έχουν ήδη ανακοινώσει (για την περίπτωση της Θράκης)… «είναι πολύ σοβαρά για να ασχολούμαστε με αυτά»…

Για όσους επιμένουν να μην καταλαβαίνουν τον συνολικό βαθμό της επικινδυνότητας αυτών που μας «σώζουν» και αυτών που ισχυρίζονται ότι «θα μας σώσουν», οι εξελίξεις θα είναι πολύ ξαφνικές… Μόνο που, δυστυχώς, δεν έχει ψηφιστεί «νόμος περί ευθύνης πολιτών…», για να καταλογιστούν κάποια στιγμή οι ευθύνες και σε όλους εκείνους τους πολίτες που δέχονται με σκυμμένο κεφάλι διαταγές από εκείνους τους πολιτικούς που δεν τολμούν να σηκώσουν το κεφάλι ούτε για να υπερασπίσουν την πατρίδα…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Kωνσταντινε, καταλαβαινω απολυτα πως σκεφτεσαι αλλα και το να πει κανεις "alors c est la guerre" υπο τις σημερινες συνθηκες δεν ειναι απλο. Μαλλον θα εξαντλησουμε ολα τα αλλα μεσα και αμα δεν ευοδωθουν....Εξαρταται βεβαια και ποιος θα ειναι απανω γιατι μπορει και να γινει και ....γαργαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε,θέλω να πιστεύω,ότι υπάρχουν Έλληνες, που και θέλουν και μπορούν,το θέμα είναι.
      Γιατί σιωπούν?.
      Πάντως πιστεύω,ότι για να γίνει κάτι,πρέπει να θέλει και ο λαός.
      Δυστυχώς,όμως, με λύπη μου το λέω,είναι τόσο ανόητη η πλειοψηφία,για αυτά έχουμε και τέτοια φαινόμενα.
      Άρα, η του αρέσει να πονάει-μαζόχος λαός,η ξυπνάει,και αναλαμβάνει δράση!.
      Δυστυχώς,τα απλά τα κάνουμε δύσκολα,και όχι μόνο,τα δεχόμαστε,μοιρολατρικά!!.-

      Διαγραφή
  2. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση.
    Η Χώρα μας,κυβερνάται ανέκαθεν,από ανθρώπους που μόνο κατά δήλωση τους είναι Έλληνες!.
    Ενώ στην πραγματικότητα,απλά, είναι πιόνια των Νταβατζήδων Αμερικανογερμανών κ.λ.π. Ευρωπ[έων] ηγετών-μαφιόζων, Που στο παρελθόν έχυσαν τόνους αίματος,αθώων,Ευρωπαίων πολιτών. τηληγμένων των μανδύα Εθνικοφροσύνης! Κοροϊδεύουν τα Ζώα Έλληνες,και τους παίρνουν την ψήφο τους,Μόνον με ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη.
    Και αυτά τα Ζώα, χωρίς να σκεφτούν της συνέπειες των πράξεων τους,εγκληματούν κατά των ίδιων τους των παιδιών,ψηφίζοντας τους πολιτικούς εκείνους που ήδη!!!.
    Ενώ στην πραγματικότητα,Έπρεπε να περάσουν από κρεματόρια,γιατί αυτό τους αξίζει!!!,για εσχάτη προδοσία.
    Αντί λοιπόν να υπάρχουν Ικριώματα,ελέω ηλιθίων ψηφοφόρων, έχουμε τα γνωστά αποτελέσματα.
    Έξι χιλιάδες ηλίθιοι!!!,πιθανότατα οπαδοί των πρακτόρων κυβερνητών μας.
    ΑΥΤΟΚΤΌΝΗΣΑΝ!!!!!.
    Χωρίς έστω!!!!,να πάρουν μαζί τους, ΈΣΤΩ, και έναν από αυτά τα θηρία που μας κυβερνούν.
    Μας παραδίδουν ΆΟΠΛΟΥΣ,ενώ γνωρίζουν πάρα πολύ καλά,ότι τα σχέδια των αφεντικών τους-Νταβατζήδες μας.
    Είναι να μας αφανίσουν η δυνατόν,η έστω να μας διαμελίσουν εδαφικά!!!!,η μέθοδος απλή.
    Θα δούμε στο άμεσο μέλλον, να σπέρνουν ζιζάνια μεταξύ των Ελλήνων,ώστε να γίνει το έργο του διαμελισμού,πολύ ποιο εύκολο.
    Δύο τα σενάρια.
    Ξεπούλημα Εθνικών δικαιωμάτων μας , Όνομα Μακεδονίας,στους Σλάβους Γυφτοσκοπιανούς,πετρέλαια, θράκη, νησιά. Στους μπράβους των Αμερικανογερμανών Τούρκους,και όλο και κάτι για του Αλβανούς, κ.λ.π. κ.λ.π..
    Και εμείς να σκοτωνόμαστε,χωρίς λόγο και αιτία!!!.
    Το δεύτερο σενάριο.
    Να τους Μαντρώσουμε,εμείς οι σκεπτόμενοι Έλληνες πατριώτες.
    Δεν χρειάζεται καμιά δίκη.
    Τα εγκλήματα τους,αυταπόδεικτα.
    Η λύση?. ΜΟΝΟ μία, Έξι χιλιάδες αυτοκτονούντες, και έναν ολόκληρο λαό στη δυστυχία!!!,δεν δικαιολογούν Πεντακόσιους,υπεύθυνους,για κρεμάλα:;.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθε μια ψηφος ειναι και μια σφαιρα ας την ριξουμε πανω τους.ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ

      Διαγραφή
  3. κρεμαλα σε ολους τους πολιτικους που λυδορουν τοσα χρονια στον κοσμακη.καταφεραν να χωρισουν τον κοσμο σε κοκκινους μπλε πρασινους κιτρινους και δεν ξερω τι αλλο για να κανουν τις δουλειες τους ανενοχλητοι....ο θανατος δεν ειναι τιποτα για αυτους,πρεπει κρεμασμα στις πλατειες και καθε μερα γδαργιμο λιγο λιγο οσο ποιο αργα γινετε.Δυστηχοςομως οπως ειπε ο φιλος ποιο μπροστα χρειαζομαστε πατριοτες και οχι και να ξυπνησουμε καποια στιγμη,να αφησουμε το τηλεκοντρολ και να σηκωθουμε απο τον καναπε......λυπαμε εμενα τα παιδια μου την πατριδα μου τα ιδανικα μου την κοινωνια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να ξεσηκωθει δηλαδη ο κοσμακης ο απειροπολεμος απο μονος του;; δεν θεωρω τον εαυτο μου επαιοντα στην ιστορια αλλα δεν νομιζω να εχει συμβει κατι τετοιο ποτε.παντα καποιος προικισμενος με ηγετικα χαρακτηριστικα οδηγουσε. Που ειναι αυτος; ο στρατος τι κανει;δεν υπαρχει κανενας σε ολοκληρο ελληνικο στρατο να σηκωσει κεφαλι;;σιγουρα υπαρχουν ελληνες Που αδιαφορουν και κοιμουνται αλλα υπαρχουν κι αλλοι τοσοι που περιμενουν να βρεθει αυτο το προσωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαινεται ο Θεος της Ορθοδοξης Ελλαδας μας εχει φυλαξει μεχρι σημερα απο εναν αναρχο ξεσηκωμο που μονο περισσοτερα προβληματα θα δημιουργησει. Θα ξεσηκωθει ο Ελληνας, ειναι πεπρωμενο του να μην αντεχει τις αδικιες ΑΛΛΑ τον χρονο θα πρεπει να τον επιλεξει πολυ σοφα και να στοιχηθει συντεταγμενα κατω απο Ελληνοψυχο ηγετη και οχι προβατοσχημο λυκο....Ειναι πολλοι που τριβουν τα χερια τους νομιζοντας οτι τη καταλληλη στιγμη θα ξαμολυσουν τους πρακτορες τους (και ειναι πολλοι μεσα στην επικρατεια) και θα τα κανουν ολα μπαχαλο εξυπηρετωντας μονο τα στεγνα συμφεροντα τους. Προσοχη οι νεοι παρασυρονται πολυ ευκολα και οταν καταλαβουν, θα εχουν χαθει πολλοι. Αυτο αλλωστε ειναι και το ζητουμενο. Μια χωρα που οι μισοι νεοι της μεταναστευουν και οι υπολοιποι υποδουλωνονται, ειναι ευκολο να ποδηγετηθει, να καταντησει ενας γερικος, ανευρος και φυτοζωων πληθυσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πες πως τρελαθηκε ο προθυπουργος και ο υπουργος των εξωτερικων πες πως ξενες δυναμεις με απειλες η δωροδοκια υποχρεωνουν το υπουργικο συμβουλιο να πουλησει την χωρα, δεν υπαρχει καποιος θεσμικος να τους σταματησει δεν υπαρχουν μηχανησμοι αμυνας σε περιπτωση που παραχωρουν ξεπουλουν την χωρα; που ειναι οι ενοπλες δυναμεις που σκοπο εχουν να υπερασπιζονται την εδαφικη ακεραιοτητα της χωρας.Εχουν σαπισει εχουν διαλυσει τα παντα ;
    με την καταρευση της χουντας χασαμε την μιση κυπρο σε τι διαφερει η σημερινη κυβερνηση απο τους συνταγματαρχες με νομοθετικα διαταγματα κυβερνα εχει καταργησει στην ουσια την βουλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]