Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανοιχτή επιστολή Τσίπρα: Ανατροπή ή Υποταγή


Ανοιχτή Επιστολή
 
Μου δίνεται η ευκαιρία να απευθυνθώ σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Έλληνα πολίτη.Μπροστά μας έχουμε τη μεγαλύτερη πρόκληση. Οι εκλογές για την Ευρωβουλή, σε συνδυασμό με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, διεξάγονται ακριβώς στο μέσον της κυβερνητικής τετραετίας. Χρειάστηκε μια τεράστια επιχείρηση προπαγάνδας και τρομοκράτησης του ελληνικού λαού, τον Ιούνιο του 2012, για να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην κυβέρνηση βρέθηκαν τα κόμματα που κυβερνούν δεκαετίες την Ελλάδα. Τα κόμματα που δημιούργησαν την κρίση, τρέφονται από την κρίση και με την κρίση που ευνοεί τα μεγάλα συμφέροντα σχεδιάζουν το μέλλον του τόπου. 

Συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη μέρα που η χώρα πέρασε στην εποπτεία των αγορών και της τρόικας. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια τα Μνημόνια έφεραν τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση που γνώρισε ο τόπος. Απέτυχαν σε όλες τις προβλέψεις για την οικονομία, πέτυχαν απολύτως σε όλο τους τον σχεδιασμό για την κατεδάφιση της κοινωνίας. Οι αγορές θριάμβευσαν, το σύστημα διαφθοράς και διαπλοκής παρέμεινε ακλόνητο, ο κόσμος της εργασίας και της πραγματικής οικονομίας πληρώνει το τίμημα και το χρέος που άλλοι δημιούργησαν. Όλες οι κοινωνικές τάξεις και οι επαγγελματικές κατηγορίες κατασυκοφαντήθηκαν. Το χρέος εκτινάχθηκε. Το κοινωνικό κράτος κατεδαφίστηκε, οι τραπεζίτες σώθηκαν. Η ανεργία είναι, πλέον, ο εφιάλτης κάθε οικογένειας, ενώ η πιο μορφωμένη νέα γενιά που είχαμε ποτέ μετανάστευσε. Η χώρα έγινε πειραματόζωο των πιο βάρβαρων πολιτικών, διαλύοντας τη μεσαία τάξη. 

Αυτή τη δραματική κατάσταση η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου την ονόμασε success story. Δεν υπάρχει κανένα success story· υπάρχει οικονομική γενοκτονία. Τη σημερινή πολιτική κατάσταση η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου τη βάφτισε σταθερότητα. Είναι η πλήρης αποσταθεροποίηση των κανόνων ενός δημοκρατικού πολιτεύματος. Το Σύνταγμα κουρελιάστηκε, η εθνική κυριαρχία παραχωρήθηκε, η Βουλή κατάντησε διακοσμητική. Νομοσχέδια γράφονται από την τρόικα και ξένους οίκους και μεταφράζονται από υπουργούς. Χτίστηκε ένα κράτος εκτάκτου ανάγκης σε μια χώρα που σε λίγο δεν θα έχει δημόσια περιουσία, οι φυσικοί της πόροι θα ελέγχονται από πολυεθνικές, δεν θα υπάρχει ελληνική υγιής επιχειρηματική τάξη. Η χώρα θα παραμείνει εγκλωβισμένη στα Μνημόνια για δεκαετίες. 

Σε αυτές τις κρίσιμες αυτοδιοικητικές εκλογές, που κάποιοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν, σε αυτές τις κρίσιμες ευρωεκλογές δεν ψηφίζουμε απλώς για το ποιοι θα μας εκπροσωπήσουν. Ψηφίζουμε για την ίδια τη ζωή μας. Ψηφίζουμε για το μέλλον των παιδιών μας. Ψηφίζουμε για την εθνική ανεξαρτησία και τη λαϊκή κυριαρχία.
 
Πρέπει να δοθεί το πιο αποφασιστικό πολιτικό μήνυμα στο καθεστώς που καταρρέει. Σε αυτές τις εκλογές μπορούμε να γράψουμε Ιστορία. Να τελειώσουμε με τις αφηγήσεις ψεύδους και επιτυχίας. Να γράψουμε την πραγματική ιστορία. Δεν πρόκειται να φύγουν, αν δεν τους διώξουμε. Δεν πρόκειται να σταματήσουν τις εκτροπές, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς στις 18 και στις 25 Μαΐου. Φοβούνται μόνο τη λαϊκή εντολή. Φοβούνται μην γίνουν η οργή και ο θυμός μας πολιτική πράξη. Γιατί την επόμενη ώρα δεν θα κάνουν κουμάντο στη χώρα το νεοφιλελεύθερο λόμπι και η κυρία Μέρκελ, αλλά αυτός που πραγματικά το δικαιούται, ο ελληνικός λαός. Γιατί η ήττα της κυρίας Μέρκελ είναι προϋπόθεση για να υπάρξει η Ευρώπη και για να οικοδομήσουμε με τους λαούς μια νέα Ευρώπη. 

Μπροστά μας έχουμε διλήμματα που τα βάζει η ίδια η ζωή. Μνημόνια ή παραγωγική ανασυγκρότηση. Επιτήρηση ή εθνική ανεξαρτησία. Χρέος μέχρι τα τέλη του αιώνα ή «κούρεμα» του μεγαλύτερου μέρους του. Αφωνία ή διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των επανορθώσεων. Διεφθαρμένο πελατειακό σύστημα ή κράτος δημοκρατικό, με αξιοκρατία, προς όφελος του λαού. Ανατροπή ή υποταγή.
 
Σας καλώ να μην πέσετε στην παγίδα της αποχής ή σχημάτων που στηρίζουν το σύστημα. Σας καλώ για πρώτη φορά να επιλέξετε αριστερά. Μας γνωρίζετε καλά δεκαετίες τώρα. Δεν πρόκειται να σας προδώσουμε ποτέ. Ας πάρουμε την υπόθεση της πατρίδας και της κοινωνίας στα χέρια μας.
 
Αλέξης Τσίπρας
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]