Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σχέδιο «Ημισέληνος» στις κάλπες της Θράκης

  • Επίδειξη δύναμης της Τουρκίας με κινητοποίηση – μαμούθ δέκα χιλιάδων μουσουλμάνων από τη γείτονα που έρχονται για να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές
  • Στόχος των Τούρκων είναι να καταγράψουν σημαντικά ποσοστά δύναμης στις ευρωεκλογές κερδίζοντας 1-2% σε επίπεδο Επικράτειας, σε Θράκη, Δωδεκάνησα, Κρήτη και Μακεδονία. Έτσι θα μπορούν να διαπραγματευθούν από θέση ισχύος με τα ελληνικά κόμματα για το ποιους «δικούς τους» βουλευτές θα περιλάβουν στη λίστα των επόμενων εκλογών. Ουσιαστικά θέλουν να δημιουργήσουν μία «τουρκική δεξαμενή πολιτευτών»
Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης

Σε πλήρη εφαρμογή έχει θέσει η Άγκυρα το σχέδιο «Ημισέληνος» στη Θράκη, με τελικό στόχο να κοκκινίσει ο πολιτικός χάρτης των νομών Ροδόπης και Ξάνθης το βράδυ των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου και να… «τουρκέψουν» οι πρωτεύουσές τους.

Πρωταγωνίστρια στην εφαρμογή αυτού του σχεδίου, για την επιτυχία του οποίου προγραμματίζεται μεθοδικά στο παρασκήνιο μία γιγαντιαία κινητοποίηση 10.000 δυτικοθρακιωτών τουρκογενών μουσουλμάνων που έχουν μεταναστεύσει στην Τουρκία και θα έλθουν στις κάλπες της μεταπροσεχούς Κυριακής για να ψηφίσουν το αυτονομιστικό κόμμα του Σαδίκ, είναι η πολιτική «συμμορία των τεσσάρων»:
  • Ο καταγόμενος από το μειονοτικό χωριό Αριαννά Ροδόπης Τούρκος υπουργός Υγείας και στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Μεχμέτ Μουεζίνογλου. Ο επονομαζόμενος και αρχιτέκτων του σχεδίου
  • Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας «Τούρκων» Δυτικής Θράκης, Χαλίτ Χαμπίμπογλου, ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής αντίστοιχης μεγάλης κινητοποίησης για την εγγραφή δυτικοθρακιωτών μεταναστών στους εκλογικούς καταλόγους των αντίστοιχων Ελληνικών Προξενείων της Γερμανίας, της Δανίας, της Μεγάλης Βρετανίας και του Βελγίου. Πρόκειται για στέλεχος που αναφέρεται στην Άγκυρα, αλλά έχει άριστες σχέσεις με το βαθύ γερμανικό κράτος της Μέρκελ.
  • Ο Τούρκος πρόξενος Ιλχάν Σενέρ, ο οποίος αλωνίζει κάθε βράδυ σε όλα τα τζαμιά της περιοχής της Θράκης προπαγανδίζοντας ανοικτά υπέρ της ψήφου στο μειονοτικό κόμμα Σαδίκ και των πιστοποιημένων από το προξενείο υποψήφιων συμβούλων.
  • Ο ψευτομουφτής Ξάνθης Μεχμέτ Μετέ, ο οποίος οργανώνει συνεχώς κεκαλυμμένες πολιτικές συγκεντρώσεις μέσα στα τεμένη με πρόσχημα τη διεξαγωγή της προσευχής Μεβλίτ.
Την υψηλή εποπτεία της κινητοποίησης μαμούθ που προετοιμάζουν με καραβάνια οι μουσουλμάνοι της Τουρκίας, φαίνεται ότι έχει ο διδάκτωρ και πρόεδρος του Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας και Τέχνης, στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Χαλίτ Ερέν, ο οποίος επίσης κατάγεται από το μειονοτικό χωριό Ραγάδα της Ροδόπης.
Ο κ. Ερέν επισκέφθηκε μυστικά την προηγούμενη εβδομάδα το νομό Ροδόπης συνοδευόμενος από τον θεολόγο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο οποίος πήγε μέχρι τα σύνορα των Κήπων και τον πήρε με το αυτοκίνητό του για να μετάσχει –υποτίθεται- σε ένα μνημόσυνο. Φυσικά, μόνο γι αυτό δεν ήρθε. Ο Ερέν είχε γίνει προ έτους πρωταγωνιστής επεισοδίου στα σύνορα γιατί έφερε διαβατήριο που ανέγραφε τη γενέτειρά του με τουρκική ονομασία. Του απαγορεύθηκε η είσοδος, μέχρι που το γραφείο Ερντογάν τον προμήθευσε με ένα διπλωματικό διαβατήριο.

Ενδεικτικό της σημασίας που δίνουν οι τούρκοι στην εκλογική μάχη του Μαΐου στη Θράκη –η Αθήνα δυστυχώς κοιμάται- είναι και το γεγονός ότι διοργανώθηκε πριν από τρεις ημέρες στα σύνορα Γερμανίας – Δανίας το Συνέδριο της FUEN, της οργάνωσης των Απόδημων «Τούρκων» Δυτικοθρακιωτών στην οποία μετέχουν η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δυτικοθρακιωτών με επικεφαλής τον ανθέλληνα Χαμπίμπογλου, ο Σύλλογος Επισημόνων Μειονότητας και το κόμμα Σαδίκ (DEB).

Δεδομένου ότι στις ευρωπαϊκές εκλογές δημιουργούνται εκλογικά τμήματα σε όλα τα ελληνικά προξενεία στην Ευρώπη και λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι η εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους γίνεται εύκολα μέχρι την τελευταία στιγμή για οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη, οι εξτρεμιστές της Δυτικής Ευρώπης εκπονούν σχέδιο για μαζική ψήφο των δυτικοθρακιωτών μουσουλμάνων της Γερμανίας και άλλων γειτονικών χωρών στα κατά τόπους προξενεία χωρία να υποβληθούν στη βάσανο της μεταφοράς στην Ελλάδα, όπως θα γίνει με τα καραβάνι των μειονοτικών από την Προύσσα. Με την ελληνική ταυτότητα ανά χείρας και ελληνική ιθαγένεια, μπορούν να ψηφίσουν οπουδήποτε. Είναι μάλιστα τόσο βέβαιοι για την επιτυχία του σχεδίου τους οι αυτονομιστές μειονοτικοί της Γερμανίας, ώστε στο εν λόγω Συνέδριο έλαβαν μία απόφαση πρόκληση: Να διεξαχθεί το επόμενο Συνέδριο της Ομοσπονδίας «Τούρκων» Ευρώπης στην Κομοτηνή το 2015.

Κρούση για να μετάσχει στην κινητοποίηση των εξτρεμιστών μουσουλμάνων για την επιτυχία της εκλογικής καθόδου του κόμματος Σαδίκ στις ευρωεκλογές, έγινε και στην Γερμανίδα βουλευτή του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Μέρκελ, Τζεμιλέ Γουσούφ, η οποία είναι μουσουλμάνα και κατάγεται από την Κομοτηνή. Εξελέγη πέρυσι βουλευτής Ρηνανίας – Βεστφαλίας και δηλώνει «Γερμανίδα τουρκικής καταγωγής».

Ο ρόλος του Μουεζίνογλου
Κεντρικός συντονιστής της κινητοποίησης μαμούθ με τα πούλμαν του μίσους, είναι ο τούρκος υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου, παιδικός φίλος του Ερντογάν,καθώς μεγάλωσαν μαζί στην Κωνσταντινούπολη. Μέχρι το 2004 ο Μουεζίνογλου ήταν ένα χαμηλόβαθμο κομματικό στέλεχος του ΑΚΡ και επισκεπτόταν αραιά και που τη γενέτειρά του, τα Αρριανά Ροδόπης. Τη χρονιά εκείνη συνόδευσε τον τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν σε μία εκτός προγράμματος επίσκεψή του στην περιοχή της Ροδόπης και τον πήγε στο χωριό του. Εκεί, παρόντος του τότε υφυπουργού Εξωτερικών και βουλευτή της περιοχής Ευριπίδη Στυλιανίδη, στην πρώτη επίσκεψη τούρκου ηγέτη ύστερα από σαράντα χρόνια στη Θράκη, ο Ερντογάν έδειξε στον Μουεζίνογλου τον μουεζίνη στον μιναρέ και μονολόγησε «Μα γι αυτά εμείς πήγαμε φυλακή στην Τουρκία!»

Από τότε πέρασαν δέκα χρόνια, ο Μουεζίνογλου ανέβηκε ραγδαία στην κυβερνητική και κομματική ιεραρχία του ισλαμικού κόμματος και τώρα έχει στήσει δύο στρατηγεία για την αθρόα μεταφορά μουσουλμάνων ψηφοφόρων στις ευρωκάλπες της 25ης Μαΐου. Ένα στην Αδριανούπολη και ένα στην Προύσσα. Πρόσφατα μάλιστα μετέβησαν εκεί γυναίκες από μειονοτικές οργανώσεις της Ροδόπης, διέμειναν σε πολυτελές ξενοδοχείο, προφανές με τα έξοδα ποίου, και συζήτησαν πως θα οργανωθεί στην εντέλεια η μεταφορά των ψηφοφόρων.

Το σχέδιο προβλέπει μάλιστα ότι την ημέρα των εκλογών θα βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα όλοι οι βουλευτές της μειονότητας προκειμένου να διευθετηθούν παρουσία τους τα ό,ποια γραφειοκρατικά προβλήματα για να περάσουν εγκαίρως στην ελληνική επικράτεια τα καραβάνια των ψηφοφόρων.

«Ο πρόξενος του twitter»
Σύνδεσμοι των Μουεζίνογλου και Χαμπίμπογλου στην περιοχή της Θράκης είναι ο τούρκος πρόξενος Ιλχάν Σενέρ και ο ψευτομουφτής Ξάνθης Μεχμέτ Μετέ.
Ο πρόξενος, η θητεία του οποίου λήγει τον Ιούλιο και μετατίθεται, θέλει να κάνει ένα καλό φίνις και να βελτιώσει την εικόνα του στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, καθώς τα πρώτα δύο χρόνια έκανε αλλεπάλληλες γκάφες. Ήταν τόσο προκλητικός –ειδικώς όταν προανήγγειλε μέσω διαδικτύου ότι όσο είναι αυτός εκεί δεν πρόκειται να ψηφιστεί από τη Βουλή ο νόμος για τους ιμάμηδες- ώστε για πρώτη φορά μετά το 1990 το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε διάβημα στην Άγκυρα, διαμαρτυρόμενο ότι παραβιάζει απροκάλυπτα τη Διεθνή Σύμβαση της Βιέννης για τις προξενικές αρχές. Έπειτα από ορισμένη ατυχήματα και γκάφες ακόμη, όπως τη μήνυση που του έκανε ένας ιμάμης του χωριού Σώστης και την ηχηρή αποχώρηση μίας υπαλλήλου του προξενείου, για την οποία πολλά ελέχθησανν, ο Σενέρ με προϋπολογισμό 15 εκατομμυρίων ευρώ άρχισε να βρίσκει ρυθμό.

Σήμερα κυκλοφορεί αξύριστος, με μουσάκι και ζιβάγκο, σε όλα τα χωριά της Ροδόπης και της Ξάνθης, επιδιώκοντας να δίνει την εικόνα του ευσεβούς και του μοντέρνου. Δέχεται στο προξενείο υποψήφιες δημοτικές συμβούλους, γυναίκες από τη μειονότητα, οι οποίες φορούν τζιν και μπλούζες με ντεκολτέ, χωρίς φερετζέ (γεγονός αδιανόητο πριν από λίγα χρόνια), ενώ περνά τα βράδια του περιοδεύοντας στα τζαμιά μαζί με τον υποπρόξενο Μουράτ Ορτάς, όπου προπαγανδίζει την ψήφο υπέρ του μειονοτικού κόμματος. Στη νεολαία της μειονότητας είναι γνωστός ως «ο πρόξενος του twitter», γιατί όλη μέρα βρίσκεται σε επαφή με νέους και με νέες από το διαδίκτυο σε μία προσπάθεια να συγκρατήσει τα διαρροή τους σε ελληνικά δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια.

Ο ρόλος του ψευτομουφτή
Ιδιαίτερη κινητικότητα στην εκλογική μάχη με στόχο να υπερκεράσει τον βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ, δείχνει και ο ψευτομουφτής Ξάνθης Μετέ, ο οποίος παρά την προκλητικότητά του φαίνεται ότι πήρε το μάθημά του. Έτσι, ενώ στην εκλογική αναμέτρηση του 2012 ούρλιαζε στα τζαμιά ότι «οι Τούρκοι ψηφίζουν Τούρκους και όχι γκιαούρηδες», στο τελευταίο μήνυμά του προς τους μουσουλμάνους προσφεύγει σε ένα κεκαλυμμένο ρατσισμό, γράφοντας: «Ο Αλλάχ να μην δώσει και χαλάσει η αδελφοσύνη μας. Στις εκλογές θα στηρίξουμε τους δικούς μας ανθρώπους».

Ο Ζεϊμπέκ από την πλευρά του προσπάθησε να κρατήσει ψηλά τις μετοχές του ακυρώνοντας την υποψηφιότητα της τσιγγάνας Σουλεϊμάν από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκτίμησε ότι θα «έκλεβε» 20.000 τσιγγάνικες ψήφους από το μειονοτικό κόμμα DEB.

Ο… καφετζής της τουρκικής νεολαίας Κομοτηνής
Εκτελεστικό όργανο στο σχέδιο για την επιτυχία του DEB είναι ο πρόεδρος του κόμματος, Μουσταφά Χαφούζ, ο οποίος μέχρι πριν από δύο χρόνια ήταν ο… καφετζής της αποκαλούμενης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής. Από το γραφείο του έχουν περάσει και έχουν φωτογραφηθεί μαζί του για να έχουν την επίσημη ευλογία της Άγκυρας τουλάχιστον πενήντα υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, στόχος των Τούρκων δεν είναι να κατεβάσουν το κόμμα Σαδίκ στις επόμενες εθνικές εκλογές. Στόχος τους είναι να κάνουν επίδειξη δύναμης στις ευρωεκλογές καταγράφοντας ισχυρές δυνάμεις στην Θράκη, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και τη Μακεδονία (εκεί που δρα το Ουράνιο Τόξο) προκειμένου να διαπραγματευθούν από θέση ισχύος με τα ελληνικά κόμματα για το ποιους «δικούς» τους, απολύτως ελεγχόμενους βουλευτές, θα περιλάβουν στη λίστα τους και πως θα τους διανείμει» τη μειονοτική ψήφο.
Ο στόχος των τούρκων είναι διπλός. Καταγράφοντας ένα ποσοστό 1-2% στις ευρωεκλογές σε επίπεδο επικράτειας και κατακτώντας την πρώτη θέση το DEB στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, θα επιδιώξουν το επόμενο βήμα. Να εκλέξουν 2 στους 3 βουλευτές τόσο στο νομό Ροδόπης όσο και στο νομό Ξάνθης. Να αποδείξουν δηλαδή πληθυσμιακή υπεροχή. Με το νέο κόμμα η Άγκυρα επιδιώκει και τη δική της μεταπολίτευση στην περιοχή. Δημιουργώντας φυτώρια νέων πολιτευτών – βουλευτών με το κόμμα του Σαδίκ θα εξουδετερώσει κα τους βουλευτές – βεντέτες, όπως ο Ζεϊμπέκ της Ξάνθης και οι Ιλχάν και Χατζηοσμάν της Ροδόπης.

Διόλου τυχαίος ο ρυθμός που δέχεται τους νέους υποψηφίους στο γραφείο του ο πρόεδρος του DEB. Τις τελευταίες εβδομάδες συνάντησε τους υποψήφιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους Τζεγκίζ Ομέρ, Ριτβάν Μολλά, Ισμάλ Μουσταφά, Καρά Χασάν, Εμρέ Αχμέτ, Σιμπέλ Μουσταφάογλου, Φερχάτ Χασάν, Τεφίκογλου Αχμέτ, Τζιχάντ Ιμάμογλου, Ελμάς Χουσέμογλου, ενώ γευμάτισε με τους υποψήφιους δημάρχους Μύκης, Αρριανών και Ιάσμου. Ουσιαστικά δημιουργείται «τουρκική δεξαμενή πολιτευτών».

Τελευταίο, αλλά όχι έλασσον: Το σύνθημα με το οποίο κατεβαίνει στις ευρωεκλογές το μειονοτικό κόμμα Σαδίκ:
«Ευρώπη, Ευρώπη, άκου τη φωνή μας».

Ποια εξέλιξη ενδεχομένως μπορεί να αποτρέψει τα μακροπρόθεσμα σχέδιά τους για πλήρη επικράτηση;
Η τυχόν μείωση των βουλευτών του Κοινοβουλίου μας από 300 σε 200, θα είναι καταστροφική για Ροδόπη και Ξάνθη, αφού θα γίνουν διεδρικές από τριεδικές και θα εκλέγουν έναν βουλευτή από την πλειονότητα και έναν από τη μειονότητα…

Πηγή Περιοδικό "Crash", τεύχος 38, Μάιος 2014


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]