Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και φέτος... prive παρέλαση

Mε τη... συμμετοχή τριών χιλιάδων αστυνομικών και περίπου 1.000 διαπιστευμένων θα διεξαχθεί η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση της εθνικής επετείου, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.
Η παρέλαση και φέτος θα διεξαχθεί... prive, με μεγάλους «πρωταγωνιστές» τα κάγκελα που θα βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής, αλλά και γύρω από την εξέδρα των επισήμων, μπροστά από το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.
Η πρόσβαση σε όσους έχουν πάρει διαπίστευση από την Περιφέρεια Αττικής, που τις διανέμει, θα είναι εφικτή από την πάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, μόνο με την επίδειξή της.

Εκτός από τα κάγκελα, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα πρωταγωνιστήσουν και οι αστυνομικοί των ΜΑΤ, που θα βρίσκονται τόσο κατά μήκος της διαδρομής όσο και σε σημεία τα οποία κρίνονται επικίνδυνα για εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από ομάδες πολιτών, πολλώ δε μάλλον μετά και την προτροπή της ΟΛΜΕ προς τις τοπικές ενώσεις εκπαιδευτικών να διοργανώσουν κινηματικές δράσεις κατά τη διάρκεια των μαθητικών παρελάσεων.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν ήδη δώσει εντολή προς τους αστυνομικούς -άδειες και ρεπό των οποίων έχουν ανακληθεί- να μην επιτρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια παρεμπόδισης της ομαλής διεξαγωγής των εκδηλώσεων.

Ενισχυμένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας σε όλη τη χώρα, κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου. Σε ισχύ οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, αυξημένη αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής, ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε σημεία όπου θα πραγματοποιηθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις είναι μερικές μόνο από αυτές.

Και φέτος πάντως, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, το κόστος της παρέλασης θα κυμανθεί σε «χαμηλά επίπεδα», χωρίς ωστόσο αυτό να προσδιορίζεται.

Σύμφωνα με επιτελείς, η πρόσθετη δαπάνη αφορά τα «Φύλλα Πορείας» για τις μετακινήσεις του προσωπικού, ενώ η χρήση του συνόλου μηχανοκίνητων-αεροπορικών μέσων εντάσσεται στα λειτουργικά έξοδα και την πτητική εκπαίδευση.

Στη φετινή παρέλαση θα κάνουν την εμφάνισή τους τρεις αεροπορικοί σχηματισμοί ελικοπτέρων («Απάτσι», «Σινούκ» και ΝΗ-90) του στρατού, ένας από το ναυτικό και τέσσερις τριάδες μαχητικών της αεροπορίας (F-16, Μιράζ 2000-5, F4-Ε, αλλά και Α-7).

Τα μηχανοκίνητα τμήματα ήδη βρίσκονται σε κέντρα εκπαίδευσης κοντά στην Αττική (όπως το ΚΕΤΘ) και χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των νέων ανθυπολοχαγών, ενώ άλλα έχουν έρθει σε εργοστάσια συντήρησης στο πλαίσιο προγραμματισμένων επιθεωρήσεων.

Μεταξύ άλλων, θα είναι τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 22 άρματα τύπου «Λέοπαρντ», ουλαμοί του αντιαεροπορικού πυροβολικού, ραντάρ κ.ά.
Α.Κ.Μ.-ΠΑΣ 
Από enet



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]