Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μια βραδιά δολοπλοκιών, εκβιασμών και δακρύων στις Κάννες…


Γράφει ο Στάθης Διομήδης 

Ένα δημοσίευμα των Financial Times το οποίο είναι το πρώτο μέρος μιας σειράς ρεπορτάζ που αποκαλύπτουν τι έγινε πίσω από τις κλειστές πόρτες όταν οι ηγέτες πάσχιζαν να σώσουν(;) το ευρώ (ή τους τραπεζίτες) δείχνει τρομακτικά στοιχεία για τα όσα συνέβησαν στις Κάννες το 2011 με αφορμή το δημοψήφισμα Παπανδρέου.

Οι αποκαλύψεις που αφορούν την Ελλάδα είναι τρομακτικές. Ποιο συγκεκριμένα, οι ξένοι ηγέτες μετά από μυστικές επαφές αποφασίζουν να εκβιάσουν τον Παπανδρέου και «πανιάζουν» ακόμη και στην ιδέα πως υπάρχει περίπτωση να γίνει δημοψήφισμα για το πρόγραμμα στήριξης και να αποφασίσει ο Λαός με κάλπη.

Το πλέον τραγικό της υπόθεσης όμως είναι ότι όχι μόνο οι ξένοι ηγέτες αποφάσισαν να ρίξουν την κυβέρνηση Παπανδρέου αλλά μέσω μιας απροκάλυπτης τακτικής παρενέβησαν στα εσωτερικά πολιτικά δρώμενα της χώρας δίνοντας εντολές και διορίζοντας ουσιαστικά την κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά και στρώνοντας το χαλί και για την εκλογή Σαμαρά.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο Μπαρόζο κάλεσε τηλεφωνικά τον Σαμαρά ώστε να αποφευχθεί πάση θυσία το δημοψήφισμα. Ο Σαμαράς απάντησε ότι ήταν πρόθυμος να συνυπογράψει σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ - κάτι που επιμελώς απέφευγε επί μήνες, ελπίζοντας ότι θα μπορούσε να εξασφαλίσει την πρωθυπουργία.

Ταυτόχρονα ο Μπαρόζο σε στιχομυθία με τον Βενιζέλο του έδωσε «εντολή» να σκοτώσει(!) το δημοψήφισμα. Παράλληλα ο Μπαρόζο σε συνεργασία με σύμβουλους του, ξεκίνησε τη συζήτηση για πιθανά ονόματα τεχνοκρατών που θα μπορούσαν να πάρουν τα ηνία από τον Παπανδρέου σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Το πρώτο πρόσωπο που είπε ο Μπαρόζο ήταν ο Λουκάς Παπαδήμος. Σε μία εβδομάδα, ο Λ. Παπαδήμος ανέλαβε καθήκοντα.

Εν κατακλείδι τα όσα αποκαλύπτονται ότι συνέβησαν στις Κάννες σε σχέση με την Ελλάδα θυμίζουν εποχές 1963, και ο Μπαρόζο έπαιξε το ρόλο της Φρειδερίκης όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε σε εκπομπή του ο κ. Χατζηνικολάου.

Με βάση το δημοσίευμα το «ιερατείο» των Βρυξελλών έριξε την κυβέρνηση Παπανδρέου και διόρισε τον Παπαδήμο πρωθυπουργό της Ελλάδας. Σαμαράς και Βενιζέλος λειτούργησαν κατ΄ εντολήν ξένων ηγετών και ουσιαστικά ξένων συμφερόντων.

Οι κατηγορίες που αναφέρονται στο δημοσίευμα, ότι δηλαδή Βενιζέλος, Σαμαράς και Παπαδήμος λειτούργησαν ως εντολοδόχοι ξένων συμφερόντων είναι πολύ βαριές για να μείνουν αναπάντητες από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές αυτής της σκοτεινής ιστορίας. Επίσης ανακύπτουν ζητήματα Δημοκρατίας αλλά και κατάφωρης παραβίασης θεμελιωδών κανόνων των Συντάγματος.

Από τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα βγαίνουν όμως και άλλα απίστευτα συμπεράσματα. Μεταξύ άλλων αποκαλύπτεται ότι η Μέρκελ με δάκρυα στα μάτια ενημερώνει τους υπολοίπους ότι δεν μπορεί να τα βάλει με τους τραπεζίτες, αποδεικνύοντας το ποιος κάνει κουμάντο στην παγκόσμια κοινότητα και ποιανού εντολές εκτελούν οι πολιτικοί ηγέτες.

Όλα αυτά συνέβαιναν την στιγμή που το αέναο χρέος των δύο τρις ευρώ της Ιταλίας απειλούσε να κατασπαράξει την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την παγκόσμια οικονομία.

Υ.Γ. Οι ευθύνες Παπανδρέου για τα όσα δεινά περνά η χώρα δεν διαγράφονται με αφορμή τα όσα συνέβησαν στις Κάνες .



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Επειδή οι σύμμαχοι μας ΠΑΝΤΑ δουλεύουν για τα συμφέροντά τους, θεωρώ ύποπτο το timing του συγκεκριμένου δημοσιεύματος. Πολύ φοβάμαι ότι η οικογένεια Chant-Mineiko θα θελήσει να επανέλθει στην πωλητικη σκηνή της χώρας μας. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί με ό,τι μεθοδεύουν. Δεν αντέχω να βλέπω όλους αυτούς να παριστάνουν τους σωτήρες μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ συμφωνώ μαζί σου, αλλά για να μην ξεχάσουμε τι έκανε ο ΓΑΠ θα πρέπει να μην μάθουμε τι έκαναν και οι υπόλοιποι προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι θα τον διαδεχθούν; Και τα δύο ισχύουν και κανενα δεν αναιρεί το άλλο. Απλά, επιβαρύνονται περισσότεροι για τα αίσχη που έγιναν και για εκείνα που δεν έγιναν για να αφεθεί η χώρα σε κατάσταση αποικίας χρέους

      Διαγραφή
    2. Δεν παριστάνουν τους σωτήρες μας . ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ !
      Ειναι φανερο νομίζω σε οσους ΠΟΤΕ δεν κοιτούν το δένδρο , ούτε το δάκτυλο .
      Εσυ φυσικα αναφερεσαι στα λόγια τους , αλλα ποιος νοημων ακούει σειρήνες ;

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]